Liity verkostomme!

Turkki

Eurooppa kehottaa Turkkia ylläpitämään "positiivista vauhtia"

Julkaistu

on

Äskettäisen Eurooppa-neuvoston (25. maaliskuuta) seurannassa komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel tapasivat Ankarassa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin (6. huhtikuuta) toivossa antaa EU: lle Turkin suhde "uusi vauhti". 

Michel kertoi keskustelleensa Välimeren itäosien tilanteesta ja muista kiista-alueista. Hän sanoi, että vaikka molempien osapuolten välillä on edelleen eroja, myös Libyassa on uusia mahdollisuuksia rauhaan ja vakauteen. EU: n keskeinen viesti tältä osin oli, että kaikkien ulkomaisten taistelijoiden ja joukkojen on poistuttava Libyan alueelta.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan ja komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen, Ankara, 6. huhtikuuta

Kyproksen osalta EU on edelleen sitoutunut käynnistämään YK: n johtaman prosessin, joka käynnistyy uudelleen muutaman viikon kuluttua epävirallisella kokouksella. 

'Progressiivinen, suhteellinen ja palautuva'

Keskeinen lause Michelin kokouksen jälkeisessä lausunnossa on, että sitoutuminen on "progressiivista, suhteellista ja palautuvaa". Von der Leyen korosti tätä asiaa sanoen, että vaikka EU on nähnyt tien alun yhdessä, sen on katsottava, mihin tie johtaa, ja se riippuu Turkin selkeästä sitoutumisesta ylläpitää positiivista vauhtia, kestävyytemme viime viikkoina nähty on todistettava.

Komission puheenjohtaja teki yhteenvedon keskusteluista, jotka koskivat neljää pääyhteistyöaluetta: tiiviimpien kauppasuhteiden mahdollisuus; korkean tason vuoropuhelu ilmasto- ja terveyskysymyksistä, erityisesti digitaalisen vihreän sertifikaatin käytöstä, mikä on tärkeää Turkin matkailualalle ja Turkin kansalaisten liikkuvuudelle; tehostettu ihmisten välinen yhteistyö erityisesti Erasmus +: n kautta; pakolaisista ja muuttoliikkeestä, jossa von der Leyen korosti, että EU: n ja Turkin vuonna 2016 antama julkilausuma on "edelleen voimassa ja tuonut myönteisiä tuloksia".  

Pakolaisille myönnettävästä tulevasta rahoituksesta von der Leyen sanoi, että tämän pitäisi antaa pakolaisille entistä paremmat mahdollisuudet ansaita toimeentulonsa. Von der Leyen tapaa myös Jordanian kuninkaan tänään (7. huhtikuuta) keskustellakseen Syyrian pakolaisia ​​koskevasta ehdotuksesta, joka kattaa Turkin, Jordanian ja Libanonin.  

'Ihmisoikeuksista ei voida neuvotella'

Von der Leyen kuvasi keskustelua "hyvin rehelliseksi" siitä, mikä jakaa EU: n ja Turkin, ja molemmat EU: n johtajat ovat ilmaisseet huolensa ihmisoikeuksista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Von der Leyen sanoi olevansa syvästi huolestunut Turkin päätöksestä vetäytyä Istanbulin yleissopimuksesta, joka koskee naisten ja lasten suojelemista väkivallalta, varsinkin kun Turkki oli Euroopan neuvoston perustajajäsen. Toimittaja kysyi konventista, von der Leyen sanoi, etteivät he vakuuttaneet Erdogania.

Euroopan komissio

Turkin pakolaisavun välineen väliarviointi: EU: n tuki vaikutti merkittävästi syyrialaisten ja muiden konfliktista pakenevien ihmisten hyvinvointiin alueella

Julkaistu

on

Maaliskuun puitteissa EU: n ja Turkin julkilausuma 2016, Euroopan unioni Facility Turkin pakolaiset, on ottanut käyttöön 6 miljardia euroa apua pakolaisille Turkissa. Riippumattoman arvioinnin mukaan Turkin pakolaisjärjestö on vaikuttanut merkittävästi syyrialaisten ja muiden alueen konflikteista pakenevien ihmisten hyvinvointiin esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen, suojelun ja sosioekonomisen tuen aloilla. Raportissa todetaan kuitenkin myös, että EU: n on tehtävä enemmän pakolaisten sosiaalisten jännitteiden lieventämiseksi muun muassa kehittämällä sosiaalisen yhteenkuuluvuuden strategia. Euroopan komission puheenjohtajana Ursula von der Leyen (Kuvassa) ilmoitettiin Eurooppa-neuvosto 24. – 25. Kesäkuuta, EU: n talousarviosta myönnettäisiin 3 miljardia euroa vuosina 2021--2023, mikä osoittaa EU: n jatkuvan solidaarisuuden Turkin pakolaisia ​​ja isäntäyhteisöjä kohtaan.

Presidentti von der Leyen sanoi: "Kymmenen vuotta Syyrian konfliktissa alueen kumppanimme kantavat edelleen leijonan osan taakasta. Yhteinen haaste on suojella pakolaisia ​​ja tukea heidän isäntänsä. " Naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komission jäsen Olivér Várhelyi sanoi: "Tämä arvio on arvokas tietolähde EU: n Turkin pakolaisjärjestelystä; ammutaan tästä inspiraatiota ohjaamaan 3 miljardin euron pakolaisten sosioekonomisen lisätuen käyttöönottoa EU: n talousarviosta, jotta he voivat ansaita elantonsa, keskeinen investointi tulevaisuudelleen ja alueen vakaudelle ja sen ulkopuolelle. Odotan voivamme jatkaa hyvää yhteistyötä Turkin kanssa tässä yhteisessä työssä. "

A lehdistötiedote on saatavana verkossa yhdessä Strategisen väliarvioinnin pääraportti, The tietosivu, viides vuosikertomus ja yleiskatsaus projekteista EU: n Turkin pakolaisjärjestelystä.

Continue Reading

EU

EU: n ja Turkin suhteet: Yhteistyön ja jännitteiden välillä

Julkaistu

on

Demokratiaan, muuttoliikkeeseen ja laittomiin energiaporauksiin liittyvät jännitteet ovat johtaneet EU: n ja Turkin suhteiden uudelleenkäsittelyyn. Mikä on yhteistyön tila? EU: n ja Turkin suhteet ovat huonontuneet niin paljon, että EU: n on arvioitava ne perusteellisesti uudelleen, parlamentin jäsenet sanoivat mietintö hyväksyttiin 19. toukokuuta 2021. Jäsenet, jotka ovat huolissaan ihmisoikeuksista ja oikeusvaltioperiaatteesta maassa, varoittivat sitä suhteet on saatettu historialliseen matalapisteeseen. Maailma 

Vaikka tämä on kaukana ainoasta ajasta, jolloin parlamentti on ilmaissut huolenaiheitaan, EU: lla ja Turkilla on tiiviit siteet monilla aloilla.

EU: lla ja Turkilla on ollut tuotantosuhde monilla aloilla vuosikymmenien ajan kaupasta Natoon. Viime vuosina suhteet ovat kuitenkin muuttuneet pakkasiksi huolestuneina Turkin sotilaallisesta interventiosta Syyriassa, sen suhtautumisesta maahanmuuttoon sekä oikeusvaltioperiaatteesta ja maan demokratiatilasta, jossa tiedotusvälineet ovat suljettuina ja toimittajat vangittuina. On myös huolestuttavaa Turkin laittomasta toiminnasta Kyproksella sekä sen hyökkäyksistä Kreikan alueelle.

Nämä kehityssuuntaukset ovat ennen kaikkea syy, että Euroopan parlamentin jäsenet tarkastelevat uudelleen sitä, miten EU ja Turkki tekevät yhteistyötä. Lue yhteenveto EU: n ja Turkin suhteiden eri puolista.

EU: n ja Turkin välinen muuttoliikesopimus

Syyrian sisällissodan alkamisen jälkeen vuonna 2011 Turkkiin on saapunut noin 3.6 miljoonaa pakolaista, ja maa on edelleen maailman suurin pakolaisyhteisö.

Maaliskuussa 2016 EU ja Turkki tekivät sopimuksen maahanmuuttokriisin torjumiseksi, mikä johti huomattavasti vähemmän maahanmuuttajiin pääsemään laittomasti Eurooppaan. Lue lisää aiheesta EU: n vastaus maahanmuuttokriisiin.

Sopimuksen mukaan kaikki Turkista Kreikan saarille kulkevat laittomat maahanmuuttajat palautetaan Turkkiin. Vastineeksi maa sai EU: n apua noin 6 miljardin euron humanitaarisesta rahoituksesta Turkin EU: n pakolaisrahastosta.

Turkin presidentti Recep Erdoğan uhkasi kuitenkin 28. helmikuuta 2020 pitämässään puheessa avata rajan uudelleen Kreikan kanssa, koska hänen mielestään EU ei pitänyt lupauksiaan. Päätöksen jälkeen Kreikka julisti hätätilan, ja EU: n johtajat suostuivat antamaan maalle 700 miljoonaa euroa taloudellista apua sekä säätämään huomattavasti maahanmuutto- ja rajavalvontamäärärahojen lisäämisestä EU: n talousarviossa vuosina 2021--2027.

EU: n ja Turkin väliset jännitteet Kreikasta ja Kyproksesta

Huolena on myös Turkin laiton etsintä- ja poraustoiminta pääsiäisen Välimerellä ja Kreikan ilmatilan sekä Kreikan ja Kyproksen aluevesien rikkominen useaan otteeseen. Parlamentin jäsenet tuomitsivat Turkin toimet Kreikan ja Kyproksen talousvyöhykkeellä ja ilmaisevat täyden solidaarisuutensa molemmille maille päätöslauselma, annettu 17. syyskuuta 2020.

Turkki hyökkäsi Kyprokseen vuonna 1974, mikä johti saaren jakamiseen. Turkki tunnustaa vain Turkin miehitetyn Pohjois-Kyproksen.

Sen jälkeen, kun Välimeren itäosasta löydettiin offshore-maakaasuvarannot, Turkki on käyttänyt armeijaansa rikkomaan naapurimaiden aluevesiä ja ilmatilaa ja suorittanut porausoperaatioita.

Parlamentin jäsenet arvostelivat Turkin miehitetyn Pohjois-Kyproksen tilannetta a päätöslauselma 26. marraskuuta 2020, jossa vaaditaan tiukkoja pakotteita Turkkia vastaan ​​vastauksena sen laittomaan toimintaan.

EU-jäsenyys: liittymisneuvottelujen keskeyttäminen?

Turkki on ollut Euroopan talousyhteisön assosioitunut jäsen vuodesta 1963 ja hakenut jäsenyyttä vuonna 1987. Se tunnustettiin EU-jäsenehdokkaaksi vuonna 1999, mutta neuvottelut aloitettiin vasta vuonna 2005. Jopa sen jälkeen ei edistytty paljon. Vain 16 lukua 35: stä on avattu ja vain yksi suljettu. Sen jälkeen kun Turkin hallitus ryhtyi epäonnistuneeseen vallankaappaukseen 15. heinäkuuta 2016, neuvottelut tosiasiallisesti päättyivät eikä uusia lukuja ole avattu sen jälkeen.

Marraskuussa 2016-valiokunta hyväksyi a päätöslauselma pyytää neuvottelujen keskeyttämistä, kun Turkin poliittiset sortotoimet jatkuvat. He toistivat lykkäyspyyntönsä a päätöslauselma joka hyväksyttiin heinäkuussa 2017, koska ihmisoikeustilanne jatkui huolissaan. Vaikka nämä päätöslauselmat eivät ole sitovia, ne lähettävät tärkeän signaalin.

Parlamentin jäsenet keskustelevat säännöllisesti maan tilanteesta. Esimerkiksi helmikuussa 2018 he keskustelivat Turkin ihmisoikeuksista sekä maan sotilasoperaatiosta Afrinissa, Syyriassa. Samana kuukautena he hyväksyivät myös a päätöslauselma, jossa Turkkia kehotetaan poistamaan hätätilanne.

Turkin tarjous liittyä EU: hun ennennäkemättömän rasituksen alla (huhtikuu 2017)  

Tuomitsevat sotilaalliset toimet Syyriassa

Lokakuussa 2019 Turkki käynnisti sotilasoperaation pohjoisessa Syyria puskurivyöhykkeen luomiseksi kahden maan välille, joihin Turkissa asuvat syyrialaiset pakolaiset voisivat muuttaa. Parlamentin jäsenet tuomitsivat tämän liikkeen aikana keskustelu lokakuussa 23. Lokakuussa 24 he hyväksyivät myös päätöslauselma jossa he vaativat pakotteita Turkkia vastaan ​​sen sotilasoperaatiosta.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan osoitteet hurraavat kannattajat jälkeen epävirallisten kansanäänestyksen tulokset julkistettiin, Istanbulissa myöhään sunnuntai huhtikuu 16, 2017. © Yasin Bulbul / AP Kuvat / Euroopan unioni-EP
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tapasi kannattajia © Yasin Bulbul / AP Photos / Euroopan unioni-EP  

Kohti tiiviimpää taloudellista yhteistyötä

Joulukuussa 2016 Euroopan komissio ehdotti nykyisen päivittämistä tulliliitto Turkin kanssa ja laajentamalla kahdenvälisiä kauppasuhteita, mutta neuvosto ei ole vielä hyväksynyt toimeksiantoaan. Kun neuvottelut on saatu päätökseen, parlamentin on vielä hyväksyttävä sopimus ennen kuin se voi tulla voimaan.

EU on Turkin ylivoimaisesti suurin vientimarkkinat (42.4% vuonna 2019), kun taas Turkki on EU: n viidenneksi suurin kauppakumppani sekä tuonnin että viennin suhteen.

Tämä artikkeli julkaistiin alun perin 27. huhtikuuta 2017, päivitetty 11. marraskuuta 2019, 13. maaliskuuta 2020, 30. marraskuuta 2020 ja 25. toukokuuta 2021.

EU: n ja Turkin välinen umpikuja (helmikuu 2018)  

Lehdistötiedotteet 

Tiedotustilaisuudet 

Tuotetiedot 

Viite: 20170426STO72401      muutto 

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Turkki ilmoitti "täydestä lukitsemisesta" 29. huhtikuuta COVID-leviämisen hillitsemiseksi

Julkaistu

on

By

Turkkilaisten on pysyttävä enimmäkseen kotona valtakunnallisen "täydellisen lukituksen" alaisena torstaina (29. huhtikuuta) ja kestävän 17. toukokuuta asti koronavirusinfektioiden ja kuolemien lisääntymisen hillitsemiseksi, presidentti Tayyip Erdogan (Kuvassa) ilmoitettiin maanantaina (26. huhtikuuta).

Turkki on rekisteröinyt 37,312 19 uutta COVID-353-infektiota ja 24 kuolemantapausta viimeisen XNUMX tunnin aikana, terveysministeriön tiedot osoittivat, että se laski voimakkaasti huhtikuun puolivälistä, mutta silti maailman neljänneksi eniten tapauksia ja pahin asukasta kohden suurten maiden keskuudessa.

Erdogan ilmoitti uusista toimenpiteistä kabinettikokouksen jälkeen, että kaikki kaupunkien väliset matkat edellyttävät virallista hyväksyntää, kaikki koulut sulkevat ja siirtävät oppitunteja verkossa ja joukkoliikenteen käyttäjille asetetaan tiukka kapasiteettiraja.

Turkkilaisten on pysyttävä sisätiloissa lukuun ottamatta välttämättömiä ostosmatkoja ja kiireellistä lääkehoitoa. Tietyt ryhmät, mukaan lukien pelastuspalvelun työntekijät sekä elintarvike- ja valmistusteollisuuden työntekijät, vapautetaan verosta.

Uudet rajoitukset astuvat voimaan torstaina 1600 GMT: stä ja päättyvät klo 0200 GMT 17. toukokuuta.

"Aikana, jolloin Eurooppa on siirtymässä uudelleenkäynnistysvaiheeseen, meidän on nopeasti leikattava tapausten lukumäärä alle 5,000 XNUMX: een, jotta emme voi jäädä jälkeen. Muuten kohtaamme väistämättä raskaita kustannuksia kaikilla alueilla, matkailusta kauppaan ja koulutukseen", Erdogan sanoi.

Toimenpiteet toteutetaan "tiukimmalla tavalla varmistaakseen, että ne tuottavat haluamamme tulokset", hän sanoi.

Kaksi viikkoa sitten Turkki ilmoitti yöaikaan ulkonaliikkumiskiellon arkipäivisin kello 7–5 sekä koko viikonlopun lukkiutumisen, kun tapaukset nousivat ennätystasolle, mutta toimenpiteet eivät osoittautuneet riittäviksi pandemian hallitsemiseksi.

Turkin päivittäiset tapaukset olivat korkeimmillaan yli 63,000 16: ssa 39,000. huhtikuuta, ennen kuin ne putosivat jyrkästi alle XNUMX XNUMX: een sunnuntaina.

Turkin, 84 miljoonan maan, kuolonuhrien kokonaismäärä oli maanantaina 38,711 XNUMX, terveysministeriön tiedot osoittivat.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa