Liity verkostomme!

Ruotsi

Ruotsin pääministeri Lofven syrjäytti parlamentin epäluottamuslauseessa

Julkaistu

on

Ruotsin parlamentin jäsenet saapuvat epäluottamuslauseen pääministeri Stefan Lofvenia vastaan ​​Tukholmaan, Ruotsi 21. kesäkuuta 2021. TT-uutistoimisto / Claudio Bresciani REUTERSin kautta
Ruotsin pääministeri Stefan Lofven, sukupuolten tasa-arvon ja asumisen ministeri Marta Stenevi ja valtiovarainministeri Magdalena Andersson saapuvat Ruotsin parlamenttitaloon epäluottamuslauseen Tukholmassa, Ruotsissa 21. kesäkuuta 2021. TT-uutistoimisto / Nils Petter Nilsson kautta REUTERS

Ruotsin vasemmistolaisen vasemmiston pääministeri Stefan Lofven (Kuvassa) hänet syrjäytettiin maanantaina parlamentissa pidetyssä epäluottamuslauseessa, jolloin hän saattoi päättää, pitäisikö järjestää pikavaalit vai erotaako hän puhemiehelle uuden hallituksen löytämisen, kirjoittaa Johan Ahlander että Simon Johnson.

Lofven, joka kukistettiin lähes seitsemän vuoden jälkeen vallassa suunnitelmasta helpottaa uusien rakennusten vuokra-asuntojen hallintaa, on viikon päästä päätöksensä tekemiseen. Jos hän päättää järjestää vaalit, se olisi Ruotsin ensimmäinen vuodesta 1958.

Kun parlamentti on umpikujassa ja mielipidekyselyt osoittavat, että keskustaoikea ja vasemmistoliitto ovat tasapainossa, poliittinen kriisi ei välttämättä ratkea nopeasti. Mutta ekonomistit eivät odota poliittisen epävarmuuden painavan taloutta Ruotsin tiukkojen finanssisääntöjen takia.

"Hallituksella on nyt viikko aikaa päättää, ja käymme neuvotteluja yhteistyöosapuolten kanssa", Lovfen kertoi tiedotustilaisuudessa äänestyksen jälkeen.

"Tärkeää on se, mikä on parasta maalle. Työskentelemme niin nopeasti kuin pystymme."

Kansallismieliset Ruotsi-demokraatit kutsuivat äänestyksen sen jälkeen, kun vasemmistopuolue vetäytyi tuesta Lofvenin sosiaalidemokraattien johtamalle vuokravalvonnan uudistuksille. Lue lisää.

175 lainsäätäjää kannatti epäluottamuslausetta, joka vaati 349 ääntä 181-paikkaisessa parlamentissa.

Lofven, 63, on ensimmäinen Ruotsin pääministeri, jonka syrjäytti opposition esittämä epäluottamuslause.

Ei ole selvää, kenen puoleen puhuja voisi kääntyä uuden hallituksen muodostamiseksi, jos Lofven lopettaa, mutta mielipidekyselyjen mukaan myöskään vaalit eivät ehkä tuo selkeyttä.

Lofven sai toisen kauden vuonna 2018 vasta kuukausia kestäneiden neuvottelujen jälkeen vaaleissa, joissa maahanmuuton vastaiset Ruotsin demokraatit saivat suuria voittoja piirtämällä uudelleen poliittisen kartan.

Siitä lähtien hän on johtanut sosialidemokraattien ja vihreiden heikkoa vähemmistöhallitusta, jota entiset poliittiset kilpailijat Keski-puolue ja liberaalit tukevat, mutta tarvitsevat vasemmiston hiljaisen hyväksynnän.

"Vasemmistopuolue ei ole luopunut sosiaalidemokraattisesta hallituksesta, vaan sosiaalidemokraattinen hallitus on luopunut vasemmistopuolueesta ja Ruotsin kansasta", vasemmistopuolueen johtaja Nooshi Dadgostar sanoi.

Dadgostar sanoi, että vaikka hänen puolueensa oli äänestänyt Lofvenia vastaan, se ei koskaan auttaisi "oikeistolaista kansallismielistä hallitusta" ottamaan vallan. Hän sanoi, että vasemmistopuolue haluaisi Lofvenin palaavan pääministerinä "mutta ilman markkinoiden vuokraa".

Ruotsin demokraattien johtaja Jimmie Akesson, jonka puolue on siirtynyt äärioikeiston reunasta tullakseen parlamentin kolmanneksi suurimmaksi, sanoi, että umpikujan poistaminen voi viedä aikaa.

"En sulkisi pois väliaikaisia ​​vaaleja", hän sanoi.

Suosittu halu pikakyselyyn saattaa olla rajallinen, kun Ruotsi taistelee COVID-19: n vaikutuksia vastaan, varsinkin kun vaalit on määrä järjestää ensi vuoden syyskuussa. Ruotsia on kärsinyt vakava kolmas viruksen aalto, mutta uudet tapaukset ja tehohoitoon otettavien ihmisten määrä vähenevät nopeasti.

Lofven saattaa vielä löytää ratkaisun kriisistä ja muodostaa uuden hallituksen, jos keskuspuolue suostuu luopumaan vuokrausuudistuksesta.

"Ei tunnu siltä, ​​että sen ratkaiseminen olisi kohtuutonta", sanoi Göteborgin yliopiston valtiotieteilijä Henric Oscarsson. "Mutta se on todella keskuspuolueen tehtävä."

Vuokrausuudistus on osa hallituksen, keskuksen ja liberaalipuolueiden sopimaa alustaa, eikä se ole politiikka, jota sosiaalidemokraattinen puolue haluaa.

ympäristö

Komissaari Sinkevičius Ruotsissa keskustelemaan metsistä ja luonnon monimuotoisuudesta

Julkaistu

on

Komissaari Sinkevičius vierailee Ruotsissa tänään (14. kesäkuuta) keskustellakseen ministereiden, Ruotsin parlamentin jäsenten, kansalaisjärjestöjen ja korkeakoulujen edustajien sekä muiden toimijoiden kanssa komission tulevasta EU: n metsästrategiasta ja ehdotuksista EU: n ohjaamaksi metsäkadoksi ja metsien huonontumiseksi. Metsästrategia, sellaisena kuin se ilmoitettiin Biologista monimuotoisuutta koskeva strategia 2030, kattaa koko metsäkierron ja edistää metsien monikäyttöistä käyttöä. Tavoitteena on varmistaa terveet ja joustavat metsät, jotka edistävät merkittävästi biologista monimuotoisuutta ja ilmastotavoitteita, vähentävät luonnonkatastrofeja ja reagoivat niihin sekä turvaavat toimeentulon. Avaintuote Euroopan vihreä sopimusBiologista monimuotoisuutta koskevassa strategiassa sitouduttiin myös istuttamaan 3 miljardia puuta vuoteen 2030 mennessä. Komissio pyrkii varmistamaan tänä vuonna COP 15: n biologista monimuotoisuutta käsittelevässä maailmanlaajuisessa kokouksessa kansainvälisen sopimuksen Pariisin ilmastosopimuksen kaltaisen luonnonkriisin ratkaisemiseksi.

Continue Reading

EU

Elvytys- ja sopeutumisväline: Irlanti ja Ruotsi toimittavat viralliset elvytyssuunnitelmat

Julkaistu

on

Komissio on saanut Irlannilta ja Ruotsilta virallisen elvytyssuunnitelman. Näissä suunnitelmissa esitetään uudistukset ja julkiset investointihankkeet, jotka kukin jäsenvaltio aikoo toteuttaa elvytys- ja sopeutumisvälineen (RRF) tuella. RRF on avainväline NextGenerationEU: n, EU: n suunnitelman tulla voimakkaammaksi COVID-19-pandemiasta. Se antaa 672.5 miljardia euroa investointien ja uudistusten tukemiseen (vuoden 2018 hintoina). Tämä jakautuu avustuksiin, joiden arvo on yhteensä 312.5 miljardia euroa ja 360 miljardia euroa lainoja.

RRF: llä on ratkaiseva rooli auttaessa Eurooppaa nousemaan kriisistä vahvemmaksi ja turvaamaan vihreät ja digitaaliset siirtymät. Näiden suunnitelmien esittely seuraa komission ja näiden jäsenvaltioiden kansallisten viranomaisten välistä intensiivistä vuoropuhelua viime kuukausien aikana. Komissio arvioi suunnitelmat seuraavien kahden kuukauden aikana asetuksessa säädettyjen 21 kriteerin perusteella ja muuttaa niiden sisällön oikeudellisesti sitoviksi säädöksiksi. Komissio on nyt saanut XNUMX elvytys- ja sopeutumissuunnitelmaa Belgiasta, Tanskasta, Saksasta, Kreikasta, Irlannista, Espanjasta, Ranskasta, Kroatiasta, Italiasta, Kyprokselta, Latviasta, Liettuasta, Luxemburgista, Unkarista, Itävallasta, Puolasta, Portugalista, Sloveniasta, Slovakiasta, Suomesta ja Ruotsi. Se jatkaa tiivistä yhteistyötä muiden jäsenvaltioiden kanssa auttaakseen heitä laatimaan laadukkaita suunnitelmia.

A lehdistötiedote ja Q & A ovat saatavilla verkossa.

Continue Reading

Bulgaria

EU: n koheesiopolitiikka: 133.4 miljoonaa euroa Bulgarialle ja Ruotsille koronaviruskriisin sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten torjumiseksi

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt vuoden XNUMX kolmen toimenpideohjelman muutoksen REACT-EU antaa Bulgarialle 75.9 miljoonaa euroa ja Ruotsille 57.5 ​​miljoonaa euroa pandemian vaikutusten torjumiseksi. Työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: "Koronavirus on testannut sosiaalisen rakenteen ja on kohdannut kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. EU osoittaa solidaarisuutta tukemalla avun toimittamista näinä vaikeina aikoina ja edistämällä sosiaalista osallisuutta. " Koheesio- ja uudistuskomissaari Elisa Ferreira (kuvassa) sanoi: "Tänään hyväksytyt päätökset ovat seurausta hyvistä poliittisista toimenpiteistä. Ne tarjoavat kaivattuja investointiresursseja koronaviruksen jälkeisen kriisin siirtyessä vihreään ja digitaaliseen elpymiseen. " Bulgarian ohjelma EU: lle Rahasto Euroopan Aid vähävaraisimmille (FEAD) saa ylimääräisen 19.9 miljoonaa euroa vuonna 2021 päivittäisten lämpimien aterioiden tarjoamiseksi 50,000 köyhyydessä elävälle haavoittuvassa asemassa olevalle ryhmälle. Tämä on ensimmäinen READ-EU: n FEAD-toimenpidekokonaisuuden muutos. Lisäksi Bulgarian ohjelma "Tiede ja koulutus älykkäästä kasvusta", jonka yhteisrahoittajana on Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), täydennetään 56 miljoonalla eurolla etäopiskelun tukemiseksi. Ainakin 10% opiskelijoista ja opettajista saa kannettavia tietokoneita tai tabletteja ja 30% opettajista verkkokoulutuksen. Ruotsissa komissio on hyväksynyt toimenpideohjelman muutoksen, joka lisää investointien rahoitusta lähes 57.5 ​​miljoonalla eurolla. EAKR: n osarahoittaman kansallisen toimenpideohjelman muutos tukee kestävien vihreän ja digitaalisen siirtymän ruotsalaisille pk-yrityksille, joihin kriisi vaikutti eniten, kuten matkailu- ja ravintola-aloilla. REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.5 miljardin euron lisärahoituksen vuosina 2021 ja 2022 EAKR: n, ESR: n ja FEAD: n ohjelmille.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa