Liity verkostomme!

Turkki

Turkki - EU päättää pidättää pakotteita ja vauhdittaa diplomatiaa

Julkaistu

on

Eurooppa-neuvosto toisti olevansa täysin solidaarinen Kreikkaa ja Kyprosta kohtaan. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi, että johtajat tarkastelivat kaikkia itäisen Välimeren alueen asioita energiantuotannosta turvallisuuteen, hän sanoi, että EU on omaksunut kaksitahoisen lähestymistavan: toisaalta lujuuden ja valmiuden toimia. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmaisi tyytyväisyytensä Kreikan ja Turkin välisen vuoropuhelun aloittamiseen Turkin poraustoiminnasta sen talousvyöhykkeellä. Hän sanoi kuitenkin, että EU pahoitteli, että Ankara ei ollut tehnyt samanlaisia ​​rakentavia eleitä Kyprokselle.

Von der Leyen korosti, että EU halusi myönteisen ja rakentavan suhteen Turkkiin, mutta tämä voi tapahtua vain, jos provokaatiot ja paine lopetetaan. Uusittujen yksipuolisten toimien yhteydessä hän sanoi, että EU olisi valmis hyödyntämään kaikkia työkalujaan välittömästi, mutta sanoi haluavansa työskennellä mieluummin uusien pitkäaikaisten EU: n ja Turkin suhteiden luomiseksi, mukaan lukien tulliliiton nykyaikaistaminen, vahvempi yhteistyö muuttoliike EU: n ja Turkin vuoden 2016 julkilausuman ja COVID-19: n koordinoidun toiminnan perusteella.

Vaikka pakotteita ei ole käynnistetty, on selvä viittaus niiden mahdollisuuteen käyttää, ja Eurooppa-neuvosto seuraa tarkasti kehitystä ja "tekee tarvittaessa päätökset viimeistään joulukuun kokouksessaan". Lopuksi Eurooppa-neuvosto kehottaa järjestämään itäistä Välimeren aluetta käsittelevän monenvälisen konferenssin ja kutsui EU: n korkean edustajan Josep Borrellin aloittamaan neuvottelut sen organisaatiosta. Osallistumisesta, soveltamisalasta ja aikataulusta, kuten kaikkien osapuolten kanssa, on sovittava.

EU

Erdogan kehottaa turkkilaisia ​​boikotoimaan ranskalaisia ​​tuotteita

Julkaistu

on

By

Turkin presidentti Tayyip Erdogan pyysi maanantaina (26. lokakuuta) turkkilaisia ​​boikotoimaan ranskalaisia ​​tuotteita ja kehotti Euroopan unionin johtajia lopettamaan Ranskan johtajan Emmanuel Macronin "islamin vastainen" esityslista, kirjoittaa että

Erdogan sanoi kolmannen päivän ajan, että Ranskan presidentti tarvitsi mielenterveystarkastuksen, toistaen nuhteen, joka sai Ranskan kutsumaan Ankaran suurlähettilään viikonloppuna, kun hän vetoaa turkkilaisiin välttämään ranskalaisia ​​tuotteita.

"Aivan kuten he sanovat" Älä osta hyvää turkkilaisilla tuotemerkeillä "Ranskassa, kutsun kaikkia täältä tulevia kansalaisiani koskaan auttamaan ranskalaisia ​​tuotemerkkejä tai ostamaan niitä", Erdogan sanoi.

Ranska on Turkin tilastolaitoksen mukaan kymmenenneksi suurin tuonti Turkkiin ja seitsemänneksi suurin Turkin viennin markkina-alue. Suurimmista ranskalaisista tuontituotteista ranskalaiset autot ovat myydyimpiä autoja Turkissa.

"Ennakoivan ja moraalisen Euroopan johtajan on murtettava pelon seinät", Erdogan sanoi puheessaan Turkin toimintaviikon alussa profeetan Mohammadin syntymäpäivän kunniaksi.

"Heidän on lopetettava islamin vastainen toimintaohjelma ja vihakampanja, jota Macron johtaa."

Ranskan Ankaran suurlähetystö antoi myöhään maanantaina varoituksen Turkissa asuville ja matkustaville Ranskan kansalaisille "suuresta valppaudesta" "paikallisen ja kansainvälisen" tilanteen vuoksi ja kehotti heitä välttämään kokoontumisia tai mielenosoituksia julkisilla paikoilla.

Macron on sitoutunut taistelemaan "islamistista separatismia" vastaan ​​sanoen, että se uhkaa vallata joitain muslimiyhteisöjä Ranskassa. Maata on sittemmin ravistanut islamistisen militantin opettajan päähänpano, joka koski profeetta Mohammadin sarjakuvien käyttöä sananvapauden luokassa.

Turkki ja Ranska ovat molemmat Naton sotilaallisen liittouman jäseniä, mutta ovat olleet ristiriidassa muun muassa Syyrian ja Libyan, merenkulun lainkäyttöalueen Välimeren itäosassa ja Vuoristo-Karabahin konfliktin kanssa.

Continue Reading

EU

Turkki jatkaa etsintää kiistanalaisella Välimeren alueella 4. marraskuuta

Julkaistu

on

By

Turkki ilmoitti pidentäneensä Oruc Reis -aluksensa seismiset tutkimukset itäisen Välimeren kiistanalaisella alueella 4. marraskuuta asti ottamalla askeleen, joka oli asetettu aiheuttamaan jännitteitä alueella, kirjoittaa Daren Butler.

Naton jäsenmaat Turkki ja Kreikka ovat lukkiutuneet kiistaan ​​niiden mannerjalustojen laajuudesta ja ristiriitaisista väitteistä hiilivetyvaroista itäisen Välimeren alueella.

Rivi puhkesi elokuussa, kun Turkki lähetti Oruc Reisin vesille, joihin Kreikka ja Kypros myös väittivät.

Oruc Reis jatkaa kahden muun aluksen, Atamanin ja Cengiz Hanin, kanssa työtä Kreikan Rhodoksen saaren eteläpuolella sijaitsevalla alueella 4. marraskuuta asti, ilmoitettiin Turkin merivoimien meriliikenteen ilmoituksessa lauantaina myöhään (24. lokakuuta).

Aikaisempi ilmoitus ilmoitti suunnitellun alueen tutkimustyön 27. lokakuuta asti.

Ankara vetäytyi Oruc Reisistä viime kuussa salliakseen diplomatian ennen Euroopan unionin huippukokousta, jossa Kypros pyysi pakotteita Turkkia vastaan. Se lähetettiin takaisin tässä kuussa, mikä sai Kreikan, Ranskan ja Saksan vihamielisen vastauksen.

Huippukokouksen jälkeen blokki ilmoitti rankaisevansa Turkkia, jos se jatkaa toimintaansa alueella, Ankara sanoi, että Turkin ja EU: n väliset siteet kiristyivät entisestään. Turkki sanoo, että sen toiminta on sen mannerjalustalla.

Continue Reading

EU

Turkki - EU päättää pidättää pakotteita ja vauhdittaa diplomatiaa

Julkaistu

on

Eurooppa-neuvosto toisti olevansa täysin solidaarinen Kreikkaa ja Kyprosta kohtaan. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi, että johtajat tarkastelivat kaikkia itäisen Välimeren alueen asioita energiantuotannosta turvallisuuteen, hän sanoi, että EU on omaksunut kaksitahoisen lähestymistavan: toisaalta lujuuden ja valmiuden toimia. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmaisi tyytyväisyytensä Kreikan ja Turkin välisen vuoropuhelun aloittamiseen Turkin poraustoiminnasta sen talousvyöhykkeellä. Hän sanoi kuitenkin, että EU pahoitteli, että Ankara ei ollut tehnyt samanlaisia ​​rakentavia eleitä Kyprokselle.
Von der Leyen korosti, että EU halusi myönteisen ja rakentavan suhteen Turkkiin, mutta tämä voi tapahtua vain, jos provokaatiot ja paine lopetetaan. Uusittujen yksipuolisten toimien yhteydessä hän sanoi, että EU olisi valmis hyödyntämään kaikkia työkalujaan välittömästi, mutta sanoi haluavansa työskennellä mieluummin uusien pitkäaikaisten EU: n ja Turkin suhteiden luomiseksi, mukaan lukien tulliliiton nykyaikaistaminen, vahvempi yhteistyö muuttoliike EU: n ja Turkin vuoden 2016 julkilausuman ja COVID-19: n koordinoidun toiminnan perusteella.
Vaikka pakotteita ei ole käynnistetty, on selvä viittaus niiden mahdollisuuteen käyttää, ja Eurooppa-neuvosto seuraa tarkasti kehitystä ja tekee "tarvittaessa päätökset viimeistään joulukuun kokouksessaan". Lopuksi Eurooppa-neuvosto kehottaa järjestämään itäistä Välimeren aluetta käsittelevän monenvälisen konferenssin ja kutsui EU: n korkean edustajan Josep Borrellin aloittamaan neuvottelut sen organisaatiosta. Osallistumisesta, soveltamisalasta ja aikataulusta, kuten kaikkien osapuolten kanssa, on sovittava.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa