Liity verkostomme!

Turkki

Visio demokraattisesta Turkista Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Turkin presidentin edelläkävijän Kemal Kılıçdaroğlun EU-lähettiläänä ja republikaanien kansanpuolueen (CHP) EU-edustuston päällikkönä olen täynnä luottamusta demokraattisen Turkiyen tulevaisuuteen Euroopassa - kirjoittaa CHP-edustuston päällikkö Kader Sevinç EU:lle, PES:n puheenjohtajan jäsen.

Sunnuntaina pidettävien vuoden 2023 keskeisten vaalien myötä kuuden puolueen koalitioblokkimme Nation Alliance on hahmotellut etenemissuunnitelman demokraattiseen muutokseen, joka ohjaa meitä kohti aitoa eurooppalaista demokratiaa.

Presidenttiehdokas Kemal Kılıçdaroğlun johdolla Nation Alliance -koalitio on sitoutunut muuttamaan Turkiyesta kansakunnan, joka puolustaa demokraattisia arvoja. Euroopan sosialistipuolue (PES) on EU:n toiseksi suurin poliittinen perhe, joka on ilmaissut tukensa Kılıçdaroğlun lupaukselle nopeuttaa EU:n viisumivapausprosessia Turkin kansalaisia ​​varten. PES näkee Kılıçdaroğlun ja yhdistyneen opposition toivon majakana demokratialle, ihmisoikeuksille, vapaudelle, yhteistyölle ja Turkin tuomiselle lähemmäs Eurooppaa.

Kokoomuksemme visio sisältää useita keskeisiä elementtejä. Pyrimme priorisoimaan Turkin demokratisoimista, vahvistamaan siteitä EU:n toimielimiin ja jäsenmaihin, saattamaan nopeasti päätökseen EU:n viisumivapausprosessin Turkin kansalaisille, elvyttämään EU-jäsenyysneuvotteluja ja panemaan täytäntöön Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätökset. Lisäksi pyrimme lisäämään Turkiyen uskottavuutta Naton jäsenenä ja edistämällä Euroopan turvallisuutta ja vakautta geopoliittisen ja taloudellisen epävarmuuden keskellä.

Nation Alliance -koalitio, jonka suurin jäsen on CHP, on täysin sitoutunut täyttämään EU:n 72 viisumivapauskriteeriä. Kılıçdaroğlu, edelläkävijänä yhteisenä presidenttiehdokkaana, on luvannut täyttää loput viisi kriteeriä uuden hallituksen kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Näihin vertailuarvoihin kuuluvat toimenpiteet korruption ehkäisemiseksi, henkilötietoja koskevan lainsäädännön ja terrorismin vastaisen lainsäädännön yhdenmukaistamiseksi EU:n standardien kanssa, operatiivisen yhteistyösopimuksen tekeminen Europolin kanssa ja tehokkaan oikeudellisen yhteistyön tarjoaminen rikosasioissa kaikille EU:n jäsenvaltioille.

Euroopan sosiaalidemokraateina ja edistyksellisinä olemme iloisia siitä, että CHP:n ja Kılıçdaroğlun johto ajaa edistystä kohti jäljellä olevien viisumivapauden kriittisten kriteerien täyttämistä. Turkiye on meille tärkeä kumppani, ja tuemme kaikkia toimia, jotka tuovat maata lähemmäksi yhteisiä perusarvojamme, kuten PES:n pääsihteeri Giacomo Filibeck totesi.

Vuodesta 2008 lähtien CHP on ylläpitänyt edustustoa EU:ssa Brysselissä ja osallistunut aktiivisesti EU:n ja Turkin välisten suhteiden moniulotteisiin viestintäkanaviin ja EU-jäsenyyskehykseen. Pyrimme ylläpitämään korkean tason yhteyksiä EU:hun ja osallistumaan aktiivisesti PES-kokouksiin varmistaen rakentavan ja merkityksellisen yhteistyön.

Mainos

Sunnuntain Turkiye-vaalit tarjoavat kansalaisillemme historiallisen tilaisuuden valita täysin demokraattinen hallitus. Se on tunnustettu Euroopan merkittävimmiksi vaaleiksi vuonna 2023 mahdollisten länsimaailmaan kohdistuvien vaikutusten vuoksi, ja sillä on lupaus luoda demokraattinen ja vauras Turkiye, jota kunnioitetaan kansainvälisesti matkalla kohti EU-jäsenyyttä.

Nämä vaalit osoittavat, että demokraattiset keinot voivat saada rauhanomaisesti aikaan muutoksen autoritaarisessa hallituksessa, jopa epäoikeudenmukaisten olosuhteiden ja jatkuvan oppositiosorron edessä. Turkiye voi jälleen kerran innostaa itsevaltaisia ​​hallintoja vastaan ​​taistelevia valtioita. Älkäämme unohtako, että tasavallamme perustaja Mustafa Kemal Atatürk inspiroi uudistajia ympäri Eurooppaa ja maailmaa sitoutumisellaan maallistumiseen ja kansan tahtoon, mikä loi pohjan Turkin tasavallalle.

Lopuksi totean vakaasti, että Turkiyen tulevaisuus on eurooppalaisessa demokraattisessa perheessä. Visiomme, jota tukee Nation Alliance -koalitio ja Euroopan edistyksellisten voimien tuki, tasoittaa tietä Turkiyelle toteuttaakseen täyden potentiaalinsa demokraattisena ja vauraana kansakuntana. Asettamalla etusijalle demokratisoitumisen, oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen ja vahvistamalla siteitämme EU:hun Turkiye voi kuroa umpeen yhteisten arvojemme ja pyrkimyksiemme välistä kuilua.

Tie EU-jäsenyyteen voi tuoda haasteita, mutta olemme valmiita tarttumaan niihin suoraan. Sitoutumisemme EU:n viisumivapauskriteerien täyttämiseen on horjumaton, ja ymmärrämme, kuinka tärkeää on yhdenmukaistaa lainsäädäntömme eurooppalaisten standardien kanssa. Olemme päättäneet torjua korruptiota, suojella henkilötietoja ja tehostaa yhteistyötämme Europolin kanssa varmistaaksemme tehokkaan lainvalvonnan.

Lisäksi tunnustamme Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätösten täytäntöönpanon merkityksen. Ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittaminen ei ole vain lakisääteinen velvollisuus, vaan moraalinen velvollisuus. Näitä periaatteita noudattamalla Turkiye voi vahvistaa asemaansa luotettavana kumppanina kansainvälisessä yhteisössä.

Pyrkiessämme uskottavammaksi Naton jäseneksi ymmärrämme ratkaisevan roolimme Euroopan turvallisuuden ja vakauden edistämisessä. Maailmanlaajuisen epävarmuuden leimaamalla aikakaudella sitoutumisemme Naton arvoihin ja yhteiseen puolustukseen on horjumatonta. Osallistumalla aktiivisesti alueellisiin ja maailmanlaajuisiin turvallisuusaloitteisiin voimme edistää vahvempia liittoutumia ja edistää rauhaa epävakaassa maailmassa.

Tulevat Turkiyen vaalit tarjoavat meille tilaisuuden näyttää demokratiamme vahvuus. Opposition kohtaamista haasteista ja esteistä huolimatta pysymme lujasti uskossamme, että kansan voima voi voittaa kaikki vastoinkäymiset. Käytännössä demokraattisia oikeuksiamme lähetämme voimakkaan viestin maailmalle: Turkiye on kansakunta, joka on sitoutunut vapauteen, oikeudenmukaisuuteen ja tasa-arvoon.

Ammenamme inspiraatiota Mustafa Kemal Atatürkin perinnöstä, jonka visionäärinen johtajuus muutti Turkin moderniksi, maalliseksi tasavallaksi. Hänen ihanteensa resonoivat edelleen tänään, kun pyrimme rakentamaan yhteiskuntaa, jossa monimuotoisuutta juhlitaan ja yksilön oikeuksia suojellaan. Atatürkin vaikutusvalta ulottui kauas rajojemme ulkopuolelle ja sytytti demokraattisten aktivistien toiveet ympäri maailmaa. Seisomme ylpeinä hänen jalanjäljissään ja puolustamme Turkiyea, joka ilmentää hänelle tärkeitä arvoja.

Tie kohti demokraattista Turkiyea Euroopassa ei ehkä ole helppo, mutta päättäväisyydellä, yhtenäisyydellä ja liittolaistemme tuella voimme voittaa kaikki esteet. Kehotamme Euroopan unionia käymään rakentavaa vuoropuhelua kanssamme ja tunnustamme, että yhteiset arvomme muodostavat perustan vahvalle ja menestyvälle kumppanuudelle.

Lopuksi, olemme edelleen optimistisia Turkiyen tulevaisuuden suhteen eurooppalaisen perheen demokraattisena jäsenenä. Pysymällä horjumattomalla sitoutumisellamme demokratian periaatteisiin, oikeusvaltioon ja ihmisoikeuksiin voimme rakentaa polun kohti valoisampaa huomista. Tartutaan tähän historialliseen tilaisuuteen ja työskennetään yhdessä luodaksemme Turkkiye, joka ei ainoastaan ​​täytä EU-jäsenyyden kriteerit, vaan toimii myös demokratian ja edistyksen majakana, jota maailma voi ihailla.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa