Liity verkostomme!

Brexit

Brexit: 5 miljardia euroa EU-maiden auttamiseksi lieventämään sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia  

Julkaistu

on

Brexitin sopeutusreservin tulisi ensisijaisesti tukea maita ja sektoreita, joihin Yhdistyneen kuningaskunnan ero eroaa EU: sta eniten.

Aluekehitysvaliokunta vahvisti tiistaina 25. toukokuuta kantansa brexit-sopeutusvarantoon (BAR). Tämä avasi tietä neuvottelujen aloittamiselle neuvoston kanssa työkalun lopullisesta muodosta. Mietintöluonnos hyväksyttiin äänin 35 puolesta, yksi vastaan ​​ja kuusi tyhjää.

Viiden miljardin euron rahasto (vuoden 5 hintoina - 2018 miljardia euroa käypinä hintoina) perustetaan erityisvälineeksi vuosien 5.4--2021 monivuotisen rahoituskehyksen (MFF) budjettikaton ulkopuolella.

Parlamentin jäsenet haluavat, että varat jaetaan kolmessa erässä:

- ennakkomaksu 4 miljardia euroa kahdessa yhtä suuressa erässä 2 miljardia euroa vuosina 2021 ja 2022

- loput 1 miljardi euroa vuonna 2025, joka jaetaan komissiolle ilmoitettujen menojen perusteella ottaen huomioon ennakkomaksut.

Kohdistusmenetelmä

Tämän uuden menetelmän mukaan Irlanti on ehdottomasti suurin edunsaaja absoluuttisesti mitattuna, jota seuraavat Alankomaat, Ranska, Saksa ja Belgia.

Varojen kelpoisuus

Parlamentin ehdotuksen mukaan varauksella tuetaan julkisia menoja, jotka ovat aiheutuneet 1. heinäkuuta 2019 - 31. joulukuuta 2023, verrattuna komission ehdottamaan ajanjaksoon 1. heinäkuuta 2020 - 31. joulukuuta 2022. Laajentaminen antaisi jäsenvaltioille mahdollisuuden kattaa ennen siirtymäkauden loppua, 1. tammikuuta 2021, tehdyt investoinnit valmistauduttaessa Brexitin odotettuihin kielteisiin vaikutuksiin.

Parlamentin jäsenet vaativat myös, että rahoitus- ja pankkiyhteisöt, jotka hyötyvät Ison-Britannian vetäytymisestä EU: sta, jätetään BAR-tuen ulkopuolelle.

Tukikelpoisuus edellyttää erityisiä toimenpiteitä Yhdistyneen kuningaskunnan eroamiseksi Euroopan unionista, mukaan lukien tuki:

- pk-yritykset ja itsenäiset ammatinharjoittajat lisääntyneen hallinnollisen taakan ja toimintakustannusten voittamiseksi

- pienimuotoinen kalastus ja paikalliset yhteisöt, jotka ovat riippuvaisia ​​kalastustoiminnasta Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä (vähintään 7% asianomaisille maille osoitetusta kansallisesta määrärahasta), ja

- auttaa Yhdistyneestä kuningaskunnasta lähteneitä EU: n kansalaisia ​​sopeutumaan uudelleen.

"Meidän on varmistettava, että EU: n apu tavoittaa maat, alueet, yritykset ja ihmiset, joihin Brexit eniten vaikuttaa. COVID-19-kriisistä jo kärsivien eurooppalaisten yritysten ei pitäisi maksaa kahdesti Brexit-epäonnistumisesta. Siksi tämä varaus on niin tärkeä ja se on maksettava mahdollisimman pian tilastollisten ja mitattavissa olevien tietojen perusteella. " Pascal Arimont (EEP, BE), esittelijä.

Aluekehitysvaliokunnan puheenjohtaja Younous Omarjee (Vasemmisto, FR) sanoi: "Komitea on osoittanut merkittävää yhtenäisyyttä. Olemme muuttaneet asetusta niin, että siitä tulee mahdollisimman toimiva ja mahdollisimman lähellä niiden alueiden ja alojen odotuksia, joita Ison-Britannian ero EU: sta vaikuttaa. Olemme päättäneet siirtyä nopeasti ja odotamme, että neuvosto osoittaa saman päättäväisyyden ja on siksi joustava neuvotteluissa, jotta kolmikantaneuvottelut saadaan päätökseen ajoissa. "

Seuraavat vaiheet

Parlamentin odotetaan vahvistavan toimeksiannon ensimmäisessä täysistunnossaan kesäkuussa. Neuvottelut neuvoston kanssa alkavat sitten välittömästi tavoitteen saavuttamiseksi yleisestä sopimuksesta puheenjohtajavaltio Portugalin kanssa kesäkuussa.

Tausta

Komissio esitti lausuntonsa 25. joulukuuta 2020 ehdotus Brexitin sopeutusvarantoon, rahoitusväline, joka auttaa EU-maita torjumaan Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen haitallisia taloudellisia ja sosiaalisia seurauksia.

Lisätietoja 

Brexit

Iso-Britannia vaatii, että EU suostuu uuteen Pohjois-Irlannin Brexit-sopimukseen

Julkaistu

on

By

Näkymä Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin välisestä rajanylityksestä Newryn ulkopuolella, Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia, 1. lokakuuta 2019. REUTERS / Lorraine O'Sullivan

Britannia vaati keskiviikkona (21. heinäkuuta) Euroopan unionilta uutta sopimusta Brexitin jälkeisen kaupan valvomiseksi, johon Pohjois-Irlanti osallistui, mutta välttyi erottamasta avioerosopimuksen yksipuolisesti huolimatta siitä, että sen ehtoja oli rikottu, kirjoittaa Michael Holden että William James.

Iso-Britannia ja Euroopan unioni sopivat Pohjois-Irlannin pöytäkirjasta osana vuoden 2020 Brexit-sopimusta, joka lopulta sinetöitiin neljä vuotta sen jälkeen, kun brittiläiset äänestäjät tukivat avioeroa kansanäänestyksessä.

Se pyrki pääsemään eroon avioeron suurimmasta ongelmasta: miten suojella EU: n sisämarkkinoita mutta välttää myös maarajat Ison-Britannian maakunnan ja Irlannin tasavallan välillä, jonka läsnäolo kaikkien osapuolten poliitikoilla pelkää voisi voimistaa väkivaltaa, pääosin päättyi vuoteen 1998 mennessä Yhdysvaltojen välittämä rauhansopimus.

Pöytäkirja edellytti lähinnä tavaroiden tarkastuksia Manner-Britannian ja Pohjois-Irlannin välillä, mutta ne ovat osoittautuneet raskaiksi yrityksille ja anatema "unionistilaisille", jotka tukevat kiihkeästi Yhdistyneen kuningaskunnan jäljelle jäävää maakuntaa.

"Emme voi jatkaa sellaisena kuin olemme", Brexitin ministeri David Frost sanoi parlamentille sanoen, että on perusteltua vedota pöytäkirjan 16 artiklaan, joka sallii kummankin osapuolen ryhtyä yksipuolisiin toimiin luopumaan sen ehdoista, jos seurauksena on odottamaton kielteinen vaikutus. sopimus.

"On selvää, että olosuhteet oikeuttavat 16 artiklan käytön. Siitä huolimatta ... olemme päättäneet, että ei ole oikea hetki tehdä niin.

"Näemme mahdollisuuden edetä toisin, löytää uusi tie pyrkiä sopimaan EU: n kanssa neuvottelujen kautta, uusi tasapaino Pohjois-Irlantia koskevissa järjestelyissämme kaikkien hyödyksi."

Continue Reading

Brexit

Britannian hallitus yrittää selviytyä työvoimapulasta

Julkaistu

on

Yhä useammat työntekijät Itä-Euroopasta ovat palanneet kotimaahansa, koska sekä COVID-rajoitukset että Brexit rasittavat Ison-Britannian työmarkkinoita. Pula on pakottanut Ison-Britannian hallituksen etsimään vaihtoehtoja sekä yrittämään vakuuttaa työntekijät olemaan palaamatta kotiin. Uusien työntekijöiden houkutteleminen ulkomailta näyttää olevan hallituksen uusi prioriteetti, samoin kuin asettamalla vähemmän työrajoituksia kuorma-autonkuljettajille, jotka haluavat työllistyä Isossa-Britanniassa, kirjoittaa Cristian Gherasim Bukarestissa.

Kuorma-autonkuljettajat ovat nyt kysyttyjä, sillä noin 10,000 heistä, monet Itä-Euroopasta, menettivät työpaikkansa Brexitin ja Covid-pandemian jälkeen. Mutta ei tarvita vain kuorma-autonkuljettajia, vaan myös vieraanvaraisuus on tiukassa kulmassa, koska se riippuu myös erityisesti Itä-Euroopasta ja uusista EU-maista tulevasta työvoimasta.

Hotellit ja ravintolat kohtaavat nyt mahdollisuuden, että kun COVID-rajoitukset on kokonaan poistettu, henkilökuntaa ei jäisi houkuttelemaan asiakkaidensa puoleen.

Useiden Isossa-Britanniassa toimivien logistiikkayritysten mukaan melkein 30% heistä etsii kuorma-autonkuljettajia, mikä on houkutellut monia romanialaisia ​​viime vuosina, mutta joka nyt kamppailee työvoiman tarpeidensa tyydyttämiseksi.

Monet Yhdistyneestä kuningaskunnasta lähtevistä sanoivat, että epäedullisemmat työolot painavat suuresti heidän päätöstään palata kotiin. Jotkut mainitsivat jopa hankalia matkaolosuhteita, mukaan lukien Brexitin takia pitkät odotusajat lentokentillä.

Ne, jotka eivät halua palata kotimaahansa, sanovat, että ankarammista työoloista huolimatta he haluavat silti Ison-Britannian kotimaansa sijaan.

Kuorma-autonkuljettajat eivät ole ainoita, joiden pandemia ja Brexit ovat vaikuttaneet elämään. Yhdistyneen kuningaskunnan päätös erota Euroopan unionista vaikutti myös opiskelijoihin, ja jotkut päättivät palata maahansa pandemian alkaessa. Koska hallitus on päättänyt olla sallimatta yli kuuden kuukauden ajaksi lähteviä säilyttämään asuinpaikkansa, jotkut opiskelijat pidättäytyvät palaamasta kotimaahansa.

Opiskelijoille pandemia tarkoitti liikkuvia kursseja verkossa. Monet ovat päättäneet jatkaa opintojaan kotona.

Useat Ison-Britannian yrittäjät vaativat hallitusta toteuttamaan työviisumiohjelman työntekijöille, jotka tulevat eri Euroopan lääniä. Britannian kansallisen tilastolaitoksen, Kansallisten tilastojen toimiston taloustilastojen huippuyksikön aiemmin tänä vuonna tekemän tutkimuksen mukaan 1.3 miljoonaa ulkomaalaista työntekijää on lähtenyt maasta pandemian alusta lähtien. Pelkästään Lontoon kaupunki on menettänyt 8% väestöstään, noin 700,000 XNUMX työntekijää tulee EU: n jäsenvaltioista.

Continue Reading

Brexit

Pohjois-Irlannin korkein oikeus hylkää Brexit-pöytäkirjan haastamisen

Julkaistu

on

By

Pohjois-Irlannin korkein oikeus hylkäsi keskiviikkona (30. kesäkuuta) alueen suurimpien brittiläisten puolueiden haasteen osaan Britannian avioerosopimuksesta Euroopan unionin kanssa sanomalla, että Pohjois-Irlannin pöytäkirja oli yhdenmukainen Ison-Britannian ja EU: n lainsäädännön kanssa, kirjoittaa Amanda Ferguson.

Tuomioistuimen mukaan Ison-Britannian EU: n eroamissopimus, joka tosiasiallisesti jätti Pohjois-Irlannin blokin kiertoradalle, oli laillinen, koska Ison-Britannian parlamentti hyväksyi sen ja kumoi osan aikaisemmista säädöksistä, kuten 1800-luvun unionilaki.

Tuomari Adrian Colton hylkäsi useita sekä Ison-Britannian että Euroopan unionin lakiin perustuvia väitteitä sanoen, että mikään ei oikeuttanut osapuolten pyytämää pöytäkirjaa oikeudellisesti.

Hän hylkäsi sekä demokraattisen unionistisen puolueen, Ulsterin unionistisen puolueen ja perinteisen unionistisen äänen johtajien nostaman pääasiaa että pastori Clifford Peeplesin nostaman rinnakkaistapauksen.

Osapuolet aikovat valittaa päätöksestä, perinteisen unionistisen äänen johtaja Jim Allister kertoi Reutersille päätöksen jälkeen.

Toinen tapauksessa nimetty puolue, entinen Brexit-puolueen Euroopan parlamentin jäsen Ben Habib, sanoi tuomarin tehneen "poliittisesti syytetyn päätöksen".

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa