Liity verkostomme!

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikan väkijoukot riehuvat yön yli, uhmaten väkivallan ja ryöstämisen lopettamista koskevista vaatimuksista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yleinen näkymä kadulle väkivallan jälkeen puhkesi entisen Etelä-Afrikan presidentin Jacob Zuman vangitsemisen jälkeen Hillcrestissä, Etelä-Afrikassa, 14. heinäkuuta 2021. REUTERS / Rogan Ward
Itse aseistettu paikallinen etsii ryöstöjä supermarketista ryöstöiksi laajentuneiden mielenosoitusten seurauksena Durbanissa, Etelä-Afrikassa, 13. heinäkuuta 2021, tässä videonäytössä. Kohteliaisuus Kierran Allen / REUTERSin kautta

Väkijoukot ryöstivät kauppoja ja yrityksiä Etelä-Afrikassa keskiviikkona (14. heinäkuuta) ja uhmasivat hallituksen vaatimuksia lopettaa viikon väkivalta, joka on tappanut yli 70 ihmistä, tuhonnut satoja yrityksiä ja sulkenut jalostamon. kirjoittavat Olivia Kumwenda-Mtambo ja Tanisha Heiberg Johannesburgissa, Wendell Roelf Kapkaupungissa ja Rogan Ward Hammersdalessa, Reuters.

Protestit, jotka seurasivat ex-presidentti Jacob Zuman vangitsemista viime viikolla, koska he eivät ilmestyneet korruptiotutkimukseen, ovat laajentuneet ryöstöksi ja yleisen suuttumuksen vuodeksi 27 vuotta apartheidin päättymisen jälkeen vallitsevista vaikeuksista ja eriarvoisuudesta.

Kauppakeskuksia ja varastoja on ryöstetty tai syttynyt useissa kaupungeissa, lähinnä Zuman kotona KwaZulu-Natalin (KZN) maakunnassa maan suurimpaan kaupunkiin Johannesburgiin ja ympäröivään Gautengin maakuntaan. Lue lisää .

Mainos

Mutta yhdessä yössä se levisi kahteen muuhun maakuntaan - Mpumalangaan, aivan Gautengista itään, ja Pohjois-Kapelle, poliisi sanoi lausunnossaan.

Reutersin valokuvaaja näki useita kauppoja ryöstettävän Hammersdalen kaupungissa Mpumalangassa keskiviikkona. Paikalliset TV-asemat osoittivat kauppojen ryöstämistä entistä enemmän Etelä-Afrikan suurimmassa Sowetossa ja Durbanin satamakaupungissa.

Etelä-Afrikan suurin jalostamo SAPREF Durbanissa on väliaikaisesti suljettu levottomuuksien takia, alan virkamies sanoi keskiviikkona.

Mainos

Yhdistyneet Kansakunnat Etelä-Afrikassa ilmaisivat huolensa siitä, että väkivalta häiritsi työntekijöiden ja hoitohenkilökunnan kuljetuksia ja aiheutti elintarvikkeiden, lääkkeiden ja muiden välttämättömien tuotteiden puutetta.

"Tämä pahentaa jo työttömyyden, köyhyyden ja eriarvoisuuden aiheuttamia sosiaalisia ja taloudellisia vaikeuksia maassa", se sanoi tiistai-iltana (13. heinäkuuta) antamassaan lausunnossa.

Turvallisuusviranomaisten mukaan tiistaina hallitus pyrkii pysäyttämään väkivallan leviämisen ja ryöstämisen.

Kansallinen syyttäjäviranomainen on sanonut rankaisevan omaisuuden ryöstämisestä tai tuhoamisesta kiinni jääneitä, mikä on uhka, joka ei ole toistaiseksi tehnyt heitä vähäiseksi.

Sotilaita on lähetetty kaduille auttamaan enemmän kuin poliiseja levottomuuksissa.

Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa