Liity verkostomme!

Slovakia

Komissio hyväksyy myönteisen alustavan arvion Slovakian pyynnöstä maksaa 662 miljoonaa euroa elvytys- ja selviytymisvälineestä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on hyväksynyt myönteisen alustavan arvion Slovakian maksupyynnöstä, joka koskee 662 miljoonan euron avustuksia Recovery and Resilience Facility (RRF). Tämä on Slovakian kolmas RRF:n mukainen maksupyyntö. Slovakian viranomaiset toimittivat pyynnöstään yksityiskohtaisia ​​ja kattavia todisteita 21 välitavoitteen ja kuuden tavoitteen tyydyttävästä saavuttamisesta.

Slovakia toimitti 25. syyskuuta 2023 komissiolle maksupyynnön, joka perustui tavoitteen saavuttamiseen 21 virstanpylväitä ja kuusi tavoitetta esitetään neuvoston täytäntöönpanopäätös kolmannelle erälle. Nämä kattavat joukon muuttavat uudistuksetliittyvät uusiutuviin energialähteisiin, vihreään ja digitaaliseen siirtymiseen, koulutukseen, tutkimukseen ja kehitykseen sekä tärkeitä investointeja luoda uusia Digitaaliset innovaatiokeskukset.

- Slovakian elvytys- ja sietokykysuunnitelma sisältää laajan valikoiman investointi- ja uudistustoimenpiteitä, jotka on järjestetty 19 temaattiseen osaan. Suunnitelman rahoittaa 6.4 miljardin euron avustukset.Tähän mennessä Slovakia on saanut 1.9 miljardia euroa. Tämä sisältää 823 miljoonaa euroa ennakkomaksuja, jotka maksettiin 13. lokakuuta 2021, ja 399 miljoonaa euroa, jotka maksettiin Slovakialle 29. heinäkuuta 2022 ensimmäisen maksupyynnön myönteisen arvioinnin jälkeen. Slovakialle maksettiin 22. maaliskuuta 2023 vielä 709 miljoonaa euroa sen jälkeen, kun niiden toinen maksupyyntö oli myönteinen.

Komissio on nyt lähettänyt talous- ja rahoituskomitealle (EFC) myönteisen alustavan arvionsa siitä, miten Slovakia on saavuttanut tyydyttävästi tähän maksupyyntöön liittyvät välitavoitteet ja tavoitteet. Talous- ja rahoituskomitean lausunnon jälkeen komissio tekee lopullisen päätöksen taloudellisen tuen maksamisesta komiteamenettelyssä. Sen jälkeen kun komissio on tehnyt päätöksen, maksu voidaan suorittaa Slovakialle.

Täysi lehdistötiedote ja Kysymyksiä ja vastauksia on julkaistu verkossa. Lisätietoja Slovakian elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta löytyy tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa