Liity verkostomme!

Katalonia

'' Vuoropuhelun hengessä '' Espanja anteeksi vankilassa olleille katalaanien separatisteille

Julkaistu

on

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez (Kuvassa) sanoi, että hänen hallituksensa anteeksi tänään (2017. kesäkuuta) Katalonian epäonnistuneen vuoden 22 itsenäisyystarjouksen yhdeksälle vangitulle johtajalle, sanoen, että sovinnon etsiminen alueen kanssa on yleisen edun mukaista, kirjoittaa Joan Faus.

Mutta kun Sanchez puhui toivomuksista "vuoropuhelun ja yksimielisyyden hengestä", Barcelonan separatistit mielenosoittajat vaativat uutta itsenäisyyden kansanäänestystä, ja Madridin oppositiopuolueet uhkasivat haastaa armahdukset tuomioistuimessa.

"Päästäkseen sopimukseen jonkun on tehtävä ensimmäinen askel. Espanjan hallitus tekee ensimmäisen askeleen nyt", Sanchez kertoi tapahtumalle Katalonian pääkaupungissa, johon osallistui noin 300 Katalonian kansalaisyhteiskunnan jäsentä, mutta jonka itsenäisyyttä puolustava hallitus boikotoi.

Mielipidekyselyjen mukaan lähes puolet Katalonian väestöstä haluaa itsenäisyyttä Espanjasta.

"Katalonia, katalaanit, me rakastamme sinua", Sanchez sanoi katalaaniksi puheessaan Barcelonan oopperatalossa.

Mutta liike voi olla epäsuosittu ja riskialtis.

Äänestysten mukaan noin 60% espanjalaisista vastustaa poliitikkojen ja aktivistien vapauttamista. Oppositiopuolueet ovat sanoneet pyrkivänsä muuttamaan armahduksen.

"Lohdutus ei ole vaihtoehto, se on vain lykkääminen, joka antaa uuden voiman uhalle", konservatiivisen kansanpuolueen johtaja Pablo Casado sanoi Sanchezin ilmoituksen jälkeen.

Hallituksen lähteiden mukaan Sanchez lyö vetoa siitä, että hän voi käyttää talouden elpymistä ja onnistunutta COVID-19-rokotusohjelmaa seuraamaan seuraavaa epäsuosittu ja korjata mahdolliset vakuudet ennen kansallisia vaaleja vuonna 2023.

Hänen perintönsä, joka voi määritellä hänen perintönsä, on heikentää itsenäisyystyötä ja ratkaista Espanjan vuosikymmenien suurin poliittinen kriisi.

Mielenosoittajat huutavat iskulauseita vahingoittuneen espanjalaisen väkivallan partioauton vieressä Katalonian alueen talousministeriön rakennuksen aikana espanjalaisen poliisin tekemän raidan aikana Barcelonassa, Espanjassa 21. syyskuuta 2017. REUTERS / Jon Nazca
Katalonian separatistiaktivistit protestoivat Espanjan pääministeri Pedro Sanchezin kokouksen aikana suunnitelmista antaa armahdus tusinalle katalaanien separatistijohtajalle Gran Teatre del Liceussa, Barcelonassa, Espanjassa 21. kesäkuuta 2021. REUTERS / Albert Gea

Espanjan korkein oikeus tuomitsi vuonna 2019 yhdeksän Katalonian johtajaa heidän roolistaan ​​luvattomassa itsenäisyyden kansanäänestyksessä ja lyhytaikaisessa itsenäisyysjulistuksessa. Madrid vastasi tuolloin määräämällä suoraa valvontaa alueelle seitsemäksi kuukaudeksi vuosina 2017--2018.

Niihin kuuluvat Oriol Junqueras, Katalonian hallituksen varapäällikkö vuoden 2017 kansanäänestyksen aikana, joka tuomittiin 13 vuodeksi vankeuteen, ja Raul Romeva, joka tuomittiin 12 vuodeksi roolistaan ​​Katalonian ulkoasiainpäällikkönä.

"Emme odota, että itsenäisyyttä hakevat muuttavat ihanteitaan, mutta odotamme (he) ymmärtävän, ettei lain ulkopuolella ole tietä", Sanchez sanoi.

Ulkopuolella useita satoja separatisteja protestoi vaatien täyttä armahdusta, ja yksi yleisön jäsen keskeytti Sanchezin muutaman sekunnin ajan huutamalla "Independence".

"Armahdukset ovat pieni asia, totuus on, että he ovat ottaneet sananvapautemme kaikilla tasoilla, meillä on laillinen hallitus vankilassa tai maanpaossa, ja tämä on erittäin vakavaa demokratiassa", sanoi 61-vuotias Quima Albalate. yksi mielenosoittajista.

Toinen kutsui armahduksia "farssiksi".

Kaappi johtuu kumileima anteeksi tänään pidettävässä kokouksessaan, jonka pitäisi johtaa separatistien vapauttamiseen vankilasta muutama päivä myöhemmin.

Sanchezin tavoitteena on käynnistää neuvottelut keskus- ja aluehallituksen välillä.

Katalonian separatistinen hallituksen päämies Pere Aragones sanoi, että armahdukset olivat tervetullut ensimmäinen askel vuoropuhelun aloittamiseksi, mutta pitivät niitä riittämättöminä, mikä lupaa ajaa uutta, valtuutettua kansanäänestystä.

"Espanjan hallitus korjaa korkeimman oikeuden epäoikeudenmukaisen päätöksen", hän kertoi toimittajille sanoen, että äänestäminen ei ole rikos.

Vihreät / EFA suhtautuvat myönteisesti päätökseen, jonka heidän mielestään tehdään "suhteettoman tuomion ja lähes neljän vuoden epäoikeudenmukaisen vankeuden jälkeen". Vihreät / EFA-ryhmän puheenjohtajat Ska Keller ja Philippe Lamberts totesivat: "Tuemme voimakkaasti Espanjan edistyksellisen hallituksen päätöstä. Näiden armahdusten pitäisi olla ensimmäinen askel kohti uutta vuoropuhelun ja neuvottelujen vaihetta. Kannustamme Espanjan ja Katalonian hallitukset tarttumaan tähän tärkeään poliittiseen hetkeen siirtyäkseen kohti poliittista ratkaisua, jota olemme aina pyytäneet. Oikeuteen ja demokratiaan perustuva poliittinen ratkaisu. Laadittu vuoropuhelupöytä on hyvä tilaisuus siirtyä tähän suuntaan. "

Katalonia

Armahdukset eivät ole askel kohti kansanäänestystä, Espanja varoittaa Katalonian separatisteja

Julkaistu

on

By

Katalonian johtaja Jordi Cuixart pitää lippua Lledonersin vankilan edessä sen jälkeen, kun Espanjan hallitus ilmoitti armahduksen niille, jotka osallistuivat Katalonian epäonnistuneeseen vuoden 2017 itsenäisyystarjoukseen, Sant Joan de Vilatorradaan, lähellä Barcelonaa, Espanjassa 23. kesäkuuta 2021. REUTERS / Albert Gea

Espanjan hallitus ilmoitti keskiviikkona (23. kesäkuuta), että yhdeksälle vangittuun katalonian separatistijohtajalle annettu armahdus ei tarkoita, että se olisi valmis keskustelemaan alueen itsenäisyyttä koskevasta kansanäänestyksestä, kirjoittavat Inti Landauro ja Cristina Galan, Reuters.

Korkein oikeus antoi luvan vapauttaa yhdeksän poliitikkoa ja aktivistia sen jälkeen, kun hallitus hyväksyi armonhoitotoimenpiteen eleellä, jonka se toivoo edistävän vuoropuhelua alueen säilyttämiseksi osana Espanjaa. Lue lisää.

Yhdeksän odotettiin lähtevän vankilasta myöhemmin keskiviikkona.

Heidät tuomittiin vuonna 2019 yhdeksästä 13 vuoteen kiihottamisesta ja julkisten varojen väärinkäytöstä luvattoman kansanäänestyksen jälkeen irtautumisesta, joka johti lyhytaikaiseen itsenäisyysjulistukseen ja Espanjan pahin poliittiseen kriisiin vuosikymmenien ajan.

Armahdukset ovat ehdollisia, ja julkisia tehtäviä hoitavien johtajien kielto on voimassa.

"Kysymys ei ole pelkästään perustuslain vastainen, vaan se, että emme voi jatkaa murtamista Katalonian yhteiskunnassa", pääministeri Pedro Sanchez kertoi parlamentille vastaamalla separatististen lainsäätäjien vaatimuksiin uudesta Madridin hyväksymästä äänestä.

Samaan aikaan konservatiiviset oppositiopuolueet ovat toistuvasti vaatineet Sanchezia eroamaan armahdusten vuoksi väittäen, että liike heikentää Espanjan yhtenäisyyttä.

Mielipidetutkimukset osoittavat, että vain noin puolet Katalonian väestöstä suosii irtautumista Espanjasta.

Hallitus poisti myös noin 3,000 ihmisen yleisen armahduksen, jonka oikeustapaukset liittyivät vuoden 2017 kansanäänestykseen, johon kuuluisi myös Espanjasta paenneita poliitikkoja, kuten entinen Katalonian aluehallituksen johtaja Carles Puigdemont.

"Ei ole armahdusta, ei itsesääntelyä, vaan vuoropuhelua ja politiikkaa", sanoi aluepoliittinen ministeri Miquel Iceta.

Oikeusministeri Juan Carlos Campo sanoi, että Puigdemont oli edelleen pakolainen, jota tuomioistuimet etsivät.

Continue Reading

katalaani

Katalonian parlamentin jäsenet menettävät koskemattomuutensa salaisen Euroopan parlamentin äänestyksen jälkeen

Julkaistu

on

Clara Ponsati, Carles Puigdemont ja Toni Comin ovat Espanjan etsivät omalta osaltaan vuoden 2017 Katalonian itsenäisyyden kansanäänestyksessä

Euroopan parlamentti äänesti kolmen espanjalaisen Katalonian parlamentin jäsenen parlamentaarisen koskemattomuuden poistamiseksi vuoden 2017 aikana itsenäisyys työntää. Katalonian entinen presidentti Carles Puigdemont ja hänen entiset ministerinsä Clara Ponsati ja Toni Comin karkotetaan Brysseliin, ja Madrid voisi nyt aktivoida uudelleen Euroopan pidätysmääräykset, jotka Belgia on toistaiseksi hylännyt, kirjoittaa Greg Russell @National_Greg.

Viime yönä pidetyssä salaisessa äänestyksessä, joka paljastettiin vasta tänä aamuna, yli 400 parlamentin jäsentä äänesti koskemattomuuden kumoamiseksi, melkein 250 vastaan ​​ja yli 40 parlamentin jäsentä pidättyi.

Puigdemontin odotetaan ottavan asian esille Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa sen jälkeen, kun tiedotusvälineille oli vuotanut parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunnan raportti, jossa suositellaan heidän koskemattomuutensa poistamista.

Tämä on kolmas kerta, kun Espanjan korkein oikeus on yrittänyt luovuttaa niitä, kun aikaisemmat yritykset epäonnistuivat Skotlannissa, Belgiassa ja Saksassa.

Koskemattomuuden menettäminen ei vaikuta heidän asemaansa parlamentin jäsenenä, minkä he säilyttävät, kunnes heidät estetään virasta.

Ponsatin lakimies Aamer Anwar twiitti: "@Europarl_EN häpeällinen äänestys antaa Espanjalle parlamentin jäsenten koskemattomuuden poistamiseksi. päällä"

Espanjan hallitus suhtautui välittömästi myönteisesti Euroopan unionin lainsäätäjän päätökseen oikeusvaltion voitoksi ja niitä vastaan, jotka pyrkivät murtamaan Koillis-alueen muusta Espanjasta.

Continue Reading

katalaani

Katalonian separatistit lisäävät enemmistöä, vuoropuhelu Madridin kanssa näkyvissä

Julkaistu

on

By

Separatistipuolueet saivat sunnuntaina tarpeeksi paikkoja Katalonian alueparlamentissa enemmistönsä vahvistamiseksi, vaikka Espanjan hallitsevien sosialistien paikallisosaston vahva osoittaminen osoitti Madridin kanssa vuoropuhelun sijaan hajoamisen kirjoittaa että
Ehdokkaat äänestävät Katalonian aluevaaleissa

Laskemalla yli 99% äänestyksistä separatistit voittivat 50.9% äänistä ylittäen ensimmäisen kerran 50%: n kynnyksen. Todennäköisin skenaario oli kahden suurimman separatistipuolueen laajentaminen koalitiohallitukselle.

Lopputulos ei kuitenkaan todennäköisesti johda toistuvaan kaoottiseen, lyhytaikaiseen itsenäisyyden julistukseen Espanjasta, joka tapahtui vuonna 2017. Jännitteet ovat laskeneet, ja suurin osa äänestäjistä oli enemmän huolissaan COVID-19-pandemiasta kuin itsenäisyydestä.

Alhainen 53 prosentin äänestysprosentti pandemian aikana, verrattuna edellisten vaalien 79 2017 prosenttiin, on saattanut suosia separatistipuolueita, joiden kannattajia oli enemmän liikkeelle.

Vaalivalvojat vaihtavat kasvonaamarit koko kehon suojapukuihin äänestyksen viimeisen tunnin, "zombietunnin" aikana, joka varattiin ihmisille, joilla on vahvistettu tai epäilty COVID-19. Muita varotoimia päivän aikana sisälsivät saavuttaessa mitatut lämpötilat, käsigeeli ja erilliset sisään- ja uloskäynnit.

Vasemmistolainen separatistipuolue Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) sanoi johtavansa aluehallitusta ja hakevan muiden puolueiden tukea itsenäisyyttä koskevaan kansanäänestykseen.

"Maa aloittaa uuden aikakauden (separatistit) ylittäen 50% äänistä ensimmäistä kertaa. ... Meillä on valtava voima saavuttaa kansanäänestys ja Katalonian tasavalta ”, sanoi puolueensa ehdokkaiden johtajana toiminut alueellinen päällikkö Pere Aragones.

Hän kehotti Espanjan pääministeriä Pedro Sanchezia aloittamaan neuvottelut kansanäänestyksen sopimiseksi.

Hajanainen äänestys, jonka mukaan sosialistit saivat eniten ääniosuuksia, 23%, ja saman määrän paikkoja kuin ERC - 33 jäsentä 135-paikkaisessa kokouksessa, tarkoittaa, että he yrittävät myös muodostaa hallituksen.

Sosialistikandidaatti Salvador Illa, joka johti vasta äskettäin Espanjan koronavirusreaktiota terveysministerinä, väitti Kataloniassa olevan laaja sovittelupyyntö vuosien separatismin jälkeen ja sanoi yrittävänsä hakea enemmistöä parlamentista.

Se edellyttäisi kuitenkin epätodennäköistä liittoutumista muiden osapuolten kanssa.

Vasemmistolainen itsenäisyyttä puolustava Junts voitti arviolta 32 paikkaa, kun taas vasemmistolainen separatistipuolue CUP sai yhdeksän. Molempia osapuolia pidetään avainasemassa toisen separatistisen koalitiohallituksen saavuttamiseksi.

Espanjalainen kansallismielinen äärioikeistolainen puolue Vox sai ensimmäistä kertaa 11 paikkaa Katalonian parlamentissa kansanpuolueen, Espanjan tärkeimmän konservatiivisen puolueen ja oikeistolaispuolueen Ciudadanosin edessä. Vox on jo kolmanneksi suurin puolue Espanjan kansallisessa parlamentissa.

Mutta kun ERC on nähnyt tällä kertaa saavansa enemmän lainsäätäjiä kuin Junts, se voi lisätä Espanjan keskushallinnon vakautta.

Tulos voidaan nähdä hyvänä uutisena Sanchezille, koska hänen sosialistipuolueensa voitti melkein kaksinkertaisen 17 paikasta, jotka se sai vuonna 2017.

Euroopan tutkimusneuvosto on antanut avainäänet Espanjan parlamentin sosialisteille vastineeksi keskusteluista Katalonian poliittisesta konfliktista.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa