Liity verkostomme!

UK

Šefčovič kuvailee Irlannin / Pohjois-Irlannin pöytäkirjaa "suurena mahdollisuutena"

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič päivitti Eurooppa-asioiden ministereitä

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič päivitti Eurooppa-asioiden ministereille EU: n ja Ison-Britannian suhteita, mukaan lukien tarve jatkaa EU: n ja Ison-Britannian kauppa- ja yhteistyösopimuksen ratifiointia helmikuun lopusta 30. huhtikuuta ja päivitti heidät myös erosopimukseen ja erityisesti Irlannin / Pohjois-Irlannin pöytäkirjaan liittyvät kysymykset.

Vapaakauppasopimuksen väliaikaista soveltamisaikaa on pidennettävä, jotta sopimus voidaan kääntää laillisesti 24 kielelle ja Euroopan parlamentti hyväksyy sen. Šefčovič ilmoitti ministereille, että Yhdistynyt kuningaskunta oli hyväksynyt tämän lisäajan tarpeen. Yhdistyneen kuningaskunnan vastaus oli virallinen ja valitti Yhdistyneen kuningaskunnan pettymyksestä siitä, että EU: lla ei ollut sisäisiä prosessejaan sovitussa aikataulussa, kun otetaan huomioon epävarmuus, jonka se luo molempien osapuolten yrityksille ja yksityishenkilöille. Odotamme EU: n täyttävän uuden aikataulun. "

Šefčovič sanoi uudesta sopimuksesta: "Minusta on nyt kaikille selvää, että kumppanuutemme Ison-Britannian kanssa ei toista tai muistuta Yhdistyneen kuningaskunnan entistä jäsenyyttä Euroopan unionissa. Seuraamme edelleen tarkasti tämän sopimuksen asianmukaista soveltamista. "

Mainos

Hän lupasi EU: n täydellisen ja "horjumattoman sitoutumisen erosopimuksen täysimääräiseen ja moitteettomaan täytäntöönpanoon". Irlantia ja Pohjois-Irlantia koskevassa pöytäkirjassa hän sanoi: "Menemme huomisen sekakomitean kokoukseen rakentavalla ja ratkaisujärjestyksellä . 

"EU on aina ollut ja on edelleen sitoutunut pitkäperjantaista / Belfastista tehtyyn sopimukseen ja pöytäkirjan moitteettomaan täytäntöönpanoon, suojelemaan rauhanprosessin etuja, ylläpitämään vakautta, välttämään kovaa rajaa Irlannin saarella ja säilyttämään yhtenäismarkkinoiden eheys. Samalla, jotta pöytäkirja toimisi käytännössä, meidän on toimittava yhdessä, jotta Brexitin vaikutukset minimoidaan kaikkien Irlannin ja Pohjois-Irlannin yhteisöjen jokapäiväiseen elämään.

”Olemme avoimia käytännöllisille ja joustaville ratkaisuille, jotka helpottavat toteutusta. Pöytäkirjan ja EU: n lainsäädännön mukaisesti. "

Mainos

Šefčovič sanoi, että Yhdistyneellä kuningaskunnalla oli seurauksia Euroopan unionista. Hän listasi Yhdistyneen kuningaskunnan auttamiseksi tehdyt erilaiset myönnytykset, mutta sanoi hänen tarvitsevansa kuulla, mitä edistystä on tapahtunut muun muassa laajennusten, luotettavan kauppiasmekanismin ja alv-tietokantojen käytön suhteen reaaliajassa, ennen kuin keskustellaan joustavuudesta. ja Yhdistyneen kuningaskunnan pyytämät pidennykset vuoteen 2023.  

"Hieno tilaisuus" 

Huolimatta Pohjois-Irlannin viimeaikaisesta kiistasta pöytäkirjasta, varapuheenjohtaja kuvaili olemista yhtenäismarkkinoilla samaan aikaan Yhdistyneen kuningaskunnan sisämarkkinoilla olemista "suurena liiketoimintamahdollisuutena". Hän toivoo, että EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan yhteinen työ voi auttaa vahvistamaan tätä.

UK

Šefčovič on optimistinen siitä, että Pohjois -Irlantia koskeva sopimus voidaan saavuttaa vuoden loppuun mennessä

Julkaistu

on

Euroopan komission varapuheenjohtaja Maros Šefčovič esitteli (14. lokakuuta), mitä hän kuvaili Pohjois -Irlannin "parempien mahdollisuuksien paketiksi". Näistä ehdotuksista seuraa, että Yhdistyneen kuningaskunnan on varmistettava, että pysyvät raja -asemansa ovat toiminnassa, "kuten kauan sitten sovittiin", sekä lisätoimet toimitusketjun seurantaa varten.

Ehdotukset seuraavat laajoja keskusteluja sidosryhmien, erityisesti Pohjois -Irlannin yritysten kanssa Brexit -työryhmän kautta. Šefčovič sanoi, että ehdotukset koskivat heinäkuussa 2021 julkaistun Yhdistyneen kuningaskunnan komentoasiakirjan "osia". Kysyttäessä Lord Frostin äskettäisestä Lissabonissa pitämästä puheesta, jossa hän ilmoittaa, että Yhdistynyt kuningaskunta ehdottaa uutta lainsäädäntötekstiä, jolla korvataan pöytäkirja, jolla poistettiin Euroopan rooli Tuomioistuin, Šefčovič sanoi, että pääsy sisämarkkinoille ilman Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen valvontaa ei ollut mahdollista ja että Yhdistyneen kuningaskunnan olisi keskityttävä siihen, mitä sidosryhmät haluavat, mikä hänen mukaansa oli käytännön asioiden ratkaiseminen. 

Paketti koostuu neljästä "ei-paperista", ja siinä ehdotetaan lisää joustavuutta elintarvikkeiden, kasvien ja eläinten terveyden, tullien, lääkkeiden ja Pohjois-Irlannin sidosryhmien kanssa. Lääkkeiden osalta Šefčovič sanoi, että vierailullaan Belfastissa syyskuussa hän sitoutui tekemään "kaiken tarvittavan taatakseen lääkkeiden keskeytymättömän pitkäaikaisen toimittamisen Isosta-Britanniasta Pohjois-Irlantiin", ja sanoi, että komissio on kääntänyt säännöt "ylösalaisin" alaspäin ja ulospäin löytääkseen vankan ratkaisun ratkaisemattomaan haasteeseen, johon liittyy EU: n omien lääkkeitä koskevien sääntöjen muuttaminen ”. 

Mainos

Šefčovič myönsi, että hampaiden kasvussa on ollut ongelmia ja että lehdet käsittelevät näitä kysymyksiä. Ehdotetut toimenpiteet vähentävät tarkastuksia 80% ja puolittavat tullimuodollisuudet "räätälöidyillä ratkaisuilla". Komissio esitteli paketinsa Yhdistyneen kuningaskunnan puolelle Lontoossa eilen. Šefčovič on kutsunut lordi Frostin lounaalle perjantaina, jonka hän toivoo aloittavan intensiivisen keskusteluprosessin toivossa päästäkseen sopimukseen ennen vuoden loppua: ”Voimme aloittaa uuden vuoden uusilla sopimuksilla, uusilla säännöillä ja lopuksi keskittyä tulevaisuuteen, jonka toivon olevan tulevaisuus, ja se olisi uusi myönteinen asialista EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteille. ”

Mainos
Continue Reading

UK

Yhdistynyt kuningaskunta ehdottaa uutta tekstiä Irlannin ja Pohjois -Irlannin pöytäkirjan korvaamiseksi

Julkaistu

on

Jonkin sisällä puhe Lissabonissa (13. lokakuuta) Yhdistyneen kuningaskunnan edustaja EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisissä keskusteluissa Lord Frost ilmoitti, että Yhdistynyt kuningaskunta on ehdottanut uutta lainsäädäntötekstiä, joka korvaa nykyisen Irlannin ja Pohjois-Irlannin pöytäkirjan vuonna 2019 sovitun pöytäkirjan tilalle. 

Ehdotus tuli päivää ennen EU: n ilmoitusta Pohjois-Irlannin ja Ison-Britannian väliseen ns. Itä-länsikauppaan liittyvien vaikeuksien helpottamiseksi. Varapresidentti Sefčovič esittää neljä ehdotusta, jotka koskevat lääkkeitä, terveys- ja kasvinsuojeluvalvontaa, tulleja ja tapa parantaa Pohjois -Irlannin pöytäkirjan demokraattista hallintoa.

Frost väittää, että EU: n kanssa vuonna 2019 tehty sopimus tehtiin kiireellä ja pakolla. Sopimus oli pääministeri Johnsonin vaalikampanjan kulmakivi vuonna 2019, jossa hän väitti, että Yhdistynyt kuningaskunta oli neuvotellut uunivalmiussopimuksen. Johnson pystyi sitten ohjaamaan sopimuksen parlamentin kautta 80 -paikkaisella enemmistöllä alahuoneessa, näennäisesti saadessaan sopimuksensa demokraattisen hyväksynnän. 

Mainos

Euroopan komission kanssa jaetussa lainsäädännössä pyritään kääntämään EU: n kaksivaiheinen prosessi, jossa erosopimus saatiin päätökseen ennen kuin neuvottelut myöhemmästä kauppa- ja yhteistyösopimuksesta tehtiin. Frost väittää, että on järkevää tarkistaa erosopimus, kun otetaan huomioon hänen myöhemmin neuvotellun sopimuksen ohuus. 

Toiseksi, kuten tiedotusvälineissä on paljon jäljellä, Yhdistynyt kuningaskunta haluaa poistaa Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen välimiesmenettelystä kaikista EU: n lainsäädäntöä koskevista kiistoista. Koska Pohjois -Irlanti hyötyy edelleen tavaroiden sisämarkkinoista, tämä ei olisi oikeudellisesti mahdollista, tämä on jo vahvistettu EU: n lainsäädännössä. Lord Frost väittää, että nykyinen sopimus ei voi olla osa kestävää ratkaisua.

Lord Frost pyytää vain sisämarkkinoiden lainsäädännön muuttamista, jota EU ei voi hyväksyä. EU neuvotteli sopimuksen välttääkseen rajainfrastruktuurin luomisen Irlannin ja Pohjois -Irlannin rajalle. Tämä oli EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan yhteinen näkemys Yhdistyneen kuningaskunnan vuoden 2016 kansanäänestyksen jälkeisissä neuvotteluissa.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Ranskan ministeri Beaune: Ranskalaiset kalastajat eivät saa maksaa Britannian Brexit -epäonnistumisesta

Julkaistu

on

By

Kalastustroolarit ovat telakoituna Boulogne-sur-Merissä sen jälkeen, kun Britannia ja Euroopan unioni ovat välittäneet viime hetken Brexit-kauppasopimuksen Pohjois-Ranskassa 28. joulukuuta 2020. REUTERS/Charles Platiau

Ranskan Eurooppa -asioiden ministeri Clement Beaune sanoi tänään (8. lokakuuta), että ranskalaiset kalastajat eivät saa maksaa Britannian eroamisesta Euroopan unionista, kirjoittaa Dominique Vidalon, Reuters.

"He epäonnistuivat Brexitissä. Se oli huono valinta. Uhkailu, uhkaaminen kalastajillemme, ei ratkaise kalkkunan tarjontaa jouluna", Beaune kertoi BFM TV: lle.

Mainos

"Pysymme lujina. Britit tarvitsevat meitä myymään tuotteitaan", hän lisäsi.

Aiemmin tällä viikolla pääministeri Jean Castex sanoi, että Ranska on valmis tarkistamaan kahdenvälistä yhteistyötä Britannian kanssa, jos Lontoo jättää edelleen huomiotta kalastusoikeuksista tehdyn sopimuksen Brexitin jälkeisessä kauppasuhteessaan Euroopan unionin kanssa. Lue lisää.

Pariisi on raivostunut siitä, että Lontoo kieltäytyy myöntämästä sitä, mitä se pitää täydellisenä lisenssinä, koska ranskalaiset kalastusalukset toimivat Britannian aluevesillä, ja se uhkaa vastatoimilla.

Mainos

Ranskalaiset kalastajat ovat myös sanoneet voivansa estää Calaisin pohjoisen sataman ja Kanaalitunnelin rautatieyhteyden, jotka ovat Ison -Britannian ja Manner -Euroopan välisen kaupan tärkeimmät kauttakulkupaikat, jos Lontoo ei myönnä lisää kalastuslisenssejä seuraavan 17 päivän aikana.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa