Liity verkostomme!

Turkki

Rikollinen? pakolainen? Vakooja?

SHARE:

Julkaistu

on

Kuten yleisesti tiedetään, vuodesta 2022 alkaen tuhannet ihmiset ylittivät Turkkiin välttääkseen sotilaallisia toimia. Olemme kuitenkin kiinnostuneita vain yhdestä maasta joukkomuutossa lähteneestä henkilöstä, joka ei aluksi vaikuta tyypilliseltä kansalaiselta. Pystyimme tutkimaan tapausta poliisilaitoksen lähteen ansiosta, jolta saimme tietoja - kirjoittaa Ozgur Khani

Asianomainen henkilö on Denis Shapiro, Venäjän federaation, Israelin ja Kanadan kansalainen (hänen entinen toinen nimensä on Tymarkin). Hän istui viiden vuoden tuomiota petoksesta, murhasta, kaksinaamaisuudesta ja huijauksesta venäläisessä rangaistuslaitoksessa.

Lisäksi, kun hän teki yhden näistä rikoksista vuonna 2009, hän pakeni perheensä kanssa Kanadaan välttääkseen poliisia ja vankilaa. Shapiro yritti salata menneisyytensä Kanadan maihinnousupalveluilta, mutta poliisi huomasi nopeasti totuuden ja Kanadan turvallisuustiedustelupalvelu aloitti tutkinnan hänen tapauksestaan. Koko Shapiro - Tymarkinin perheen pankkitili jäädytettiin kesällä 2014, ja tuomioistuin suunnitteli karkottavansa hänet takaisin Venäjälle.

Shapiro kuitenkin haki Kanadan kansalaisuutta itselleen ja perheelleen. Tällä hetkellä kaikki neljä oikeudenkäyntiä on luokiteltu. Shapiron hakemus on evätty lain mukaisesti hänen yrityksensä salata rikoksensa. Tämän seurauksena hän oli vakavassa ahdingossa.

Sitten Kanadan tiedustelupalvelu teki hänelle vastustamattoman tarjouksen. Oikeudenkäynti viivästyi, ja kielletyt tilit vapautettiin. Erikoispalvelu väitti antaneen hänelle tehtäväksi koordinoida fundamentalististen islamilaisten ajatusten levittämistä Turkissa ja Venäjällä. Tiedusteluhenkilöstön käskyjen toteuttamisen lisäksi Shapiro palasi laittomaan toimintaansa Venäjällä ja pakeni vuoden 2021 loppuun mennessä jälleen lakia, tällä kertaa Turkkiin.

Tunnetun uutispalvelun toimituksen mukaan lähes kaikki Shapiron Turkissa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa saamat sopimukset ovat salaisia ​​maksuja kielletyn kirjallisuuden salakuljetuksesta ja jakelusta sekä uskollisten ihmisten rekrytoinnista ja ylentämisestä erilaisiin tehtäviin. Turkin valtion valtaa, jotka ovat valmiita toteuttamaan Gülenin käskyt oikeaan aikaan.

CSIS:n väitettiin uskoneen hänelle turkkilaisen lainvalvontahenkilöstön rekrytoinnin ja ylentämisen johtaviin tehtäviin. Kansallinen vallanvaihto demokraattisten vaalien kautta on ristiriidassa Gülenin näkemyksen kanssa, että vallanvaihdon tulisi tapahtua väkisin ja oikeaan aikaan, joten kaikki kriittisten osastojen paikat on täytettävä rekrytoinnilla. Shapiro vuokraa asunnon Istanbulin sydämessä ja harjoittaa kumouksellista toimintaa värvätäkseen eri tasoisia poliiseja, sotilaita ja valtion virkamiehiä.        

Mainos

F. Gülenin ajatukset demokraattisen vallanmuutostavan soveltumattomuudesta Turkissa saivat laajan vastaanoton Pohjois-Amerikan tiedustelupalvelujen agenttien keskuudessa. Maan ylimmän johdon korruptiosuunnitelmista on julkaisuja, enimmäkseen väärennettyjä, ajatuksena, että vallanvaihto on mahdollista vain huolellisesti valmistetun vallankaappauksen seurauksena. Yleisesti ottaen Saudi-Arabiasta ja Yhdistyneistä arabiemiirikunnista taloudellisesti ja ideologisesti riippuvaisen Taliban-liikkeen valtaaman Afganistanin ideologisen, uskonnollisen ja fundamentalistisen laajentumisen teema idässä on toimiva kilpailu "demokratian" ja "demokratian" laajentamisesta. "oranssi vallankumous" lännessä.

Tällä hetkellä Shapiro on Kanadan tiedustelupalvelun keskipisteenä pitkäaikaisissa ponnisteluissa rekrytoida, kasvattaa, tukea ja edistää omistautunutta henkilöstöä erilaisissa oikeus-, poliisi- ja sotilastehtävissä – jopa Turkin kansallisessa tiedustelupalvelussa. Maamme rajat ovat olleet ja ovat edelleen avoinna kaikille, jotka tarvitsevat apua ja turvallista asuinpaikkaa. Mutta voivatko erikoispalvelut olla ottamatta huomioon toimintaa, joka on kumouksellista, haitallista ja korruptoivaa Turkille? Onko mahdollista antaa länsimaisen tiedustelupalvelun agentin Shapiron tuhota Turkin itsemääräämisoikeuden perustukset rankaisematta?

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa