Liity verkostomme!

Venäjä

Erdogan sanoo, että Putin saattaa vierailla Turkissa huhtikuussa voimalan vihkiäisissä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Turkin presidentti Tayyip Erdogan sanoi keskiviikkona (29. maaliskuuta), että hänen venäläinen kollegansa Vladimir Putin saattaa vierailla Turkissa 27. huhtikuuta Venäjän valtion ydinenergiayhtiön Rosatomin rakentaman maan ensimmäisen ydinvoimalaitoksen vihkiäisissä.

"Ehkä on mahdollista, että herra Putin tulee 27. huhtikuuta, tai voimme liittyä virkaanastujaisseremoniaan verkossa ja otamme ensimmäisen askeleen Akkuyussa", Erdogan sanoi televisiokommenteissa yksityiselle ATV:lle.

Turkki lataa ensimmäisen ydinpolttoaineen Akkuyun ydinvoimalan ensimmäiseen voimayksikköön ja myöntää sille virallisesti ydinlaitoksen aseman 27. huhtikuuta, Erdogan sanoi aiemmin keskiviikkona antamassaan ilmoituksessa.

Kreml kiisti maanantaina turkkilaiset tiedot Putinin aikeista vierailla Turkissa.

Kreml sanoi lauantaina (25. maaliskuuta) että Putin ja Erdogan keskustelivat puhelun aikana yhteisten strategisten hankkeiden onnistuneesta toteuttamisesta energia-alalla, mukaan lukien Akkuyun ydinvoimalan rakentaminen.

20 miljardin dollarin, 4,800 XNUMX megawatin (MW) hanke neljän reaktorin rakentamiseksi Välimeren Akkuyun kaupunkiin antaa Turkille mahdollisuuden liittyä siviiliydinenergiaa käyttävien kansakuntien pieneen kerhoon.

Turkki ilmoitti aiemmin suunnitelmistaan ​​käynnistää ensimmäinen reaktori Akkuyussa vuonna 2023.

Mainos

Kansainvälinen rikostuomioistuin (ICC) julkaisi aiemmin tässä kuussa pidätys määräys Putinille väitetyistä sotarikoksista Ukrainassa, mikä sai Kremlin raivoa. Mutta Turkki ei ole osapuolena Rooman perussäännössä, jolla ICC perustettiin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa