Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaaleissa

Espanjassa järjestetään aluevaalit ennen vuoden lopun kansallista äänestystä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Espanjalaiset äänestivät 28. toukokuuta alue- ja kunnallisvaaleissa, joiden tulokset toimivat barometrina vuoden lopun parlamenttivaaleissa.

Äänestys tapahtuu 12 alueella ja 8,000 XNUMX kaupungissa, joista suurinta osaa johtaa tällä hetkellä hallitseva sosialistipuolue (PSOE). Mielipidemittaukset ennustavat konservatiivisen kansanpuolueen (PP) voittoja, jotka toistuvat myöhemmin tänä vuonna voivat kaataa nykyisen vasemmiston liittouman.

Äänestys alkoi klo 9 (0700 GMT) ja päättyi klo 8. Yli 35 miljoonaa ihmistä on äänioikeutettu.

Kampanjointi on ollut joita leimaavat useat kiistat, syytöksistä äänestäjäpetoksista pienissä kaupungeissa ennennäkemättömään sieppaustapaukseen.

Kilpailut tulevat olemaan tiukkoja monilla alueilla, joilla on vain vähän selkeää enemmistöä, vaalikyselyt ja asiantuntijat ennustavat, paitsi Madridin alueella, jossa PP:n aluejohtaja Isabel Diaz Ayuso voisi voittaa uudelleenvaalit ehdottomalla enemmistöllä.

Jotkut mielipidemittaukset viittaavat tiiviiseen kilpailuun Valencian alueella, jossa lähes 5 miljoonan asukkaan väkiluku olisi suuri takaisku PSOE:lle. Aragon ja Baleaarit voisivat myös kääntyä PP: hen mielipidemittausten mukaan.

Vaalit voivat myös merkitä a palata kaksipuoluejärjestelmään PSOE ja PP hallitsevat vuosikymmenen ajan suurempaa osallistumista pienempiin puolueisiin, kuten vasemmistolainen Podemos, hallituksen nuorempi kumppani ja keskustalainen Ciudadanos. Molemmilla voi olla vaikeuksia saavuttaa 5 % äänistä päästäkseen edustukseen monilla alueilla.

Mainos

Toisaalta PP:n on todennäköisesti turvauduttava äärioikeistolaiseen Voxiin muodostaakseen hallituksia useilla alueilla, mahdollisesti edeltäjänä oikeistolaiselle koalitiohallitukselle parlamenttivaalien jälkeen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa