Liity verkostomme!

Etusivu

Lontoon näyttely, jossa korostetaan kahta Kazakstanin vaikutusvaltaisinta nonkonformistista taiteilijaa

Julkaistu

on

Kuva: Aisha Bibi (2010), kirjoittanut Almagul Menlibayeva

Kazakstanin nykytaiteen näyttely avaa ovensa Lontoossa, kirjoittaa Lucía de la Torre.

Almagul Menlibajeva: Linjana oleminen on helppoa / Yerbossyn Meldibekov: Pisteenä on vaikea olla on kaksinäyttely, jossa on mukana kaksi nykytaiteilijaa.

Näyttelyn on kuratoinut almatylainen taidekeskus Aspan Gallery, ja se on gallerian ensimmäinen projekti Isossa-Britanniassa. Taiteilijoiden teokset ovat esillä Lontoon Cromwell Placessa, ja ne ovat avoinna yleisölle ilmaiseksi.

Projekti tuo yhteen Almagul Menlibajevan ja Yerbossyn Meldibekovin, kaksi 1960-luvulla syntynyttä kazakstanilaista taiteilijaa, joiden taide erosi Neuvostoliiton sosialistisista realistisista sopimuksista. Menlibajevan teoksessa sulautetaan video ja valokuvaus luomaan paljastavia taideteoksia, jotka tutkivat naisten identiteettiä Keski-Aasian muuttoliiketoiminnan tarinoissa ja heijastavat heitä nykyajan maahanmuuttajakriisin kanssa.

Meldibekov, jonka työ on aiemmin ollut esillä Moskovan autotallimuseossa, yhdistää esityksen, installaation, videon ja valokuvan tutkiakseen paikkojen ja muistomerkkien muuttuvaa identiteettiä Keski-Aasian Neuvostoliiton ja käytöstä poistamisen aikana.

Näyttely on avoinna 5.-18. Lokakuuta. Löydät lisätietoja ja voit varata lippusi tätä.

EU

Eurooppalainen vähimmäispalkka: komission ehdotus on tervetullut, mutta se ei täytä kunnianhimoa köyhyyden ja eriarvoisuuden torjumiseksi, sanovat vihreät

Julkaistu

on

Euroopan komissio on juuri julkaissut luonnoksen direktiiviksi eurooppalaisesta vähimmäispalkasta. Ehdotuksessa vahvistetaan vähimmäisvaatimukset ja yhtenäiset kriteerit EU: n laajuisten vähimmäispalkkojen tasolle. Euroopan komissio kehottaa EU: n hallituksia ottamaan työmarkkinaosapuolet ja ammattiliitot mukaan minimipalkkaneuvotteluihin ja poistamaan aukot, jos työehtosopimuksia ei sovelleta.

Vihreät / EFA-ryhmän osalta Euroopan komission ehdotus ei täytä sen tavoitetta köyhyyden ja eriarvoisuuden torjumiseksi. Kira Peter-Hansen, Vihreät / EFA-koordinaattori Euroopan parlamentin työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunnassa, sanoi: "Liian monet eurooppalaiset ansaitsevat palkan, josta he eivät voi elää, ja" työssäkäyvien köyhien "määrä todennäköisesti kasvaa Tämän vuoksi on tervetullut, että komissio yrittää puuttua työssäkäyvien köyhyyteen, mutta valitettavasti tämä ehdotus ei ratkaise ongelmaa.

"Jos vähimmäispalkkoja koskevilla eurooppalaisilla puitteilla on todellinen vaikutus, tämä ehdotus ei ole tehtävän mukainen. Nykyisessä muodossaan tässä direktiivissä työntekijät näkevät silti vain kaksi euroa tunnissa. Palkkojen on oltava riittäviä elämiseen koko EU: ssa.

"Olemme tyytyväisiä ehdotukseen taata julkisissa hankinnoissa työehtosopimuksiin perustuvat palkat. On kuitenkin tehtävä enemmän, jotta työmarkkinaosapuolille annetaan keinot vahvistaa työehtosopimusneuvotteluja, ja meidän on varmistettava, että ehdotus ei vahingoita hyvin toimivia työehtosopimusmalleja Eurooppalaiset työntekijät tarvitsevat pääsyn köyhyyden kestäviin palkoihin ja kaikenlaisen syrjinnän poistamiseksi, ja että kaikilla EU: n kansalaisilla on vähimmäistulot - tästä on todellinen sosiaalinen Eurooppa.

Continue Reading

Kiina

Samsung Display saa Yhdysvaltain lisenssit toimittamaan joitain paneeleja Huaweiille

Julkaistu

on

By

Samsung Electronicsin näyttöyksikkö on saanut Yhdysvaltain viranomaisilta lisenssin jatkaa tiettyjen näyttöpaneelituotteiden toimittamista Huawei Technologiesille [HWT.UL], asiasta perehtynyt lähde kertoi Reutersille tiistaina (27. lokakuuta).

Yhdysvaltojen ja Kiinan välisten suhteiden ollessa pahin viime vuosikymmeninä Washington on ajanut hallituksia ympäri maailmaa puristamaan Huawei, väittäen, että televiestintäjätti luovuttaisi tietoja Kiinan hallitukselle vakoilusta. Huawei kiistää vakoojansa Kiinan hyväksi.

Uudet reunakivet ovat estäneet yhdysvaltalaisia ​​yrityksiä toimittamasta tai palvelemasta Huaweia 15. syyskuuta alkaen.

Samsung Display, joka laskee Samsung Electronicsin ja Applen tärkeimmiksi asiakkaiksi orgaanisten valodiodien (OLED) näytöissä, hylkäsi kommentin.

Huawei ei ollut heti käytettävissä kommentoitavaksi.

Vielä on epäselvää, pystyykö Samsung Display viemään OLED-paneelinsa Huaweiille, koska muiden toimitusketjun yritysten, jotka valmistavat paneelien valmistamiseen tarvittavia komponentteja, on myös saatava Yhdysvaltain lisenssit.

Samsungin kaupunkien välinen kilpailija LG Display sanoi, että sen ja muiden yritysten, mukaan lukien useimmat puolijohdeyritykset, on saatava lisenssit liiketoiminnan jatkamiseksi Huawei kanssa.

Viime kuussa Intel Corp ilmoitti saaneensa Yhdysvaltain viranomaisilta lisenssit jatkaa tiettyjen tuotteiden toimittamista Huaweiille.

Continue Reading

EU

Kazakstan kääntyy EU-maiden puoleen taloudellisen vauhdin saamiseksi

Julkaistu

on

Nur-Sultanin virkamiehet näkevät Kazakstanin ja EU: n välisen aktiivisen vuoropuhelun olevan avain kaupan, talouden ja investointien yhteistyön edistämiseen.

Perjantaina pääministeri Askar Mamin piti verkossa kokous joka toi yhteen Kazakstanin valtion virkamiehet ja EU-maiden diplomaattisten edustustojen johtajat, mukaan lukien Saksa, Alankomaat, Belgia, Suomi, Unkari, Ranska ja muut.

Kokouksessa keskityttiin siihen, miten navigoida pandemian aiheuttamiin uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin laajentaa Kazakstanin ja EU: n välistä yhteistyötä.

Nur-Sultanin virkamiehet näkevät Kazakstanin ja EU: n välisen aktiivisen vuoropuhelun olevan avain kaupan, talouden ja investointien yhteistyön edistämiseen. Maataloustoiminta, valmistus, liikenne, energia, infrastruktuuri ja rakentaminen tunnistettiin ensisijaisen tärkeiksi aloiksi, joilla voidaan luoda uusia kumppanuuksia. Lisäksi osapuolet sopivat tekevänsä edelleen yhteistyötä esimerkiksi terveydenhuollossa, vihreässä taloudessa ja ilmastonmuutoksessa.

Kazakstanin ja Euroopan unionin väliset suhteet ovat syviä, ja ne ovat edustettuina maaliskuussa voimaan tulleessa tehostettujen kumppanuus- ja yhteistyösopimusten nimellä. Asiakirja kattaa 29 toiminta-aluetta, mukaan lukien kauppa, investoinnit, innovaatiot ja infrastruktuurin kehittäminen.

EU pitää Keski-Aasian suurinta taloutta potentiaalisena markkinana raskaiden koneiden ja kuljetusvälineiden sekä valmistus- ja kemiallisten tuotteiden viennille. Kazakstan on puolestaan ​​toimittanut EU: lle uusiutumattomia energialähteitä, koska sen taloutta hallitsevat edelleen öljy ja maakaasu.

EU: n osuus Kazakstanissa on tällä hetkellä yli puolet suorista ulkomaisista sijoituksista, yli 150 miljardilla dollarilla investoineet vuodesta 2005. Lisäksi Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki (EBRD) on osoittanut lähes 9.5 miljardia dollaria 277: lle Kazakstanissa toteutetulle hankkeelle. Kazakstanin ja EU: n välisen kaupan arvo oli yli 15.5 miljardia dollaria viimeisten kahdeksan kuukauden aikana.

Samaan aikaan meneillään oleva pandemia on vaikuttanut vakavasti Keski-Aasian rikkaimpaan talouteen.

Lähes 19 miljoonan ihmisen maassa Kazakstan on maaliskuun jälkeen raportoinut yli 110,684 1,796 infektiotapausta ja 16 kuolemantapausta. Maan lukitus alkoi XNUMX. maaliskuuta ja sitä jatkettiin myöhemmin useita kertoja. Hallituksen asettamat ankarat rajoitukset koronaviruksen puhkeamisen hillitsemiseksi keskeyttivät suurimman osan taloudellisesta toiminnasta Kazakstanissa, mikä sai ihmiset menettämään työpaikkansa.

Kazakstanin bruttokansantuote vähentynyt maan kansantalousministeriön mukaan 3% viimeisten kahdeksan kuukauden aikana. Palvelusektorin tuotanto laski 6.1% sen jälkeen, kun hallitus käski sulkea suurimman osan julkisista paikoista, mukaan lukien kauneushoitolat, kampaajat, kuntosalit ja kuntosalit, elintarvike- ja muualla katetut markkinat, elokuvateatterit ja rannat. Mukaan a tutkimus maan kansallisen yrittäjäkamarin toteuttama viranomaisten asettama rajoitus vaikutti 800,000 60: een tai yli 30 prosenttiin Kazakstanin pienistä ja keskisuurista yrityksistä. Noin XNUMX% vastaajista sanoi olevansa valmiita vähentämään ja optimoimaan henkilöstöään, mikä tarkoittaa, että puolet työntekijöistä lomautetaan, kun taas toinen puoli joutuu ottamaan palkatonta lomaa.

Samaan aikaan muut teollisuudenalat - kuten rakennus, maatalous, teollisuus ja teollisuustuotanto - kasvoivat merkityksettömästi.

Kazakstanin hallitus on pyrkinyt lieventämään talouden laskuja. Vuonna 2018 hyväksyttyä Kazakstanin strategista kehittämissuunnitelmaa pidetään nyt välineenä, jolla voidaan varmistaa talouden jatkokehitys koronaviruspandemian ja maailmanlaajuisen finanssikriisin seurauksena. Aloitteessa säädetään toimenpiteistä korkean lisäarvon omaavien vientisuuntautuneiden teollisuudenalojen rakentamiseksi teollisuudessa ja maataloudessa. Lisäksi asiakirjassa keskitytään digitalisaation nopeuttamiseen, terveydenhuoltojärjestelmän vahvistamiseen, infrastruktuurin laadun ja saatavuuden parantamiseen vuoteen 2025 mennessä.

"Jos puhumme hallituksen roolista, niin tietysti Kazakstan on tehnyt paljon", Eric Livnyin alueellinen ekonomisti Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankista (EBRD) kertoi. Interfax Kazakstan.

”Rahapoliittisesti arvioitu finanssipoliittisten toimenpiteiden määrä ylittää 8 prosenttia suhteessa BKT: hen. Jos tarkastelet kaikkia maita, joissa EBRD toimii, Kazakstan on [tämän indikaattorin mukaan] yksi johtavista asemista ja vain EU-maat ovat sitä edellä. Lisäksi maan velka suhteessa BKT: hen on merkityksetön ”, hän lisäsi.

Raportin mukaan liikkeeseen EBRD: n syyskuun alussa Kazakstanin BKT: n odotetaan supistuvan 4 prosenttia vuonna 2020, ennen kuin se kasvaa 3 prosenttia vuonna 2021 "yksityisen kulutuksen elpymisen ja korkeamman öljyn hinnan tukemana".

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa