Liity verkostomme!

Slovakia

Lisäksi koheesiorahastosta 73 miljoonaa euroa käytettiin raitiovaunuverkoston laajentamiseen Slovakian Bratislavassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on hyväksynyt yli 73 miljoonan euron koheesiopolitiikan tuen ohjelmakaudelta 2014–2020 ohjelman toisen osan rakentamiseen. Šafárik-aukio-Janíkov dvor -raitiovaunulinja. Investointi on osa yleistä tavoitetta parantaa julkista liikennettä Slovakian pääkaupungin Bratislavan Petržalkan kaupunginosassa.

Linja yhdistää Petržalkan eteläosan Bratislavan vanhaankaupunkiin. Se kulkee Bosákova-kadulta Janíkov dvoriin noin 3.8 km. Uusi raitiovaunulinja täydentää linjan ensimmäistä osaa, joka on jo käynnissä Šafárik-aukiolta Bosákova-kadulle.

Koheesio- ja uudistuskomissaari Elisa Ferreira (kuvassa) sanoi: "Arkipäivisin linjan odotetaan kuljettavan lähes 50,000 XNUMX matkustajaa päivässä kumpaankin suuntaan. Tämän EU-tuen ansiosta uusi raitiovaunuosuus ei ainoastaan ​​edistä kestävämpiä liikennemuotoja, vaan myös helpottaa kansalaisten elämää leikkaamalla heidän päivittäistä työmatkaansa keskustaan. Koheesiorahastot parantavat ja vaikuttavat suoraan kansalaisten elämään kaikkialla Euroopassa.

Uusi osa tulee olemaan osa kokonaisvaltaista ekologista joukkoliikennejärjestelmää, joka vähentää joukkoliikenteen kielteisiä ympäristövaikutuksia, kuten melua ja ilmansaasteita. Kannustamalla ihmisiä vaihtamaan mieluisaa liikennemuotoaan autoista ja linja-autoista raitiovaunuihin, teiden kuluminen ja liikenneruuhkat vähenevät edelleen.

Lisätietoja EU-rahoitteisista hankkeista Slovakiassa on osoitteessa Kohesion verkkosivuilla ja Koheesio Open Data Platform.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa