Liity verkostomme!

Etelä-Korea

Moon sanoo, että Korean niemimaa voi oppia Euroopalta turvallisuuden ja rauhan rakentamisessa

SHARE:

Julkaistu

on

Eurooppa on äskettäin nostanut suhteensa Intian ja Tyynenmeren alueeseen esittelemällä EU: n Intian ja Tyynenmeren alueen strategian.Samaan aikaan jännitteet Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä ovat kehittyneet AUKUS-sopimuksen myötä, kun Australia torjui Ranskan Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan hyväksi ja Australia sopivat ydinvoimalla toimivien sukellusveneiden toimittamisesta. 

EU Reporter puhui Chung-in Moonille alueen riskeistä. Tohtori Moon on arvostetun Sejong-instituutin puheenjohtaja ja Aasian ja Tyynenmeren ydinaseiden leviämisen ja aseidenriisunnan johtoryhmän varapuheenjohtaja. Moon on herättänyt huolta alueen ydinvoiman dominoefektistä kalliiden viime vuosien jälkeen: ”Se on kuin vuoristorata, joskus suhteet ovat hyviä ja sitten huonoja. Vuonna 2017 näimme kriisin ja eskaloitumisen, sitten tapahtui äkillinen läpimurto ja kaksi huippukokousta Pohjois- ja Etelä -Korean johtajien välillä, ja Etelä -Korea pystyi välittämään Pjongjangin ja Washingtonin välillä. Siksi sanoisin, että vuosi 2018 oli toivon ja rauhan vuosi. Sitten vuonna 2019 presidentti Trump, joka piti huippukokouksen kollegansa puheenjohtajan Kim Jong Unin kanssa Hanoissa helmikuussa 2018, jossa kokous meni huonosti ja johti umpikujaan. Sanoisin, että Korean niemimaan nykyinen tila on umpikujan ja lähes kriisin aika. ”

Pohjois-Korean ydinkokeet ja 15 ballistisen ohjuksen, muun muassa mannertenvälisen ballistisen ohjuksen Hwasung-15, laukaisu ovat olleet erittäin huolissaan. 

Vaikka Etelä -Korea (ROK) on ollut järkevä mieluummin ratkaista erimielisyydet diplomatian avulla, julkinen tuki kasvaa yhä enemmän itsenäisten ydinaseiden puolesta. Näin on myös Japanissa, jossa ydinvoima muihin kuin siviilitarkoituksiin on pitkään ollut tabu, poliitikot ja mielipidevaikuttajat pitävät tätä yhä enemmän mahdollisena vaihtoehtona. 

Mainos

Kysyttäessä, mitä EU voisi tehdä auttaakseen, tohtori Moon sanoi, että EU: lla voisi olla erittäin tärkeä rooli Korean niemimaan ydinkysymyksen ratkaisemisessa. EU voisi parantaa diplomaattisuhteitaan Pohjois -Korean kanssa ja saada Pohjois -Korea osallistumaan vuoropuheluun ja neuvotteluihin samanaikaisesti. Moon sanoo, että EU: lla voi myös olla erittäin tärkeä rooli Pekingin ja Washingtonin välisen jännityksen lieventämisessä: ”Jos Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä tapahtuu uusi kylmä sota, sillä on katastrofaalisia seurauksia. Sen sijaan, että ottaisimme puolia, EU: n on erittäin tärkeää toimia roolissa kahden suurvallan välisen suuren vastakkainasettelun estämisessä. 

”Lopuksi olen korostanut, että meillä on paljon opittavaa Euroopasta, eurooppalaisesta kokemuksesta. Eurooppa on menestynyt erittäin hyvin monenvälisissä turvallisuusyhteistyötoimissa. Maamme osassa maailmaa olevat maat haluavat oppia Euroopalta turvallisuuden rakentamisesta, rauhan rakentamisesta ja luottamusta lisäävien toimenpiteiden vahvistamisesta. ”

Tohtori Moon puhui Brysselin lehdistöklubin tapahtumassa, jota isännöi Korean kulttuurikeskus: "Alliancen ja strategisen kumppanin välillä: Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kilpailu ja Etelä-Korean strateginen valinta".

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Euroopan komissio

Kilpailu: EU ja Korea tapaavat kolmannella EU:n ja Korean välisellä kilpailuviikolla osana kilpailupolitiikkaa koskevaa pakotettua yhteistyötään

Julkaistu

on

EU:n ja Korean virkamiehet ja asiantuntijat tapaavat tänäkin vuonna verkossa 15.–17 keskustellakseen ja vaihtaakseen kilpailupolitiikan ja täytäntöönpanon hyviä käytäntöjä kolmannella EU:n ja Korean välisellä kilpailuviikolla. Euroopan komission, Korean reilun kaupan komission (KFTC) ja Korean kauppa-, teollisuus- ja energiaministeriön (MOTIE) edustajat kokoontuvat keskustelemaan monenlaisista aiheista, kuten digitaalisten markkinoiden sääntelyn kehityksestä, väärinkäytösten määrittämiskriteereistä. määräävää asemaa koskevissa asioissa sekä valtiontukien valvonnassa. Kilpailuviikko alkaa 2021. marraskuuta istunnolla kilpailusta ja digitaalisista markkinoista sekä kehittyvästä sääntely- ja täytäntöönpanoympäristöstä.

Toisena päivänä keskitytään taloudelliseen analyysiin määräävän aseman väärinkäyttötapauksissa ja kolmantena päivänä valtiontukien ja tukien valvonta. Vuosittainen EU-Korea Competition Week on osa kilpailua Kilpailuyhteistyöhanke, viisivuotinen EU-rahoitteinen ohjelma, joka tarjoaa teknistä yhteistyötä Aasian kilpailuviranomaisille. Tavoitteena on vaihtaa kokemuksia ja vahvistaa kilpailupolitiikan lähentymistä sekä EU:n että Aasian kansalaisten ja yritysten hyödyksi. Lisätietoja Euroopan komission kahdenvälisestä vuoropuhelusta Korean kanssa kilpailupolitiikan alalla on saatavilla komission sivuilla verkkosivusto

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Pohjois-Korea

Pohjois -Korea uhkaa nostaa Etelä -Korean puolustusnäyttelyn kahdenvälisellä sotilaallisella näyttelyllä

Julkaistu

on

By

Etelä -Korea järjestää puolivuosittaiset puolustusmessunsa Soulissa ensi viikolla, vain muutama päivä sen jälkeen, kun Pohjois -Korea avasi erittäin epätavallisen sotilasnäyttelyn, jonka analyytikot sanoivat mahdollisesti osittain varastavan jonkin verran ukkosenjylin Soulista kasvavan asevarustelun keskellä. kirjoittaa Josh Smith.

Tapahtumat korostavat viimeisimpiä kehityksiä, joita molemmat Koreat ovat tehneet, kun ne pyrkivät laajentamaan merkittävästi jo merkittäviä sotilaallisia voimavarojaan - mukaan lukien joskus peilikuvat.

"Pohjois-Korean on täytynyt ajoittaa puolustusnäyttelynsä tarkoituksella tällä viikolla saadakseen vetovoimaa kansainväliseltä yhteisöltä ennen Etelä-Korean suunniteltua näyttelyä myydä asejärjestelmiään ulkomaille", sanoi Korean ilmailu- ja avaruustieteiden yhdistyksen entinen presidentti Cho Jin-soo. . "He kilpailevat etelässä myydäkseen aseita ja välittävät viestin" älä unohda minua "."

Seoulin kansainvälinen ilmailu- ja puolustusnäyttely (ADEX) on järjestetty joka toinen vuosi vuodesta 2009 lähtien, toisin kuin Pohjois -Korean, jota ei ilmoitettu etukäteen.

Mainos

"On todennäköistä, että tähän tapahtumaan on johtanut useita näkökohtia, mutta vähiten se, että ne näyttävät valmistautuvan toiselle jännitteiden ja vastakkainasettelun kaudelle", sanoi Pohjois -Amerikkaan keskittynyt asiantuntija Joost Oliemans. Korean armeijan valmiudet.

Näyttelyn avajaispuheessaan maanantaina johtaja Kim Jong Un huomautti Etelä -Korean sotilaallisen rakentamisen yhdeksi perusteeksi Pohjois -armeijalle ja toisti valitukset siitä, että Pohjois -Korean puolustuskehitystä kohdellaan eri tavalla kuin muissa maissa.

Vaikka pinnallisesti samankaltaiset ja näkyvästi ajoitetut tapahtumat, nämä kaksi tapahtumaa ovat melko erilaisia, eivätkä kaksi Koreaa kilpaile samoista asiakkaista.

Mainos

Pohjois-Korean tapahtumassa on pakotettu ydinohjelmansa vuoksi ja rajat on suljettu COVID-19-epidemian estämiseksi, ja siellä on vieraillut virkamiehiä ympäri maata valtion tiedotusvälineiden mukaan, mutta ei suuria kansainvälisiä valtuuskuntia.

Viime vuosina Yhdistyneiden kansakuntien asiantuntijapaneeli, joka valvoo kansainvälisiä pakotteita, on syyttänyt Pohjois -Koreaa aseiden viennin jatkamisesta ja sotilaallisen yhteistyön tekemisestä Syyrian ja Myanmarin kaltaisten maiden kanssa.

Pohjois -Korean show on täynnä maalauksia ja muita Kimin kuvia, ja se on yhtä paljon maan johtajan epäjumalanpalvelusta kuin uusien aseiden esittelyä, sanoi Pohjois -Koreaa jäljittävän 38 North -projektin analyytikko Rachel Minyoung Lee.

Etelä -Korea puolestaan ​​sanoo, että ADEXissä on 440 yritystä 28 maasta. Järjestäjien mukaan paikalle odotetaan noin 300 sotilas- ja puolustusviranomaista 45 maasta, mukaan lukien puolustusministerit.

Näytöissä odotetaan olevan Etelä-Korean uusinta puolustusteknologiaa, mukaan lukien vetypolttoainekoneet, virtuaalitodellisuuteen perustuvat koulutusjärjestelmät, laseraseet ja monikäyttöiset miehittämättömät ajoneuvot.

Keskiössä on Etelä-Korean uuden sukupolven hävittäjä KF-21-prototyyppi sekä ohjatut aseet, kuten ohjukset, sanoi suunnitelmien tunteva ilma-asiantuntija. Etelä -Korea odottaa todennäköisesti mahdollisia kansainvälisiä myyjiä tarjoamaan sille säiliöalusten lentokoneiden tekniikkaa.

Asiantuntija sanoi, että muissa siviilikohtaisimmissa näytöissä on "kaupunkien ilmaliikenteen" tekniikka lentotakseille ja satelliittien laukaisuraketit.

Kang Eun-ho, Etelä-Korean puolustushankintaohjelman hallinnon (DAPA) ministeri, kieltäytyi kommentoimasta mahdollisia sopimuksia töissä ADEXin aikana, mutta kertoi torstaina toivovansa, että esitys tarjoaa mahdollisuuden "lukea kaari ja maailmanlaajuisen puolustuskehityksen suuntaus.

KASVAVAT ASE -OHJELMAT

Kallman Worldwide, yritys, joka järjestää Yhdysvaltojen läsnäoloa ilmailu- ja puolustusnäytöksissä ympäri maailmaa, sanoi Pohjois-Korean "ydinsabellin räpyttelyn" sekä pyrkimykset lievittää näitä jännitteitä diplomatian avulla. . "

"Keskustelua vauhdittamalla puolustusbudjettien korotukset, joilla pyritään suurelta osin vastustamaan Kim Jong Unin ydinohjelmia, herättävät toimittajien kiinnostusta ohjelmaan", yhtiö sanoi ADEX -sivustolla.

Etelä -Korea on hyväksynyt puolustusbudjettinsa suuret korotukset viime vuosina. Tavoitteena on vastustaa pohjoista ja vieroittaa Amerikan tuki samalla, kun se laajentaa sotilaallista vientiteollisuuttaan.

Puolustusministeriö on ehdottanut puolustusbudjettia 55.23 biljoonaa wonia (47.6 miljardia dollaria) vuodelle 2022, mikä on 4.5%enemmän kuin vuotta aiemmin.

Pohjois -Korean päätös järjestää näyttelynsä - joka sisältää asekortit jokaiselle aseelle - oli "hyvin harvinainen" maassa, joka tyypillisemmin esittelee arsenaalinsa paraateissa, sanoi Joseph Dempsey, International Institute for Strategic Studiesin puolustustutkija.

Mahdollisia uusia aseita olivat ballistinen ohjus, jossa oli ilmeisesti ohjattava paluukulkuneuvo, jonka avulla taistelupää voisi ohjata itseään kohti tavoitetta; ja aiemmin näkemätön ohjus, joka näytettiin pohjoisen sukellusveneestä laukaistujen ballististen ohjusten (SLBM) vieressä.

Salaperäinen ohjus on pienempi kuin nykyiset SLBM: t, ja se saattaa tarjota helpomman polun operatiiviseen ballististen ohjusten sukellusveneeseen, jonka Etelä -Korea on äskettäin osoittanut SLBM -laukaisulla, Dempsey sanoi.

Kysyttäessä Pohjois -Korean ohjelmasta Etelä -Korean puolustusministeriö sanoi arvioivansa esillä olevia aseita yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa.

Esillä oli myös suuri määrä tavanomaisia ​​aseita, mukaan lukien aluksen-, panssarintorjunta- ja maa-ilma-ohjuksia, droneja ja uusia pienaseita, kuten tarkkuuskivääreitä, Oliemans sanoi.

"Mitä näemme, on sekoitus äskettäin kehitettyjä järjestelmiä ja prototyyppisiä malleja", hän sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Pohjois-Korea

Pohjois -Korea ampui ohjuksia, syyttää Yhdysvaltoja kaksoisstandardeista

Julkaistu

on

By

Pohjois -Korea ampui a ohjus kohti merta itärannikollaan tiistaina (28. syyskuuta), Etelä -Korean armeija sanoi, kun Pjongjang kehotti Yhdysvaltoja ja Etelä -Koreaa luopumaan "kaksoisstandardeistaan" aseohjelmissa neuvottelujen aloittamiseksi uudelleen, kirjoittaa Hyonhee Shin, David Brunnstrom Washingtonissa, Michelle Nichols New Yorkissa ja Kim Chang-Ran Tokiossa.

Ohjus laukaistiin Jagangin pohjoisosasta maakunnasta noin kello 6 (40 GMT), Etelä -Amerikan esikuntapäälliköt kertoivat. Japanin puolustusministeriö sanoi, että se näytti olevan ballistinen ohjus ilman tarkennusta.

Viimeisin testi korosti Pohjois -Korean asejärjestelmien tasaista kehitystä ja nosti panoksia pysähtyneisiin neuvotteluihin, joiden tarkoituksena on purkaa sen ydin- ja ballististen ohjusten arsenaalit vastineeksi Yhdysvaltain pakotteiden lieventämisestä.

Käynnistys tapahtui juuri ennen kuin Pohjois -Korean YK -suurlähettiläs kehotti Yhdysvaltoja luopumaan vihamielisestä politiikastaan ​​Pjongjangia kohtaan ja sanoi, ettei kukaan voi kieltää maansa oikeutta puolustautua ja kokeilla aseita.

Mainos

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in määräsi avustajansa tekemään yksityiskohtaisen analyysin pohjoisen viimeaikaisista liikkeistä.

"Olemme pahoillamme siitä, että ohjus laukaistiin aikaan, jolloin oli erittäin tärkeää vakauttaa Korean niemimaan tilanne", puolustusministeriön tiedottaja Boo Seung-chan kertoi tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvaltain Intian ja Tyynenmeren alueen komennon mukaan laukaisu korosti pohjoisen laittomien aseohjelmien "epävakauttavaa vaikutusta", kun taas Yhdysvaltain ulkoministeriö tuomitsi myös testin.

Mainos

YK: n yleiskokouksessa Pohjois-Korean YK-lähettiläs Kim Song sanoi maan puolustavan itsepuolustustaan ​​ja jos Yhdysvallat luopuisi vihamielisestä politiikastaan ​​ja "kaksoisstandardeistaan", se vastaisi "halukkaasti milloin tahansa" tarjouksiin. puheille. Lue lisää.

Etelä-korealainen sotilas kulkee sota-aitaa pitkin lähellä Koreaa erottavaa demilitarisoitua vyöhykettä Pajussa Etelä-Koreassa 28. syyskuuta 2021. REUTERS/Kim Hong-Ji
Korean yhdistämisen liput, jotka tuhosivat voimakas tuuli, riippuvat sotilaallisella aidalla lähellä Koreaa erottavaa demilitarisoitua vyöhykettä Pajussa, Etelä-Koreassa, 28. syyskuuta 2021. REUTERS/Kim Hong-Ji

"Mutta meidän mielestämme Yhdysvalloilla ei ole tässä vaiheessa mahdollisuutta todella vetäytyä vihamielisestä politiikastaan", Kim sanoi.

Viitaten Moonin viime viikolla esittämään kehotukseen muodollisen lopettamiseksi Korean sodasta 1950-53, Kim sanoi, että Washingtonin on lopetettava pysyvästi yhteiset sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa ja poistettava "kaikenlaiset strategiset aseet" niemimaalta ja sen ympäriltä.

Yhdysvallat sijoittaa Etelä -Koreaan, Guamiin ja Japaniin erilaisia ​​huipputason sotilaallisia voimavaroja, kuten ydinpommikoneita ja hävittäjiä, osana pyrkimyksiä pitää Pohjois -Korean lisäksi myös yhä vakuuttavampi Kiina kurissa.

Kimin puhe oli sopusoinnussa Pyongyangin äskettäisen kritiikin kanssa, jonka mukaan Soul ja Washington tuomitsevat aseiden kehittämisen ja jatkavat samalla omaa sotilaallista toimintaansa. Lue lisää.

Kim Yo Jong, Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin voimakas sisko, on sanonut, että Pohjois-Korea on valmis parantamaan Korean välisiä suhteita ja harkitsemaan uutta huippukokousta, jos Soul luopuu kaksoisstandardeistaan ​​ja vihamielisestä politiikastaan ​​Pjongjangia kohtaan. Lue lisää.

"Hänen ehdottamissaan olosuhteissa oli pohjimmiltaan vaadittava, että pohjoinen hyväksytään ydinasevaltioksi", sanoi Shin Beom-chul, Korean kansallisstrategian tutkimusinstituutin vanhempi jäsen Soulissa.

"Heidän tavoitteensa on saavuttaa tämä arvostus ja ajaa kiila Soulin ja Washingtonin välille hyödyntämällä Moonin halukkuutta diplomaattiseen perintöön, kun hänen toimikautensa on loppumassa."

Liberaali Moon, joka on asettanut etusijalle Korean väliset siteet, näkee Korean sodan lopettamisen julistamisen, vaikka ilman rauhansopimusta aselevon korvaamiseksi.

Kuitenkin yhden kauden toimikaudellaan toimineen Moonin suosio laskee ennen maaliskuussa järjestettäviä presidentinvaaleja.

Toiveet sodan lopettamisesta syntyivät Kim Jong Unin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Singaporessa vuonna 2018 pidetyn historiallisen huippukokouksen jälkeen.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa