Liity verkostomme!

Turkki

Tarvitsemme muutosta retoriikkaan EU: n ja Turkin suhteissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU: n ja Turkin suhteet ovat olleet erittäin kireät viime vuosina. Dialogue for Europe toteuttaa parhaillaan yhteistyössä Ankarassa sijaitsevan Euroopan unionin ja maailmanlaajuisen tutkimusjärjestön (ABKAD) kanssa hanketta nimeltä ”EU: n ja Turkin välisen vuoropuhelun vahvistaminen muuttoliikkeen ja turvallisuuden alalla”. Hanke on Euroopan unionin rahoittama ”EU: n ja Turkin välisen kansalaisyhteiskunnan vuoropuhelun tukeminen” -hankkeella, ja sen tavoitteena on lisätä ymmärrystä. 

Asiantuntijapaneeli keskusteli Brysselin lehdistöklubissa pidetyssä EU: n ja Turkin suhteita käsittelevässä konferenssissa '' Integration of Refugees, Migration Deal and Future Relations '' tämänhetkisestä tilanteesta ja mahdollisuuksista parantaa suhteita ja yhteistyötä Turkin ja EU: n välillä. EU Reporter haastatteli joitakin paneelilaisia ​​saadakseen kuvan nykyisestä tilanteesta. 

Euroopan vuoropuhelun johtaja ja hankkeen koordinaattori Eli Hadzehieva sanoi: ”Keskitymme muuttoliikkeeseen ja turvallisuuteen, koska mielestämme nämä ovat kiireellisimpiä alueita yhteistyön lisäämiseksi. Tästä tulee todennäköisesti suurempi haaste Afganistanin tilanteen kanssa.

”EU: n ja Turkin välinen yhteistyö ei rajoitu pelkästään muuttoliikkeestä tai turvallisuudesta käytävään vuoropuheluun, Turkki neuvottelee edelleen 35 eri luvusta monenlaisista aiheista, mutta tavoitteenamme on koordinoitu lähestymistapa muuttoliikepolitiikkojen välillä. ulkopolitiikkaa, puolustuspolitiikkaa, lainsäädännön yhdenmukaistamista Turkissa ja EU: ssa, tällä tavalla pystymme paremmin ratkaisemaan Syyrian ja Afganistanin kaltaisia ​​kriisitilanteita.

Mainos

”Saatamme kohdata uuden pakolaiskriisin, joka ei ehkä ole niin suuri kuin vuoden 2015 muuttoliikekriisi, mutta silti tärkeä. Poliittisista erimielisyyksistä ja erimielisyyksistä huolimatta EU: n ja Turkin on tehtävä yhteistyötä naapureina. ”

Hadzhieva sanoo, että kansalaisyhteiskunnan yhteistyö on loistava tapa omaksua puolueeton lähestymistapa ja selittää turhautumiset, joita molemmat osapuolet tuntevat tässä keskustelussa. Hän sanoi, että sen ei pitäisi olla kyse vain ”raivoamisesta”, vaan keskittyä yhteisiin etuihin, yhteisiin huolenaiheisiin ja alkaa löytää kestäviä ratkaisuja. 

Bulgarian parlamentin jäsen Ilhan Kyuchyuk (kuvassa), joka on Bulgarian turkkilainen vähemmistö, oli tyytyväinen aloitteeseen ja erityisesti kansalaisyhteiskunnan osallistumiseen tietoisuuden lisäämiseen yhteisistä haasteista. Hän sanoi, että Turkkia olisi pidettävä vahvana liittolaisena EU: n turvallisuudessa ja puolustuksessa. Kyuchyuk oli alun perin suunniteltu isännöimään tapahtumaa Euroopan parlamentissa, mutta tämä ei ollut mahdollista Covidin aiheuttamien terveys- ja turvallisuustoimenpiteiden vuoksi. 

Mainos

Euroopan naapuruusneuvoston toimitusjohtaja Samuel Vesterbye kertoi Afganistanin pakolaisten nykyisestä tilanteesta Turkissa: ”Tilanne on epäselvä siinä mielessä, että toisaalta EU on myöntänyt valtavan määrän rahoitusta, nimittäin 6 euroa miljardia euroa, jotka on osoitettu osana vuoden 2016 muuttoliikesopimusta ja monivuotisen rahoituskehyksen uuden talousarvion puitteissa. ” Vesterbye jatkoi kuitenkin, että nämä yhteisöt ovat haavoittuvimpia Turkissa, joten haasteet ovat huomattavia.

Vesterbye tekee selväksi, että rahoitusosuus on kriittinen, mutta EU ja Turkki voisivat tehdä paljon enemmän yhteistyössä muuttaakseen muuttoliikkeen perimmäisiä syitä, myös kehitysavun ja muun ulko- ja turvallisuusyhteistyön aloilla. 

Koert Debeuf, päätoimittaja EUobserver, huomauttaa, että Eurooppa ei kyennyt turvaamaan Kabulin lentokenttää, vaan Turkin armeija puuttui paikkaan, jossa Euroopan armeijoilla ei ollut kykyä. Tämä on yksi konkreettinen esimerkki yhteisistä turvallisuusetuista, Debeuf väittää, että Turkki on olennainen kumppani koko alueella. Laajemmin Debeuf viittaa muihin strategisiin kumppaneihin, joiden kanssa Turkki voisi yhtyä, ja kysyy suoraan: "Haluammeko Turkin olevan kanssamme vai meitä vastaan?"

Yksi vaikeuksista nykyisissä suhteissa on presidentti Erdoğanin arvaamaton luonne EU -johtajille, Debeuf sanoo ja lisää, että Turkki ei ole ainoa kumppani, joka on ollut arvaamaton. Euroopan unioni on pysäyttänyt liittymisen ja Kyproksen liittymisen EU: hun ennen kuin saaren erimielisyydet oli ratkaistu asianmukaisesti. 

Turkin entinen EU -suurlähettiläs Selim Kuneralp sanoi: ”Luulen, että molemmilla puolilla on valtavat yhteiset edut. Meillä on erittäin pitkäaikainen suhde. Tiedätte, että Turkki on ollut Euroopan unionin assosiaatio lähes 50 vuoden ajan, ja se on ollut ehdokasvaltio vuodesta 1999 lähtien. Turkki on ainoa Euroopan unionin ulkopuolinen valtio, jolla on tulliliitto Euroopan unionin kanssa Liitto. Ja siksi integroitumisaste on melko huomattava. ”

Kuneralp korosti myös sitä, miten Kyproksen tilanne oli vaikeuttanut EU: n ja Turkin välistä suhdetta: ”Kyproksen ongelma, erityisesti Kyproksen liittymisen jälkeen Euroopan unioniin, muodostaa suurimman esteen liittymisneuvotteluissa ja syventämisneuvotteluissa. tulliliitto ja kaikki muu. Olemme tilanteessa, jossa ainoa alue, jossa molemmat osapuolet työskentelevät yhdessä, on muuttoliike, tämä on erittäin tärkeä yhteinen haaste, mutta se itsessään osoittaa, että molemmat osapuolet todella tarvitsevat toisiaan. ” 

Kysyttäessä, kuinka suhteet EU: n ja Turkin välillä voisivat parantua, Kuneralp sanoi, että tärkein asia, jonka Euroopan unioni voi tehdä, on muuttaa retoriikkaa. Hän sanoo, että ajattelutapaa on muutettava Euroopassa, jos muutos voi muuttua, ja integroitumista voidaan selkeyttää. 

Professori Hatice Yazgan ABKADista esitteli, miten maahanmuuttokysymys oli kehittynyt Turkissa ja mikä on vuoropuhelun lisäämisen arvo. Yazgan mainitsi osallistumisen Erasmus+ -ohjelmaan hyväksi keinoksi vahvistaa suhteita EU: n ja Turkin välillä.

"Tämä artikkeli on julkaistu osana EU: n rahoittamaa ohjelmaa"

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos

Turkki

Turkki liittyy EU:n merkittäviin tutkimus-, innovaatio- ja koulutusohjelmiin

Julkaistu

on

Komissio on allekirjoittanut Turkin kanssa sopimuksen EU:n tutkimus-, innovaatio- ja koulutusohjelmien yhteistyön tiivistämisestä. Kaudeksi 2021-2027 Turkille on myönnetty assosiaatiostatus Horizon Europe, EU:n tutkimus- ja innovaatioohjelma, Erasmus +, EU:n koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma sekä Euroopan solidaarisuusjoukot. Tämän seurauksena Turkkiin sijoittautuneet tutkijat, innovaattorit, opiskelijat, oppilaat, harjoittelijat, opettajat ja nuoret voivat nyt osallistua samoilla ehdoilla kuin osallistujat EU:n jäsenvaltioista. Liittyminen tutkimuksen ja innovaation puiteohjelmaan on läheisin yhteistyömuoto EU:n ulkopuolisten maiden kanssa. Association to Horizon Europe tukee "Globaali lähestymistapa tutkimukseen ja innovaatioon" ja vahvistaa Euroopan sitoutumisen maailmanlaajuisen avoimuuden tasoon, jota tarvitaan huippuosaamisen edistämiseksi, resurssien yhdistämiseksi nopeampaan tieteelliseen kehitykseen ja elinvoimaisten innovaatioekosysteemien kehittämiseen.

Yhteistyö Erasmus+ -ohjelmaan tukee elinikäistä oppimista, koulutusta, ammatillista ja henkilökohtaista kehitystä koulutuksen, nuorison ja urheilun alalla Euroopassa ja sen ulkopuolella ja edistää näin kestävää kasvua, laadukkaita työpaikkoja, sosiaalista yhteenkuuluvuutta ja aktiivista kansalaisuutta. Euroopan solidaarisuusjoukko lisää nuorten ja järjestöjen osallistumista toimintaan keinona vahvistaa yhteenkuuluvuutta, solidaarisuutta ja demokratiaa vastaamalla yhteiskunnallisiin ja humanitaarisiin haasteisiin.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: "Toivotan Turkin tervetulleeksi Horizon Europe -ohjelmaan, ERASMUS+ -ohjelmaan ja Solidaarisuusjoukkoon. Turkin osallistuminen uuden sukupolven EU-ohjelmiimme vahvistaa entisestään heidän valmiuksiaan ja tukee integraatiota eurooppalaiseen tutkimusalueeseen ja eurooppalaiseen koulutusalueeseen. Lisätietoja on saatavilla tätä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Turkki

Turkki kiista USA:n kanssa helpottaa lähettiläiden karkottamista

Julkaistu

on

Jännitteet Turkin ja 10 länsimaan, mukaan lukien Yhdysvaltojen välillä, ovat hellittäneet päiviä sen jälkeen, kun Turkin presidentti uhkasi kieltää niiden suurlähettiläät., kirjoittaa BBC.

Recep Tayyip Erdogan määräsi karkotukset sen jälkeen, kun lähettiläät vaativat vangitun aktivistin vapauttamista viime viikolla.

Mutta maanantaina (25. lokakuuta) asianomaiset maat ilmoittivat, etteivät ne aio sekaantua Turkin asioihin.

Erdoganin neuvonantaja kertoi BBC:lle, että presidentti piti tätä myönteisenä ja että asia oli melkein ratkaistu.

Mainos

BBC:n Lähi-idän kirjeenvaihtaja Tom Bateman sanoi, että presidentin siirto näytti purkavan uuden diplomaattisen kriisin asianomaisten länsivaltojen kanssa, vaikka sen taustalla olevat syyt ovat edelleen olemassa.

Kiista kärjistyi, kun Yhdysvaltojen, Saksan, Kanadan, Tanskan, Suomen, Ranskan, Alankomaiden, Uuden-Seelannin, Norjan ja Ruotsin suurlähetystöt antoivat epätavallisen lausunnon, jossa vaadittiin vangitun hyväntekijän Osman Kavalan vapauttamista.

64-vuotias on ollut vankilassa ilman tuomiota neljä vuotta mielenosoituksista ja sotilasvallankaappausyrityksestä vuonna 2016.

Mainos

Kavala kiistää kaikki väärinkäytökset, ja Erdoganin hallituksen kriitikot sanovat, että hänen tapauksensa on esimerkki laajalle levinneestä toisinajattelijoiden tukahduttamisesta.

Euroopan neuvosto, Euroopan tärkein ihmisoikeusvartija, on antanut Turkille viimeisen varoituksen, että se noudattaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöstä vapauttaa Kavala oikeudenkäynnin ajaksi.

Presidentti Erdogan oli raivoissaan suurlähettiläiden väliintulon johdosta.

"Annoin tarvittavan käskyn ulkoministerillemme ja sanoin, mitä on tehtävä", hän kertoi yleisölle lauantaina. "Nämä 10 suurlähettilästä on julistettava persona non grataksi kerralla."

Persona non grata - eli ei-toivottu henkilö - voi poistaa diplomaattisen aseman ja johtaa usein lähettiläiden karkottamiseen tai tunnustamisen peruuttamiseen.

Mutta presidentti näyttää vetäytyneen päätöksestä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain suurlähetystö ja muut Turkissa antoivat lausunnot hänen saapuessaan hallituksen kokoukseen.

Suurlähetystöt lainasivat osaa kansainvälisestä sopimuksesta, jonka mukaan suurlähettiläillä on velvollisuus olla puuttumatta isäntämaansa sisäisiin asioihin.

"Yhdysvallat toteaa, että se noudattaa edelleen diplomaattisia suhteita koskevan Wienin yleissopimuksen artiklaa 41", Yhdysvaltain suurlähetystö sanoi Twitterissä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Turkki

Turkki: Vakava diplomaattinen kriisi, joka voidaan vielä välttää

Julkaistu

on

Ilmoitus kymmenen suurlähettilään karkottamisesta Turkista voidaan ymmärtää vain yritykseksi kääntää huomio pois todellisista kiireellisistä ongelmista. DISASTER.

Parlamentin pysyvä esittelijä Turkin osalta Nacho Sánchez Amor (S&D, ES) ja EU:n ja Turkin parlamentaarisen valtuuskunnan puheenjohtaja Sergei Lagodinsky (Vihreät/EFA, DE) antoi seuraavan lausunnon vastauksena presidentti Erdoğanin ulkoministerille antamaan ohjeeseen julistaa kymmenen suurlähettiläätä henkilö non grataksi heidän julkilausumaansa liikemies Osman Kavalan meneillään olevasta tapauksesta.

"Presidentti Erdoğanin ilmoittamat toimet kymmentä suurlähettilästä vastaan ​​heidän julkilausumansa johdosta liikemies Osman Kavalan jatkuvasta vainosta ovat käsittämättömiä ja täysin perusteettomia. Voimme ymmärtää ne vain yrityksenä kääntää huomio pois todellisista kiireellisistä kysymyksistä, niin sisäisistä kuin kahdenvälisistäkin asioista. Nämä suurlähettiläät tai heidän hallitukset eivät ole päättäneet, että Turkin vastuulla on vapauttaa Osman Kavala. Juuri Euroopan ihmisoikeustuomioistuin määräsi hänet vapautettaviksi välittömästi joulukuussa 10, minkä jälkeen se toisti kuudella päätöksellä ja Euroopan neuvoston ministerikomitean väliaikaisella päätöslauselmalla. Turkin on näin ollen noudatettava tuomioistuimen päätöstä, samoin kuin velvollisuus noudattaa samanlaista päätöstä Selahattin Demirtaşista.

Oikeusvaltio ja oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin takuut ovat minkä tahansa demokratian peruspilareita. Kuten Euroopan komission ja Euroopan neuvoston raporteissa toistuvasti korostetaan ja Euroopan parlamentin vuosikertomuksessa korostetaan, Turkilla on näillä aloilla vakava alijäämä, joka vaatii pikaista korjausta. Näihin ongelmiin puututaan kattavilla uudistuksilla, ei sanktioilla niitä vastaan, jotka vain vaativat sitä, mitä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on selvästi todennut. On mahdotonta hyväksyä, että Turkissa on jatkuvasti hyökätty kriittisiä ääniä vastaan ​​ja sekaantunut oikeuslaitokseen. On enemmän kuin valitettavaa, että nyt ulkomailta tuleva kritiikki on yritetty hiljentää. Kantamme Osman Kavalan tapaukseen ja arvostelu muihin Turkin demokratiavajeisiin säilyy tästä surullisesta kehityksestä huolimatta.

Mainos

Olemme vakavan diplomaattisen kriisin partaalla, joka voidaan vielä välttää. Kehotamme Turkin viranomaisia ​​pidättymään toimista, jotka voisivat johtaa vielä pahempaan skenaarioon suhteissamme kuin viime vuosien vaikea aika, kriisi, jonka vain toivoimme voittavan. Vaadimme jälleen kerran Turkkia noudattamaan kansainvälisiä sitoumuksiaan ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomioita muun muassa Osman Kavalan ja Selahattin Demirtaşin tapausten osalta.

Kehotamme Euroopan unionia koordinoimaan yhteistä reaktiota ja rohkaisemaan turkkilaisia ​​kollegoja rauhoittumaan niin kauan kuin se on vielä mahdollista.

Tausta

Mainos

Presidentti Erdoğan ilmoitti lauantaina, että hän oli antanut Turkin ulkoministerille käskyn julistaa kymmenen maan suurlähettiläät "persona non grataksi". Kymmenen maata ovat Kanada, Ranska, Suomi, Tanska, Saksa, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Norja, Ruotsi ja Yhdysvallat. Presidentti Erdoğan haluaa suurlähettiläät karkotettavaksi sen jälkeen, kun kyseiset kymmenen maata ovat kehottaneet hallitusta vapauttamaan turkkilaisen aktivistin Osman Kavalan, joka on ollut maassa poliittisena vankina lähes neljä vuotta ilman tuomiota.

Ulkoasiainvaliokunnan Turkin pysyvä esittelijä Nacho Sanchez Amor (S&D, ES) oli 8. lokakuuta Turkissa ja osallistui Kavalan oikeudenkäyntiin solidaarisuuden osoituksena.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa