Liity verkostomme!

Euroopan komissio

REACT-EU: Komissio hyväksyy 2 miljardin euron lisäresurssit Italian, Espanjan, Luxemburgin ja Romanian elpymiseen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on myöntänyt 2 miljardia euroa Italialle, Espanjalle, Luxemburgille ja Romanialle kahden muutoksen jälkeen Euroopan aluekehitysrahasto, yksi Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja yksi Rahasto Euroopan Aid vähävaraisimmille Toimenpideohjelmat (OP) Elvytysapu koheesiolle ja Euroopan alueille (REACT-EU). Italiassa kansallinen toimenpideohjelma ”Hallinto ja institutionaaliset valmiudet” saa yhteensä 1.2 miljardia euroa. Tästä summasta 761 miljoonaa euroa käytetään 68 miljoonan rokotteen ostamiseen koronavirusta vastaan. Eteläisillä alueilla viranomaiset käyttävät 374 miljoonaa euroa uusien julkisten terveydenhuollon työntekijöiden palkkaamiseen ja kattavat järjestelmässä olevien työntekijöiden ylimääräisten tuntien kustannukset. 108 miljoonaa euroa auttaa vahvistamaan kansallisten ja alueellisten viranomaisten hallinnollisia valmiuksia, myös terveydenhuoltojärjestelmässä.

Espanjassa Comunidad Valenciana saa 690 miljoonan euron lisäresursseja muun muassa käyttöpääoman tarjoamiseksi eniten kärsineille pienille ja keskisuurille yrityksille sekä terveydenhuollon, sosiaalipalvelujen ja investointien lisäämiseksi kansalaisten perusinfrastruktuuriin, myös terveydenhuolto- ja koulutusaloilla. Luxemburg saa 69 miljoonaa euroa laajamittaisten koronavirustestien ja rokotteiden hankinnan tukemiseen sekä investointeja kestävään kehitykseen, kuten kansallisen bussiverkoston sähköistämiseen. Romaniassa investoidaan 56 miljoonaa euroa heikommassa asemassa olevien ryhmien aineelliseen tukemiseen, kuten lämpimiin aterioihin, apua heikommassa asemassa oleviin lapsiin koulutarvikkeilla ja heikommassa asemassa oleville äideille vastasyntyneille tarvittavien tarvikkeiden hankkimiseksi. REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) vuosina 2021 ja 2022 koheesiopolitiikan ohjelmille.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa