Liity verkostomme!

Taiwan

Taiwan: demokratian etulinjassa vartija

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Taipein EU:n ja Belgian edustuston päällikkö Tsai Ming-yen vastaa Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin vierailuun Taiwanissa.

"Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin vierailu Taiwanissa elokuun alussa on selkeä osoitus Taiwanin ja Yhdysvaltojen pitkäaikaisesta ystävyydestä ja kumppanuudesta.

Tämä vankka kumppanuus voidaan jäljittää Yhdysvaltain kongressin 43 vuotta sitten hyväksymään Taiwanin suhteita koskevan lain ylivoimaisesti, mikä osoittaa Yhdysvaltojen päättäväisyyden tukea Taiwanin puolustusta ja korostaa, että kaikki yritykset määrittää Taiwanin tulevaisuus ei-rauhanomaisin keinoin. keino on uhka koko läntisen Tyynenmeren rauhalle ja vakaudelle.

Kuten puhemies Pelosi sanoi, Yhdysvaltojen on seisottava Taiwanin, "resiliencen saaren" rinnalla puolustaessaan demokratiaa ja vapautta.

Kiina on äskettäin järjestänyt perusteettomia sotaharjoituksia Taiwanin salmea ympäröivässä ilma- ja meritilassa, vedoten vastustukseensa puhemies Pelosin Taiwanin-vierailua vastaan, laukaisi useita ohjuksia Taiwania ympäröiville vesille, tunkeutunut ilmapuolustuksen tunnistusvyöhykkeellemme ja ylittänyt mediaanin. salmen linjaa useilla ilma-aluksilla. Yhdessä nämä toimet uhkaavat vakavasti Taiwanin kansallista turvallisuutta ja heikentävät Intian ja Tyynenmeren alueen rauhaa ja vakautta. Vastauksena hallitus on ilmaissut vakavan tuomitsemisen ja voimakkaan vastalauseen.

On objektiivinen tosiasia ja olennainen osa vallitsevaa tilannetta, että Kiinan tasavalta (Taiwan) on suvereeni ja itsenäinen valtio, eikä se ole koskaan ollut osa Kiinan kansantasavaltaa. Mikään painostus ja uhkaava taktiikka ei voi muuttaa tätä tosiasiaa, jonka Kiina itse tietää olevan totta. Vain 23 miljoonan taiwanilaisen on päätettävä Taiwanin tulevaisuudesta.

Viime aikoina kansainvälinen yhteisö on ollut erittäin huolissaan Taiwanin salmen turvallisuudesta ja Kiinan toistuvista poliittisista ja taloudellisista pakottamiskampanjoista. Tällä viikolla G7-maiden ulkoministerien yhteinen julkilausuma toisti jälleen heidän lujasti sitoutumisensa rauhan ja vakauden ylläpitämiseen Taiwanin salmessa ja kehotti Kiinaa olemaan muuttamatta yksipuolisesti alueellista status quoa väkisin. 

Mainos

Lisäksi monet muut ovat jo ilmaisseet tukensa Taiwanille, mukaan lukien Taiwanin liittolaiset, samanhenkiset maat sekä yli 40 maan toimeenpano- ja lainsäädäntöosastot. Myös EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell kehotti kaikkia osapuolia pysymään rauhallisena ja hillittynä.

Kiinan viimeaikaiset sotaharjoitukset Taiwanin ympärillä, joissa 68 laukaisua ja 13 alusta tunkeutuivat Taiwanin salmeen pelkästään elokuun 5. päivänä, ovat räikeä provokaatio ja uhkaavat Taiwanin salmen, Intian ja Tyynenmeren alueen vakautta ja kansainvälistä turvallisuusjärjestystä.

Taiwan kansainvälisen yhteisön vastuullisena jäsenenä ei kärjistele konflikteja tai provosoi kiistoja ja vastaa rauhallisesti Kiinan vastuuttomiin sotilaallisiin uhkiin, suojelee lujasti suvereniteettia ja kansallista turvallisuutta sekä puolustaa vahvasti demokratiaansa ja vapauttaan.

Kansainvälisen yhteisön tulisi yhdessä tuomita Kiinan järjettömät sotilaalliset provokaatiot ja edelleen osoittaa huolta Taiwanin salmen rauhasta sääntöihin perustuvan kansainvälisen järjestyksen ylläpitämiseksi.

Taiwan ei peräänny Kiinan sotilaallisesta painostuksesta, ja jatkamme itsemääräämisoikeutemme ja turvallisuutemme väsymätöntä puolustamista, samalla kun työskentelemme globaalien demokraattisten kumppaneiden kanssa demokraattisten arvojen vaalimiseksi ja alueellisen rauhan turvaamiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa