Liity verkostomme!

Tiibet

Mitä nimessä on? Kiinan epätoivoinen esitys Arunachal Pradeshissa

SHARE:

Julkaistu

on

Kiina nimesi torstaina 30. joulukuuta 2021 uudelleen 15 paikkaa Arunachal Pradeshissa mandariinikiinalaisilla kirjaimilla sekä tiibetiläisillä ja roomalaisilla aakkosilla vahvistaakseen väitteensä valtiolle, jota se rakastaa kutsua nimellä "Zangnan" tai Xizangin (Tiibet) eteläosa. autonominen alue).

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Kiina on "standardisoinut" paikkojen nimet Arunachal Pradeshissa. Vastaava yritys tehtiin vuonna 2017 kuudelle paikkakunnalle osavaltiossa.

MEA huomautti terävästi muotoillussa vastauksessa: "Arunachal Pradesh on aina ollut ja tulee aina olemaan olennainen osa Intiaa. Keksittyjen nimien antaminen paikoille Arunachal Pradeshissa ei muuta tätä tosiasiaa."

Miksi äkillinen uudelleennimeäminen?

Syynä tähän Kiinan äkilliseen yksipuoliseen toimintaan on selvästikin tarkoitus antaa lisää tehoa ja legitimiteettiä uudelle maarajalaille, joka tuli voimaan 01. Kiina on muuttanut "aluekiistan" "suvereniteettikiistaksi" hyväksymällä maarajalain. . Uusi maarajalaki, jonka Kiinan kansantasavalta (Kiina) esitteli 2022. kansallisen kansankongressin pysyvän komitean 31. kokouksessa 13. lokakuuta 23, on Kiinan viimeisin yritys rajata yksipuolisesti ja rajata aluerajat Intian kanssa. ja Bhutan.

Maarajalain mukaan, samoin kuin Hongkongin kansallisen turvallisuuden laki, Kiina saa ekstraterritoriaalisen oikeudellisen etusijan maarajojensa suhteen. Aivan kuten kansallisen turvallisuuden lailla pyritään rankaisemaan ketään (maailmanlaajuisesti) kapinan yllytyksestä Hongkongissa KKP:tä vastaan, maarajalain tavoitteena on myös rankaista kaikkia, jotka rikkovat Kiinan yksipuolisesti päätettyjä, rajattuja ja rajattuja rajoja.

Kiina väittää: "Zangnan on ollut Kiinan alue antiikin ajoista lähtien. Etniset vähemmistöt, kuten Moinba ja Tiibetin etniset ryhmät, ovat asuneet ja työskennelleet tällä alueella pitkään, ja monet paikannimet ovat periytyneet."

Mainos

Samaa logiikkaa noudattaen Kailash Mansarovar (kutsutaan myös Kailash-vuoreksi) on ollut hindujen pyhiinvaelluksen pyhä paikka vuodesta 3000 eKr (noin hindulaisuuden alkuperä) paljon aikaisemmin kuin buddhalaisuuden leviäminen, ja sellaisena intiaanit ovat vierailleet Kailashissa valtavasti. siitä lähtien. Nimi "Kailash" on myös yhtä vanhempi kuin sen tiibetiläinen nimi "Gang Rinpoche", mikä tarkoittaa, että Kiinan pitäisi luovuttaa Kailash-vuori Intialle.

Samoin Yatung (lähellä Dokalamia) oli kauppakeskus ennen Kiinan kansantasavallan miehitystä Tiibetissä. Se oli solmukohta Lhasan ja Kalimpongin välillä matkustaville kauppiaille. Intian hallitus omisti tällä paikalla sijaitsevan rakennuksen, jossa oli runsaasti tiibetiläistä ja intialaista perintöä edustavaa henkilökuntaa, jotka Kiina karkotti väkisin rakennuksesta miehityksen jälkeen.

Mikä on nimessä?

Viime aikoina Kiinan hallitus on joutunut valtavan maailmanlaajuisen ja sisäisen paineen kohteeksi lukuisten politiikkojensa vuoksi, jotka ovat johtaneet vähemmistöjen sortoon, talouden hidastumiseen sekä lähinaapurisuhteisiin. Kiinan yritys muuttaa paikkojen nimiä Arunachalissa näyttää poliittiselta temppulta lievittääkseen Kiinan kansalaisten tunteita, jotka ovat viime aikoina alkaneet osoittaa hillitysti ärtyneisyyttään Xi Jinpingin johtaman KKP-hallinnon eri politiikoista.

Ladakhin pakko- ja sotilaallisten toimenpiteiden epäonnistumisen jälkeen tämä yksipuolinen askel näyttää olevan seuraus nykyisestä salamin viipalointipolitiikasta. Vaikka tällä kanteella ei ole konkreettista vaikutusta Intiaan, on tunnustettava, että KKP on epätoivoisesti pyrkinyt lisäämään vaatimuksiinsa legitiimiyttä Arunachalissa uusien rajalakien verhon takana, ja näemme varmasti lisää. naposteluyrityksiä tulevaisuudessa.

Mielenkiintoista on, että MEA:n voimakkaan vastalauseen jälkeen Intian Netizens nousi keskipisteeseen samalla kun he pääsivät "tit for tat" -peliin Kiinan kanssa antamalla intialaisia ​​nimiä useille kiinalaisille kaupungeille. Tämä Kiinan pelaama psykologinen peli putosi myös kasvoilleen, aivan kuten heidän aiemmat yritykset käyttää voimaa pohjoisilla rajoillamme.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa