Liity verkostomme!

Syyria

Johansson kritisoi Tanskan hallituksen suhtautumista syyrialaisiin pakolaisiin

Julkaistu

on

Kysyttyään Tanskan hallituksen päätöksestä palauttaa pakolaiset Syyriaan, sisäasiain komissaari Ylva Johansson sanoi, ettei ketään saa pakottaa palaamaan Syyriaan.

Johansson kertoi kuulleensa Tanskan viranomaisten ehdottavan tätä, hän otti välittömästi yhteyttä ehdotuksesta vastaavaan Tanskan ministeriin. Johansson ehdotti, että kuunteltaisiin UNHCR: n (YK: n pakolaisvirasto) ja EASO: n (Euroopan turvapaikka- ja tukivirasto) neuvoja Syyrian tilanteesta ja heidän näkemyksestään, jonka mukaan ketään ei pitäisi pakottaa palaamaan. 

Komissaari vakuutti neuvotteluissaan Tanskan ministerin kanssa siitä, että pakkotoimenpiteitä ei tapahdu, mutta hän ilmaisi huolensa siitä, että syyrialaiset pakolaiset saattavat menettää pääsyn työmarkkinoille ja koulutukseen, erityisesti kielen oppimiseen. Tanska on kohdentanut pakolaiset, jotka ovat kotoisin Damaskoksesta ja Rif Damascuksesta, joiden viranomaiset pitävät "turvallisina". 

Tanska on kieltäytynyt Euroopan unionin turvapaikasta säännöstön eikä sillä ole velvollisuutta noudattaa EU: n sääntöjä tällä alalla. 

Syyria

Syyria: Komissaari Lenarčič vierailee Turkin rajalla ja vaatii YK: n rajat ylittävän päätöslauselman uudistamista

Julkaistu

on

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič vieraili tänään (8. heinäkuuta) Turkin rajalla Luoteis-Syyrialla, joka on tärkeä rajanylityspaikka humanitaarisen avun toimittamisessa miljoonille ihmisille Syyriassa. Vierailu tapahtuu ennen äänestystä YK: n rajat ylittävän avun toimittamista koskevan päätöslauselman uudistamisesta, joka on määrä lähipäivinä.

Lenarčič sanoi: "Jos rajat ylittävän päätöslauselman uudistaminen epäonnistuu, se vaarantaa miljoonien syyrialaisten hengenpelastavan humanitaarisen avun toimittamisen. Luoteis-Syyriassa tämä on tällä hetkellä elämän ja kuoleman kysymys eniten tarvitseville. Vuosikymmenen sodan ja pakkosiirtolaisuuden jälkeen väestö on uupunut ja riippuu tästä avusta selviytyäkseen. Meidän moraalinen velvollisuutemme on olla katsomatta syrjään syyrialaisten kärsimyksistä. Euroopan unioni kehottaa painokkaasti turvallisuusneuvoston jäseniä hyväksymään rajat ylittävien operaatioiden luvan uusimisen, jotta voidaan antaa hengenpelastusapua, mukaan lukien COVID-19-rokotteet. Meidän on käytettävä kaikkia asiaankuuluvia menettelytapoja saadaksemme humanitaarista apua ihmisille, jotka sitä tarvitsevat kipeästi, sekä rajat ylittävältä että rajat ylittävältä. On ratkaisevan tärkeää tukea apua tarvitsevia syyrialaisia ​​kaikkialla, missä he ovat Syyriassa tai sen rajojen ulkopuolella, muun muassa auttamalla rakentamaan kymmenen vuoden konflikteja kestäneiden ihmisten sietokykyä. "

Sen lisäksi, että vierailunsa aikana tapasi YK: n vanhempia edustajia ja avustustyöntekijöitä, jotka tekivät rajat ylittävää apua Luoteis-Syyriaan, tapasi komission jäsen Lenarčič myös Turkin hallituksen edustajat ja paikalliset viranomaiset Hatayssa.

Pelkästään maaliskuussa 2021 Euroopan komissio käytti 130 miljoonan euron humanitaarista apua avun antamiseksi miljoonille ihmisille Syyriassa. Komissio tukee myös pakolaisia ​​vastaanottavien naapurimaiden syyrialaisia, kuten Turkki, Libanon, Jordania, Irak ja Egypti.

Tausta

Lähes vuosikymmenen sodan jälkeen Syyrian kriisissä on vertaansa vailla olevia kärsimyksiä ja tarpeita. Laajemmalla alueella siirtymään joutuneiden yli 5.6 miljoonan pakolaisen lisäksi maassa on 6.7 miljoonaa sisäisesti siirtymään joutunutta henkilöä, mikä on suurin määrä maailmanlaajuisesti. 1.9 miljoonaa ihmistä asuu epävirallisissa siirtokunnissa ja suunnitelluilla leireillä, ja merkittävä 20%: n kasvu on kasvanut vuodesta 2020. Lähes 60%: lla väestöstä on ruokapula, kun pelkästään Luoteis-Syyriassa on noin 3.5 miljoonaa humanitaarista apua tarvitsevaa . Tulitauko Luoteis-Syyriassa vuoden 2020 alusta lähtien ei ole estänyt yhteenottoja Idlibissä, jossa humanitaarinen tilanne on edelleen hälyttävä. COVID-19-pandemia on lisännyt paineen Syyrian ankaralle humanitaariselle tilanteelle, kun vain puolet terveydenhuoltolaitoksista toimii täysin ja taloudelliset vaikeudet lisääntyvät koko maassa. Syyrian sisällä EU: n humanitaarinen apu tarjoaa yli 40 humanitaarista kumppania, jotka työskentelevät koko maassa, missä tarpeet ovat kaikkein kiireellisimmät.

EU ja sen jäsenvaltiot ovat johtavia kansainvälisen avun antajia Syyrian sodan kärsimille. Kriisin alkamisesta vuonna 2011 on käytetty yli 24.9 miljardia euroa kaikkein haavoittuvimpien syyrialaisten tukemiseksi maan sisällä ja koko alueella. EU on järjestänyt viiden peräkkäisen vuoden (2017--2021) aikana Syyrian ja alueen tulevaisuutta tukeva Brysselin konferenssi, joka on myös tärkein Syyrian kriisin lupaava konferenssi.

Lisätietoja

Syyrian tietolomake

Continue Reading

Afrikka

EU: n pakotteet: Komissio julkaisee Syyriaa, Libyaa, Keski-Afrikan tasavaltaa ja Ukrainaa koskevia erityissäännöksiä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on antanut kolme lausuntoa koskien EU: n rajoittavia toimenpiteitä (seuraamuksia) koskevien neuvoston asetusten erityissäännösten soveltamista Libya ja Syyria, The Keski-Afrikan tasavalta ja alueellisen koskemattomuuden heikentävät toimet Ukraina. Ne koskevat 1) muutoksia jäädytettyjen varojen kahteen erityispiirteeseen: niiden luonteeseen (Libyaa koskevat pakotteet) ja niiden sijainti (Syyriaa koskevat pakotteet); 2) jäädytettyjen varojen vapauttaminen rahoitusvakuuden täytäntöönpanon avulla (Keski-Afrikan tasavaltaa koskevat pakotteet) ja; 3) kielto asettaa varoja tai taloudellisia resursseja listalle otettujen henkilöiden saataville (Ukrainan alueellista koskemattomuutta koskevat pakotteet). Vaikka komission lausunnot eivät sido toimivaltaisia ​​viranomaisia ​​tai EU: n talouden toimijoita, niiden on tarkoitus tarjota arvokasta ohjausta niille, joiden on sovellettava ja noudatettava EU: n pakotteita. Ne tukevat pakotteiden yhdenmukaista täytäntöönpanoa koko EU: ssa YK: n tiedonannon mukaisesti Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: avoimuuden, vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen.

Rahoituspalvelujen, rahoitusvakauden ja pääomamarkkinaunionin komissaari Mairead McGuinness sanoi: "EU: n pakotteet on pantava täytäntöön täysimääräisesti ja yhdenmukaisesti koko unionissa. Komissio on valmis auttamaan kansallisia toimivaltaisia ​​viranomaisia ​​ja EU: n toimijoita näiden seuraamusten soveltamiseen liittyvissä haasteissa. "

EU: n pakotteet ovat ulkopolitiikan väline, joka muun muassa auttaa saavuttamaan EU: n keskeiset tavoitteet, kuten rauhan säilyttäminen, kansainvälisen turvallisuuden vahvistaminen sekä demokratian, kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien lujittaminen ja tukeminen. Pakotteet kohdistetaan niihin, joiden toiminta vaarantaa nämä arvot, ja niillä pyritään vähentämään mahdollisimman paljon siviiliväestölle aiheutuvia haittoja.

EU: lla on tällä hetkellä käytössä 40 erilaista pakotusjärjestelmää. Osana komission roolia perussopimusten valvojana, komissio vastaa EU: n taloudellisten ja taloudellisten pakotteiden täytäntöönpanon valvonnasta kaikkialla unionissa sekä varmistaa, että seuraamuksia sovelletaan tavalla, joka ottaa huomioon humanitaaristen toimijoiden tarpeet. Komissio tekee myös tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa varmistaakseen, että pakotteet pannaan täytäntöön yhdenmukaisesti koko EU: ssa. Lisätietoja EU: n pakotteista tätä.

Continue Reading

Israel

Israel kostaa, kun Syyrian ohjus laskeutui ydinreaktorin lähelle

Julkaistu

on

By

Syyrialainen maa-ilma-ohjus räjähti Etelä-Israelissa torstaina (22. huhtikuuta), Israelin armeija sanoi tapahtumassa, joka laukaisi varoitussireenit salaisen Dimonan ydinreaktorin lähellä olevalla alueella.

Israelissa ei ollut välitöntä ilmoitusta loukkaantumisista tai vahingoista.

Armeija sanoi, että vastauksena laukaisuun, se hyökkäsi useisiin ohjusparistoihin Syyriassa, mukaan lukien se, joka ampui sen alueelle iskeytyneen ammuksen.

Syyrian valtion uutistoimiston mukaan Syyrian ilmansuojelu siepasi Damaskoksen esikaupunkialueille kohdistetun Israelin hyökkäyksen.

"Ilmapuolustus pysäytti raketit ja kaatoi suurimman osan niistä", virasto sanoi.

Neljä sotilasta loukkaantui kuitenkin hyökkäyksessä, ja aineellisia vahinkoja tapahtui, sanottiin.

Syyrialaisen armeijan loukkaajan mukaan israelilaiset iskevät kohteisiin lähellä Dumairin kaupunkia, noin 40 km Damaskoksesta koilliseen, missä Iranin tukemat miliisit ovat läsnä. Se on alue, johon Israel on törmännyt toistuvasti aikaisemmissa iskuissa

Israelin armeijan edustajan mukaan Syyrian ohjus oli ammuttu israelilaisiin lentokoneisiin aikaisemman iskun aikana ja se oli ylittänyt kohteensa ja saavuttanut Dimonan alueen.

Syyllinen Syyrian ohjus oli SA-5, yksi useista iskuista israelilaisten ilmavoimien koneisiin, tiedottaja mukaan. Se ei törmännyt reaktoriin laskeutuen noin 30 km: n päähän, hän lisäsi.

Reutersin toimittaja noin 90 km (56 mailia) Dimonasta pohjoiseen kuuli räjähdyksen äänen minuutteja ennen kuin armeija twiitti, että sireenit olivat sammuneet alueella.

Israelin tiedotusvälineet ovat sanoneet viikkojen ajan, että Dimonan reaktorin ja Punaisenmeren Eilat-sataman ympärillä sijaitsevia ilmansuojelutoimia tehostetaan ennakoiden Iranin tukemien joukkojen mahdollisen pitkän kantaman ohjus- tai drone-hyökkäyksen - ehkä jopa Jemenistä.

Israelin ja Iranin välillä on suuria jännitteitä Teheranin ydinohjelmasta ja äskettäisestä sabotaasi-iskujen lisääntymisestä, joista osa vihollisia on syyttänyt toisiaan.

Aikaisin torstaina Saudi-Arabian johtama koalitio taisteli Jemenin houtheja vastaan siepasi drone-hyökkäyksen Iranin tasa-arvoinen liike Saudi-Arabian eteläosassa Khamis Mushaitissa, valtion tiedotusvälineet kertoivat.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa