Liity verkostomme!

Slovenia

EPPO: Slovenian pääsihteeristön esto on lopetettava

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentin jäsenet keskustelevat tänään (24. kesäkuuta) Vihreät / EFA-ryhmän aloitteesta Slovenian Euroopan syyttäjänviraston (EPPO) ehdokkaista. Keskustelu seuraa pääministeri Janšan yrityksiä estää slovenialaiset syyttäjät EPPOn toimiston apulaissyyttäjiksi siirtymästä eteenpäin. EPPO aloitti virallisesti toimintansa 1. päivänä Tämän vuoden kesäkuussa. Slovenia alkaa toimia neuvoston puheenjohtajana 1. heinäkuuta.

Saskia Bricmont, Vihreät / EFA: n EPPO-varjoesittelijä kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnassa, sanoi: "Ulkovakonservatiivin Janez Janšan johtaman Slovenian hallituksen sääntöjenvastaisuudet ja puolueellinen puuttuminen varapuhemiehen nimitysmenettelyyn Slovenia osoittaa, että hallitus ylittää selvästi toimivaltansa. Euroopan syyttäjänvirasto ja sen keskeinen rooli petosten ja korruption torjunnassa kyseenalaistetaan. Covidin jälkeisen elvytyssuunnitelman avulla on enemmän kuin koskaan tarpeen olla valppaana riskejä vastaan. petoksia.

"Unkarin ja Puolan jälkeen olemme nyt todistamassa erittäin huolestuttavaa muutosta Sloveniassa: Viktor Orbánin liittolaiset ostavat järjestelmälliset hyökkäykset oikeuslaitosta, lehdistöä, oppositiota, kansalaisyhteiskuntaa ja slovenialaista mediaa vastaan. Tämä vaarallinen muutos, aivan kuten Slovenia valmistautuu ottamaan vuorotellen Euroopan unionin puheenjohtajuuden viikon kuluttua, kehottaa muistuttamaan tiiviimmän yhteistyön tärkeydestä ja siitä, että haluamme kaikkien olevan mukana. Euroopan komission ja kaikkien tämän parlamentin poliittisten voimien on toimitettava sama viesti ennen kuin on liian myöhäistä. Oikeusvaltion kunnioittaminen ei ole neuvoteltavissa. "

Viime viikolla Sloveniassa ollut vihreiden / EFA: n talousarvion valvontavaliokunnan jäsen Daniel Freund sanoi: "Pääministeri Janša käyttää väärin valtaansa estääkseen Euroopan syyttäjää työskentelemästä Sloveniassa henkilökohtaisen verhon takia. Hänellä ei ole oikeutta Pääministeri Janša seuraa Viktor Orbánin jalanjälkiä ja hyökkää oikeuslaitoksen riippumattomuuteen ja vain muutama päivä ennen neuvoston puheenjohtajuuskautta.

"Slovenia saa 1.8 miljardia euroa EU: n takaisinperintärahaa, minkä vuoksi tarvitsemme Sloveniassa toimivaa Euroopan syyttäjää mahdollisimman pian. Euroopan komission on toimittava kiireellisesti. Komission kieltäytyminen käyttämästä oikeusvaltiomekanismia eniten törkeät tapaukset, inspiroi herra Janšaa. Hän ei selvästikään pelkää mitään seurauksia. Niin kauan kuin komissio kieltäytyy suojaamasta täysin EU: n veronmaksajien rahoja, innostat muita seuraamaan Orbánia hänen polullaan korruptioon ja illiberalismiin. "

Keskustelu EPPOsta alkaa noin klo 12 ja sitä voidaan seurata asuvat täällä.

Mainos

Kroatia

Komissio pitää myönteisenä seuraavaa askelta Kroatian, Kyproksen, Liettuan ja Slovenian elvytys- ja sopeutumissuunnitelmien hyväksymisessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on suhtautunut myönteisesti myönteiseen keskustelu neuvoston täytäntöönpanopäätöksistä Kroatian, Kyproksen, Liettuan ja Slovenian kansallisten elvytys- ja sopeutumissuunnitelmien hyväksymisestä pidettiin 26. heinäkuuta EU: n talous- ja valtiovarainministerien (ECOFIN) epävirallisessa videoneuvottelussa. Näissä suunnitelmissa esitetään toimenpiteet, joita elvytys- ja sopeutumisväline (RRF) tukee. RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. Neuvoston täytäntöönpanopäätökset tehdään virallisesti pian kirjallisella menettelyllä.

Tämä virallinen hyväksyminen tasoittaa tietä enintään 13 prosentin ennakkomaksun maksamiselle kullekin näistä jäsenvaltioista. Komissio pyrkii maksamaan ensimmäisen ennakkomaksun mahdollisimman nopeasti kahdenvälisten rahoitussopimusten ja tarvittaessa lainasopimusten allekirjoittamisen jälkeen. Tämän jälkeen komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat kussakin neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä hahmoteltujen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa suunnitelmien kattamien investointien ja uudistusten edistymistä.

Mainos

Continue Reading

Iran

Raisi vs. Jansa - säädyttömyys vs. rohkeus

Julkaistu

on

Slovenian pääministeri Janez Jansa 10. heinäkuuta (Kuvassa) rikkoi ennakkotapaus, että w"ammattidiplomaatit" pitävät sitä tabuna. Hän puhui Iranin opposition verkkotapahtumassa sanoi: "Iranin kansa ansaitsee demokratian, vapauden ja ihmisoikeudet, ja kansainvälisen yhteisön on tuettava sitä vahvasti." Pääministeri viittasi valittuun Iranin presidentiksi valittuun Ebrahim Raisin rooliin 30,000 poliittisen vangin teloittamisessa vuoden 1988 verilöylyn aikana: "Siksi tuen jälleen kerran selkeästi ja äänekkäästi YK: n Iranin ihmisoikeustutkijan kutsuja tutkinta väitteistä tuhansien poliittisten vankien valtion määräämistä teloituksista ja Teheranin varapuheenjohtajaksi valitun presidentin roolista " kirjoittaa Henry St. George.

Nämä sanat aiheuttivat diplomaattisen maanjäristyksen Teheranissa, joissakin EU: n pääkaupungeissa, ja ne otettiin vastaan ​​niin kaukana kuin Washingtonkin. Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif välittömästi nimeltään EU: n ulkopolitiikan päällikkö Joseph Borrell pakotti EU: ta tuomitsemaan nämä huomautukset tai käsittelemään seurauksia. Myös hallinnon apologeet lännessä liittyivät auttamaan ponnisteluja.

Mutta on ollut toinen rintama, joka suhtautui erittäin myönteisesti Janez Jansan huomautuksiin. Kaksi päivää sen jälkeen, kun pääministeri puhui Free Iranin huippukokouksessa, muun muassa Kanadan entinen ulkoministeri John Baird sanoi: "Olen todella iloinen voidessani tunnustaa Slovenian pääministerin moraalisen johtajuuden ja rohkeuden. Hän on pyytänyt pitämään Raisia ​​vastuuvelvollisena 1988 MEK: n vankien vuonna 30,000 tekemästä verilöylystä, hän on suututtanut kiihkoilijat, mullat ja ystävät, hänen tulisi käyttää sitä kunniamerkkinä. Maailma tarvitsee enemmän tällaista johtajuutta. "

Mainos

Giulio Terzi, entinen Italian ulkoministeri, kirjoitti lausunnossa: "EU-maan entisenä ulkoministerinä uskon, että vapaan tiedotusvälineiden tulisi kiittää Slovenian pääministeriä siitä, että hänellä on rohkeutta sanoa, että Iranin hallinnon rankaisemattomuuden on lopputtava. EU: n korkean edustajan Josep Borrellin pitäisi lopettaa "liiketoiminta tavalliseen tapaan" joukkomurhaajien johdolla. Sen sijaan hänen tulisi kannustaa kaikkia EU: n jäsenvaltioita liittymään Sloveniaan vaatimaan vastuullisuutta Iranin suurimmasta rikoksesta ihmiskuntaa vastaan. "

Audronius Ažubalis, Liettuan entinen ulkoministeri, sanoi: "Haluan vain ilmaista vilpittömän tukeni Slovenian pääministerille Janalle, jota senaattori Joe Lieberman myöhemmin tukee. Meidän on vaadittava, että Kansainvälinen tuomioistuin tutkii presidentti Raisin ihmisyyttä vastaan ​​tehdyistä rikoksista, mukaan lukien murhat, pakotetut katoamiset ja kidutukset. "

Ja Michael Mukasey, entinen Yhdysvaltain oikeusministeri, totesi: ”Yhdyn täällä Slovenian pääministeri Jansan luokse, joka vaati rohkeasti Raisin oikeudenkäyntiä ja sai aikaan vihaa ja kritiikkiä Iranin hallitukselle. Tämä viha ja kritiikki eivät tahraa pääministerin ennätystä; hänen tulisi käyttää sitä kunniamerkkinä. Jotkut ihmiset ehdottavat, että meidän ei pitäisi vaatia Raisin tuomitsemista rikoksista, koska se vaikeuttaa hänen neuvotteluitaan tai mahdotonta neuvotella tiensä vallasta. Mutta Raisilla ei ole aikomusta neuvotella tiensä vallasta. Hän on ylpeä ennätyksestään ja väittää puolustavansa hänen sanoillaan aina ihmisten oikeuksia, turvallisuutta ja rauhaa. Itse asiassa ainoa rauhallisuus, jota Raisi on koskaan puolustanut, on hänen täydellisyytensä 30,000 uhrin hautojen rauhallisuus. Hän ei edusta järjestelmää, joka voi muuttua. "

Mainos

Mukasey viittasi Ebrahim Raisin lausuntoon lausunnossaan ensimmäinen lehdistötilaisuus julistettu voittajaksi maailmanlaajuisesti kiistanalaisissa presidentinvaaleissa. Kun häneltä kysyttiin roolistaan ​​tuhansien poliittisten vankien teloittamisessa, hän ylpeänä sanoi, että hän on ollut ihmisoikeuksien puolustaja koko uransa ajan ja että häntä pitäisi palkita poistamisesta niitä vastaan, jotka uhkaavat sitä.

Kun otetaan huomioon Iranin hallinnon tilanne ihmisoikeuksissa, sen käyttäytyminen naapureihinsa ja myös pohtimalla sitä perustetta, jota maailma yrittää järkeillä Wienin hallinnon kanssa, saattaa olla tarkoituksenmukaista sulattaa Slovenian pääministerin tekemä asia.

Onko häpeää valtionpäämiehelle ottaa kantaa toista valtiota vastaan, vaikka ei ole häpeää asentaa Ebrahim Raisin kaltaista valtionpäämieheksi? Onko väärin pyytää YK: n tutkimaan rikoksia ihmiskuntaa vastaan ​​ja haastamaan systeemisen "rankaisemattomuuden", joka pitää veronsa Iranissa jatkuvasti? Onko väärin puhua mielenosoituksessa, jossa oppositioryhmä, joka on valjastanut Teheranin ihmisoikeusloukkauksia, sen lukuisia valtakunnaryhmiä, ballististen ohjusten ohjelmaa ja koko Quds-joukkojen hierarkiaa ja paljastanut myös sen ydinohjelman, jota maailma kamppailee purkaa?

Historiallisesti hyvin harvat johtajat ovat uskaltaneet rikkoa perinteitä kuten herra Jansa. Toisen maailmansodan alkaessa Yhdysvaltain presidentti Franklin Roosevelt ymmärsi perustellusti suuren vaaran, jonka akselivallat aiheuttivat maailmanjärjestystä vastaan. Kaikesta kritiikistä huolimatta ja siitä, että häntä kutsutaan "lämpövahvistimeksi", hän löysi tapoja auttaa Ison-Britannian ja Kiinan kansallismielisiä taistelussa akselia vastaan. Tämä kritiikki hiljeni suurelta osin julkisella areenalla japanilaisten Pearl Harborin hyökkäyksen jälkeen, mutta jotkut jatkoivat edelleen uskoa, että Roosevelt tiesi hyökkäyksestä etukäteen.

Kukaan ei voi odottaa, että ne, jotka hyötyvät eniten status quosta, asettavat omatunnon etujensa edelle ja ottavat hatun pois poliittisesta rohkeudesta. Mutta ehkä, jos historioitsijat huolehtivat tarpeeksi laskea upea kuolemantapausten määrä ja rahamäärä, joka voidaan säästää estämällä vahvan miehen vahvuus, maailman johtajat saattavat pystyä kunnioittamaan rohkeutta ja hylkäämään säädyttömyyden.

Tarvitsemmeko Pearl Harbouria toteuttaaksemme Iranin hallinnon todelliset pahanlaatuiset aikomukset?

Continue Reading

Israel

Slovenian pääministeri Jansan huomautukset ihmisoikeusrikkomuksista Iranissa ovat EU: n Borrellin reaktioita

Julkaistu

on

Slovenian pääministeri Janez Jansa (Kuvassa) on julistanut, että '' Iranin hallinto on saatettava vastuuseen ihmisoikeusloukkauksista '', julkilausuma, johon EU: n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell reagoi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Slovenia on kuuden kuukauden ajan EU: n puheenjohtajamaa 1. heinäkuuta lähtienst.

Jansa puhui Iranin oppositioliikkeen, Iranin kansallisen vastarintaliiton, järjestämässä Free Iran -huippukokouksessa.

Mainos

Jansa kertoi konferenssissa, että "Iranin kansa ansaitsee demokratian, vapauden ja ihmisoikeudet ja kansainvälisen yhteisön on tuettava sitä vahvasti".

Myös Slovenian pääministeri viittasi Amnesty Internationalin vaatimukset tutkia valittua uutta Iranin presidenttiä Ebrahim Raisia ​​hänen väitetystä osallistumisestaan ​​teloituksiin. ”Lähes 33 vuoden ajan maailma oli unohtanut verilöylyn uhrit. Tämän pitäisi muuttua ”, Jansa sanoi.

Vastauksena Borrell sanoi, että Jansa voi olla kiertävä EU-neuvoston puheenjohtaja, mutta hän "ei edusta" EU: ta ulkopolitiikassa. Jansan lausunnot herättivät myös jännitteitä Iranin kanssa.

Mainos

Borrell sanoi, että Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif oli kutsunut häntä kysymään "jos Slovenian pääministerin julkilausumat edustavat Euroopan unionin virallista kantaa, kun otetaan huomioon, että Sloveniaan on tällä hetkellä liittynyt tietty hämmennys. kiertävä puheenjohtajavaltio. "

EU: n ulkopoliittisen edustajan mukaan hän kertoi Zarifille, että "institutionaalisessa ympäristössämme pääministerin asema - vaikka hän olisi maasta, joka on neuvoston kiertävä puheenjohtajavaltio - ei edusta Euroopan unionin kantaa."

Hän lisäsi, että vain Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel voi edustaa EU: ta valtion- ja hallitusten päämiesten tasolla.

"Ulkopolitiikka on edelleen EU: n jäsenvaltioiden toimivaltaa, ja jokainen jäsenvaltio voi olla sitä mieltä, että se pitää sopivana jokaista kansainvälisen politiikan kysymystä. … Minulle on vain sanottava, edustaako Jansan kanta Euroopan unionia. Eikä todellakaan ole ”, Borrell sanoi.

Borrell sanoi myös, että EU: lla oli "tasapainoinen kanta" Iraniin ", joka aiheuttaa poliittista painostusta, kun sitä pidetään välttämättömänä, monilla alueilla, ja samalla etsii yhteistyötä tarvittaessa."

EU työskentelee tällä hetkellä koordinaattorina elvyttääkseen vuoden 2015 ydinsopimuksen Iranin kanssa.

Slovenian EU: n edustuston edustaja, jonka Politico.eu lainasi, sanoi, että "Slovenialla ei ole mitään aikomusta osallistua Iranin sisäisiin asioihin." Hän lisäsi kuitenkin, että Slovenia "puolustaa aina ihmisoikeuksia ja perusvapauksia. Tämä on arvojemme ja lainsäädännön mukaista. "

Sloveniaa pidetään Israelia suosivana maana Euroopan unionissa. Maa on viime vuosina kääntänyt jyrkästi yhtenä EU: n entisestä Neuvostoliiton blokimaasta, joka äänesti johdonmukaisesti Israelia vastaan ​​YK: ssa. Slovenia melkein tunnusti Palestiinan valtion vuonna 2014, mutta lopulta parlamentti päätti vain kehottaa hallitusta tekemään niin.

Tuolloin oppositiossa ollut Jansan puolue oli ainoa, joka vastusti Palestiinan valtion tukemista.

Slovenia toteutti kaksi Israelia kannattavaa toimenpidettä, kun se muutti vuotuisen äänestyksensä tyhjää vastustuksesta YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan, jolla jatkettiin sihteeristön palestiinalaisoikeuksien jaoston toimikautta.

Toisin kuin EU, joka on kieltänyt vain Hezbollahin ns. '' Sotilassiiven '', Slovenia julisti koko libanonilaisen järjestön "rikolliseksi ja terroristijärjestöksi, joka uhkaa rauhaa ja turvallisuutta".

Israelin viimeaikaisen konfliktin aikana Hamasin kanssa Israelin lippu nostettiin Slovenian virallisissa rakennuksissa "solidaarisuuden" merkkinä juutalaisvaltiolle. "Solidaarisuuden merkkinä heilutimme Israelin lipun hallituksen rakennukseen", Slovenian hallitus sanoi tweetissä, jossa oli kuva standardista.

"Tuomitsemme terrori-iskut ja seisomme Israelin kanssa", siinä sanottiin.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa