Liity verkostomme!

Taiwan

"Kiinan monet vastatoimet ovat välttämättömiä, oikea-aikaisia ​​ja päättäväisiä vastauksia vakavaan provokaatioon"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Cao Zhongming, Kiinan kansantasavallan Belgian-suurlähettiläs, vastaa Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin vierailuun Taiwanissa.

          ”Kansainvälisten suhteiden perusnormeja huomioimatta kaikkien maiden suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta kunnioittaen sekä Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteiden yleistä etua huomioimatta Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi vieraili Kiinan Taiwanin alueella. Puhuja Pelosi esitti koko maailman edessä poliittisen tempun, joka rikkoo vakavasti yhden Kiinan periaatetta, loukkaa vakavasti Kiinan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta ja heikentää vakavasti rauhaa ja vakautta Taiwanin salmen yli. Tämä räikeä poliittinen provokaatio todistaa jälleen Yhdysvaltojen uskottavuuden konkurssin ja poistaa naamiot USA:n kaksinaismoraalista kansainvälisissä säännöissä.

          Tämän tapauksen on yksin ohjannut ja provosoinut Yhdysvallat. Tapahtuman syyt, seuraukset ja ansiot eivät voisi olla selvempiä. Yhdysvallat on alun perin tehnyt provokaation, kun taas Kiina on joutunut ryhtymään oikeutettuihin toimiin itsepuolustukseksi. Kiinan sotilasharjoitukset Kiinan Taiwan-saaren edustalla ovat välttämättömiä ja oikeutettuja sekä vastauksena Yhdysvaltojen ja "Taiwanin itsenäisyyden" separatistijoukkojen suureen provokaatioon että askeleena Kiinan suvereniteetin ja alueellisen koskemattomuuden lujasti puolustamiseksi.

          Lukuisat Kiinan toteuttamat ja tulevat toimenpiteet ovat välttämättömiä vastatoimia, jotka ovat luonteeltaan puolustavia ja jotka ovat käyneet läpi vakavan harkinnan ja huolellisen arvioinnin. Niiden tarkoituksena on suojella kansallista suvereniteettia ja turvallisuutta, ja ne ovat kansainvälisen oikeuden ja kansallisten lakien mukaisia. Ne ovat varoitus provokaattoreille ja edistävät alueen vakautta ja rauhaa Taiwanin salmen yli.

          Kiina on tehnyt kaikkensa, mikä on diplomaattisesti mahdollista, ja antanut vakavia varoituksia estääkseen tämän Kiinaan kohdistetun kriisin. Yhdysvallat jatkoi kuitenkin väärällä tiellä ja toimi mielivaltaisesti. USA:n ja "Taiwanin itsenäisyyden" separatistijoukkojen on kannettava kaikki siitä aiheutuvat seuraukset. G7-ryhmä antoi edellisenä päivänä ulkoministerin lausunnon Taiwanista, jossa se syytti Kiinaa "jännityksen lisäämisestä". Tämä ei ole muuta kuin syyllisyyden siirtämistä ja oikean ja väärän sekoittamista. Tällainen vastuuton kannanotto aliarvioi ihmisten ymmärrystä eri puolilla maailmaa ja suojelee ja neuvoo "ongelmantekijää".

          Taiwanin kysymyksen historialliset puolensa ovat kristallinkirkkaita, samoin kuin tosiasia ja status quo, että Taiwanin salmen molemmat puolet kuuluvat yhdelle ja samalle Kiinalle. Puhuja Pelosin vierailu ei muuta historiallista ja oikeudellista todellisuutta, että Taiwan kuuluu Kiinalle, ei pysähdy Kiinan jälleenyhdistymisen historiallista kehitystä, eikä muuta sitä tosiasiaa, että 181 maata maailmassa tunnustaa ja tukee yhden Kiinan periaatetta. Jokaisen, joka seuraa tilannetta Taiwanin salmen toisella puolella, on tiedettävä erittäin hyvin, että rauhan ylläpitämiseksi alueella ja Taiwanin salmen toisella puolella yhden Kiinan periaate on ensimmäinen asia, jota on noudatettava.

          Jos vielä täytyy kysyä, miksi Kiina on toteuttanut nämä tärkeät sotilasharjoitukset, niin kysykää puhemieheltä Pelosilta."

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa