Liity verkostomme!

Keski-Afrikan tasavalta (CAR)

Sahel ja Keski-Afrikka: 210 miljoonaa euroa EU: n humanitaarista apua

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU vahvistaa solidaarisuutensa Sahelin ja Keski-Afrikan maiden heikossa asemassa oleville ihmisille 210 miljoonan euron humanitaarisen budjetin avulla vuonna 2021. Rahoitus osoitetaan humanitaarisiin hankkeisiin seuraavissa kahdeksassa maassa: Burkina Faso (24.3 miljoonaa euroa), Kamerun (17.5 milj. Euroa), Keski-Afrikan tasavalta (21.5 milj. Euroa), Tšad (35.5 milj. Euroa) Mali (31.9 milj. Euroa), Mauritania (10 milj. Euroa), Niger (32.3 milj. Euroa) ja Nigeria (37 milj. Euroa).

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič totesi: "Epävakauden ja aseellisten konfliktien pahenemisella sekä COVID-19-pandemialla ja luonnonvaaroilla on tuhoisa vaikutus Sahelissa ja Keski-Afrikan maissa. EU on edelleen sitoutunut auttamaan kärsimysten vähentämisessä alueella. Vaikka humanitaarista apua tarvitaan hätäapuun, kestävämpiä parannuksia voidaan saada aikaan vain kansallisten hallitusten poliittisen tahdon ja hyvän hallintotavan avulla. "

EU: n humanitaarinen rahoitus Sahelin ja Keski-Afrikan maissa on suunnattu:

Mainos
  • Tarjotaan hengenpelastusapua konfliktista kärsiville ihmisille ja paeta joutuneita ihmisiä vastaanottaville yhteisöille.
  • tarjota suojaa heikossa asemassa oleville ihmisille ja tukea kansainvälisen humanitaarisen oikeuden ja humanitaaristen periaatteiden kunnioittamista;
  • tukitoimenpiteet ruokakriisien ja vakavan akuutin aliravitsemuksen torjumiseksi alle 5-vuotiaiden lasten keskuudessa;
  • parantaa välitöntä reagointia kaikkein heikoimmassa asemassa olevalle väestölle tarjottavien peruspalveluiden suhteen, erityisesti kaikkien terveydenhuollon tai humanitaarisiin kriiseihin joutuneiden lasten koulutuksen osalta, ja
  • Vahvistaa hauraiden yhteisöjen valmiutta kriiseihin, kuten joukkomuuttoihin tai toistuviin ruoka- tai ilmastokriiseihin.

Tämä apu on osa alueelle annettua laajempaa EU: n tukea muun muassa Coronavirus Global Response -tutkimuksen kautta, tukemalla rokotteiden jakelutoimia COVAX-välineen kautta ja muilla toimilla, jotka antavat pidemmän aikavälin tukea haurauden vahvistamiseksi. terveydenhuoltojärjestelmät.

Tausta

Osana EU: n Coronavirus Global Response -tapahtumaa ja tavoitteenaan tehdä COVID-19-rokotteista maailmanlaajuinen yleishyödyke, Team Europe toimitti 2.2 miljardia euroa COVAX-järjestelyyn. COVAX-järjestely tukee 1.3 miljardin rokoteannoksen toimittamista 92 matalan ja keskitulotason maahan vuoden 2021 loppuun mennessä ja on äskettäin päättänyt, että jopa 100 miljoonaa annosta COVID-19-rokotetta annetaan käytettäväksi humanitaarisissa tilanteissa .

Mainos

Lisäksi Euroopan komissio tarjoaa 100 miljoonaa euroa humanitaarista apua tukea rokotuskampanjoiden käynnistämistä Afrikan maissa, joissa on kriittisiä humanitaarisia tarpeita ja hauras terveydenhuoltojärjestelmä.

EU on johtava, pitkäaikainen humanitaarinen avunantaja Sahelissa ja Keski-Afrikassa, joka on yksi maailman köyhimmistä ja hauraimmista alueista. Vuonna 2020 EU tuki humanitaarisia toimia alueella yli 213 miljoonalla eurolla. Yli 19 miljoonaa tarvitsevaa hyötyi EU: n rahoittamista humanitaarisista operaatioista, jotka aloitettiin vuonna 2020 Länsi- ja Keski-Afrikassa, mukaan lukien noin 6.3 miljoonaa ihmistä, joille annettiin elintarviketurva ja toimeentulotuki, yli 3 miljoonaa ihmistä avustaa katastrofivalmiudessa ja riskien vähentämisessä noin 2.8 miljoonaa ihmistä tarjosi pääsyn terveyspalveluihin ja lähes 1.8 miljoonaa ihmistä sai suojelutukea.

Pitkän aikavälin saavutusten tukemiseksi EU pyrkii rakentamaan tehokkaita synergioita humanitaaristen, kehitysyhteistyö- ja rauhanaloitteiden välille. Monien Sahelin ja Keski-Afrikan maiden elämää häiritsevät edelleen konfliktit, köyhyys, ilmastomuutokset, toistuvat ruokakriisit tai kaikkien yhdistelmä. Arvioiden mukaan yli 35 miljoonaa ihmistä tarvitsee humanitaarista apua kahdeksassa ensisijaisessa maassa, jotka kuuluvat Länsi- ja Keski-Afrikan EU: n vuoden 2021 humanitaarisen avun täytäntöönpanosuunnitelman piiriin. Suurimmat humanitaariset tarpeet liittyvät suojaan, kiireelliseen elintarvikeapuun, terveydenhuollon ja puhtaan veden saatavuuteen, aliravittujen lasten hoitoon ja heikossa asemassa olevien suojeluun.

Tässä taustalla koronaviruspandemia aiheuttaa lisähaasteita, jotka liittyvät jo nyt haavoittuviin terveydenhuoltojärjestelmiin kohdistuviin paineisiin, mutta myös suojatoimenpiteiden vaikutuksiin haavoittuvien ihmisten mahdollisuuksiin saada ruokaa ja toimeentuloa.

Samalla humanitaariset toimijat kohtaavat humanitaarisen avun toimittamisen yhdistettyjä haasteita yhä epävarmemmissa olosuhteissa, joissa pääsyä rajoitetaan edelleen pandemian vuoksi.

Lisätietoja

EU: n humanitaarisen avun tietolomakkeet: Burkina Faso, Kamerun, Keski-Afrikan tasavalta, chad, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, Sahel

Keski-Afrikan tasavalta (CAR)

Humanitaarinen kriisi Keski-Afrikan tasavallassa jatkuu

Julkaistu

on

Humanitaarinen kriisi Keski-Afrikan tasavallassa ei näytä loppuvan. Keski-Afrikan tasavalta on ollut aseellisten ryhmittymien hyökkäyksessä kahden kuukauden ajan siitä lähtien, kun aseellinen CPC (Keski-Afrikan tasavallan Patriottien koalitio) aloitti lukuisia hyökkäyksiä tärkeimpiin kaupunkeihin, mukaan lukien pääkaupunki Bangui, ja tarkoituksena oli keskeyttää vaalit 27. joulukuuta 2020. Vaikka Keski-Afrikan tasavallan hallitus toivoi rauhanomaisia ​​vaaleja, Kansallinen armeija oli valmis puolustamaan maan turvallisuutta.

YK-asiantuntijan Yao Agbetsin mukaan CPC rikkoo säännöllisesti ihmisoikeuksia ja tekee rikoksia Keski-Afrikan siviiliväestöön, koska asukkaat ovat joutuneet kiristykseen, ryöstöihin, raiskauksiin ja sieppauksiin. CPC-taistelijat sieppaavat myös säännöllisesti lehdistöjoukkojen lapsia joukkoonsa ja käyttävät niitä ihmiskilpinä.

Keski-Afrikan tasavallan presidentti Faustin-Archange Touadéra pyysi apua naapurimaissa ja kansainvälisillä kumppaneilla. Äskettäinen kahdenvälinen turvallisuusalan kumppanuus Venäjän federaation kanssa oli yksi Keski-Afrikan hallituksen saavutuksista, joka auttoi antamaan sysäyksen kansallisille puolustusvoimille (FACA).

Mainos

Yhdistyneiden Kansakuntien moniulotteisen integroidun vakautusoperaation (MINUSCA) läsnäolo Keski-Afrikan tasavallassa ei näytä samalla tyydyttävän Keski-Afrikan kansalaisia. Jopa tuoreet uutiset MINUSCA-numeroiden mahdollisesta kasvusta herättivät laajaa keskustelua paikallisen väestön ja turvallisuusasiantuntijoiden keskuudessa.

Yao Agbetsi kertoo: "YK: n henkilöstö Keski-Afrikassa (MINUSCA) osoitti heikon tehokkuutensa maan kriisin ratkaisemisessa. Yli 14,000 1 ihmistä MINUSCA-joukkueesta maksaa kansainväliselle yhteisölle noin miljardi dollaria vuodessa, eivätkä ne edistä rauhan palauttamista Keski-Afrikassa.

Agbetsi toteaa myös, että Keski-Afrikan tasavallan liittolaiset, Venäjä ja Ruanda, ovat tarjonneet tehokasta sotilaallista tukea taistelussa kapinallisia vastaan. Keski-Afrikan tasavallalle voi olla hyödyllistä sitouttaa Venäjä aktiivisemmin alueellisten turvallisuusongelmiensa ratkaisemiseen.

Mainos

Myös Keski-Afrikan ihmisoikeustilanteen riippumaton asiantuntija Marie-Therese Keita-Bocoum on samaa mieltä Agbetsin kanssa. Keita-Bocoum kirjoitti lausunnossaan African Associated Press (AAP) -lehdelle:

"Presidentti Touaderan johtama hallitus teki selväksi, että sodan saattaminen voittoisaan loppuun on kansalaistensa edun mukaista. Kaikki ryhmät tuhotaan ja niiden johtajat saatetaan oikeuden eteen. Tämä resonoi maan väestöä, minkä vahvistavat säännölliset tuhansien asukkaiden Touaderaa suosivat mielenosoitukset. Afrikan maiden tulisi tukea laillisesti valitun hallituksen toimia, koska presidentti on osoittanut, että ihmisten edut ovat hänen mielessään eturintamassa. "

Hän kritisoi myös Keski-Afrikan valtioiden talousyhteisöä (ECCAS), joka hänen mielestään "pyrkii puuttumaan Keski-Afrikan sisäisiin asioihin".

Keita-Bocoum: “Angolan Gilberto Da Piedade Verissimon johtama ECCAS on väline Angolan poliittisten etujen toteuttamiseksi. Estääkseen väestönsä huomion sisäisistä ongelmista Angolan hallitus puuttuu Keski-Afrikan tasavallan tilanteeseen ja toimii rikollisten ja terroristien puolella. "

Afrikkalainen asiantuntija tunsi CAR: n kansainvälisten liittolaisten roolin: "Venäläisten ohjaajien ja Ruandan liittolaisten kouluttaman FACA: n ansiosta CPC-palkkasotureiden eteneminen on pysäytetty ja he kärsivät menetyksiä."

Timothy Longman, valtiotieteiden ja kansainvälisten suhteiden professori Bostonin yliopistossa ja Ruandan kansanmurhan kansainvälisesti tunnustettu asiantuntija, kehottaa lopettamaan väkivallan Keski-Afrikassa.

Longman: ”Presidentti Touadera teki selväksi, että sodan saattaminen voittoisaan loppuun on kansalaistensa edun mukaista. Kaikki ryhmät tuhotaan ja niiden johtajat saatetaan oikeuden eteen. Tämä resonoi maan väestöä, minkä vahvistavat säännölliset tuhansien asukkaiden Touaderaa suosivat mielenosoitukset. Afrikan maiden tulisi tukea laillisesti valitun hallituksen toimia, koska presidentti on osoittanut, että ihmisten edut ovat hänen mielessään eturintamassa. "

Continue Reading

Afrikka

Luandan tulisi lopettaa painostaminen Keski-Afrikan tasavallan lailliseen hallitukseen ja kapinallisten tukeminen

Julkaistu

on

Keski-Afrikan tasavallan kansallisen armeijan sotilaallisten menestysten jälkeen taistelussa aseellisten ryhmien militantteja vastaan ​​CEEAC: n ja ICGLR: n esittämä ajatus vuoropuhelusta kapinallisten kanssa näyttää absurdilta. Rikolliset ja rauhan viholliset on pidätettävä ja saatettava oikeuden eteen. Keski-Afrikan tasavalta Presidentti Faustin-Archange Touadera ei harkitse mahdollisuutta neuvotella niiden aseellisten ryhmien kanssa, jotka ottivat aseen ja tekivät Keski-Afrikan kansaa vastaan. Samaan aikaan Angolan puolella Keski-Afrikan valtioiden talousyhteisön komission puheenjohtaja Gilberto Da Piedade Verissimo yrittää itsepäisesti aloittaa vuoropuhelun koalition muodostaneiden aseellisten ryhmien johtajien kanssa.

Keski-Afrikan kriisin ratkaisemisen varjolla Angola tukee etujaan. Presidentti João Lourenço, António Téte (ulkosuhdeministeri, joka meni Banguiin ja sitten N'Djamenaan) ja Gilberto Da Piedade Verissimo, Keski-Afrikan valtioiden talousyhteisön komission puheenjohtaja, yrittävät avata kanavan Banguin eri toimijoiden välinen viestintä. Mikä on Angolan rooli Keski-Afrikan tasavallan turvallisuustilanteen ratkaisemisessa?

On syytä huomata, että Angola on toinen öljyntuottaja Afrikassa Nigerian jälkeen. Tästä huolimatta maassa on taloudellinen taantuma, mutta maan presidentillä ja hänen eliitillään on suuri tuntematonta alkuperää oleva oma pääoma. Huhutaan, että poliittinen eliitti on rikastunut viime vuosikymmenen aikana varjoisilla asekaupoilla naapurimaiden erilaisten terroristiryhmien kanssa.

Mainos

On erittäin mahdollista, että nykyinen Keski-Afrikan hallitus ei ole suotuisassa yhteistyössä Angolan kanssa luonnonvarojen alalla CEEAC: n puitteissa. Siksi hyväntahtoinen ja avun hakeminen Keski-Afrikan tasavallan entiseltä johtajalta Francois Bozizelta voisi tarjota etuoikeuksia Angolalle. Muussa tapauksessa, miten muuten selitetään Angolan valtuuskunnan neuvottelut Kwa na Kwan (entisen presidentin Francois Bozizen puolueen) pääsihteerin Jean-Eudes Teyan kanssa.

Yksi koalition ehdottamista ehdoista oli CAR-Kamerun-käytävän vapauttaminen. Tosiasia on, että hallitusjoukot jo hallitsevat tätä aluetta, eikä militanttien kanssa tarvitse neuvotella. Lisäksi Keski-Afrikan väestö ilmaisee olevansa täysin eri mieltä vuoropuhelun aloittamisesta kapinallisten kanssa. Viimeisen kuukauden aikana Banguissa on pidetty useita mielenosoituksia, joissa ihmiset lauloivat "ei vuoropuhelua kapinallisten kanssa": ne, jotka lähtivät Keski-Afrikan kansaa vastaan ​​aseilla, olisi saatettava oikeuden eteen.

Hallitus aikoo yhdessä kansainvälisen yhteisön tuen palauttaa valtion vallan koko maassa, ja se on vain ajan kysymys.

Mainos

Continue Reading

Keski-Afrikan tasavalta (CAR)

Konflikti Keski-Afrikan tasavallassa: Ei ilman vieraita jälkiä

Julkaistu

on

Keski-Afrikan tasavallan (CAR) tilanne, joka kärjistyi joulukuun 2020 puolivälistä lähtien, on viime aikoina lämmennyt entisestään. Keski-Afrikan tasavallan presidentti- ja parlamenttivaalit oli tarkoitus järjestää 27. joulukuuta 2020. Maan entistä presidenttiä, Francois Bozizetiä, joka oli maan johtaja vuosina 2003–2013 ja joka tunnettiin massiivisista sortotoimista ja poliittisten vastustajien murhista, ei sallittu osallistua vaaleihin.

Vastauksena aseistetut oppositioryhmät yhdistyivät muutoksen patrioottien liittoon (koalitio) 17. joulukuuta ja aloittivat aseellisen kapinan Keski-Afrikan viranomaisia ​​vastaan. Heidän hyökkäysyrityksensä yritti katkaista toimitusreitit Banguin pääkaupunkiin, mutta epäonnistui.

Nämä tapahtumat aiheuttivat sisällissodan kärjistymisen Keski-Afrikan tasavallassa. Tilannetta pahentaa kasvava näyttö ulkomaiden mahdollisesta puuttumisesta konfliktiin.

Ensimmäiset todisteet Tšadin sotilaallisesta interventiosta alkoivat ilmestyä tammikuun alussa Banguin ympärillä käydyissä taisteluissa, kun Keski-Afrikan joukot tarttuivat yhteen koalitioryhmän kapinallisista. Hän osoittautui Tšadin kansalaiseksi. Tšadin hallitus oli vahvistanut hänen kansalaisuutensa ja jopa julkaissut lehdistötiedotteen, jossa vaadittiin hänen vapauttamista ja kotiuttamista.

Keski-Afrikan asevoimat tekivät 21. tammikuuta uuden hyökkäyksen koalitioryhmää vastaan. Operaation lopussa selviytyneet militantit pakenivat maan pohjoispuolelle jättäen henkilökohtaiset omaisuutensa, ajoneuvonsa ja aseensa.

Lakaistuksen aikana CAR: n asevoimat löysivät Tšadin armeijan sotilastunnuksia ja ammuksia. Aineisto, joka sisältää tarkat tiedot ja tiedot toiminnasta ja sen seurauksista, toimitettiin lisätutkimuksia varten Banguin sisäasiainministeriölle.

Sisäasiainministeriön tutkimuksen alustavien tulosten mukaan taistelukentällä havaitut matkapuhelimet koostuivat lukuisista valokuvista ja henkilökohtaisista tiedoista.

Yksi älypuhelinten omistajista oli Mahamat Bashir, joka on läheisessä yhteydessä Keski-Afrikan isänmaallisen liikkeen johtajaan Mahamat Al Khatimiin.

Siellä oli myös valokuvia Tšadin säännöllisen armeijan sotilaista Ranskan sotilastukikohdan edessä. Myös tulliasiakirjat, joissa oli Tšadin leimat, oli löydetty CAR-operaation paikalta. Nämä asiakirjat paljastivat tietoja ajoneuvoista, aseista ja militantteista, jotka oli lähetetty Tšadin alueelta Keski-Afrikan tasavaltaan.

Kaikista näistä havainnoista on todisteita paitsi Tšadin palkkasotureiden, myös Tšadin säännöllisen sotilashenkilöstön mahdollisesta osallistumisesta Keski-Afrikan konfliktiin.

Alun perin poliittisiin tarkoituksiin luotu ”muutoksen isänmaallisten yhteenliittymä” oli siis nopeasti muuttunut Välimeren alueen konflikteista kiinnostuneiden toimijoiden aseellisen väliintulon välineeksi. Kenestä puhuen, on syytä mainita paitsi Tšadin myös Ranskan edut.

Ranskan tasavallan pääministeri Jean Castex ja puolustusministeri Florence Parley saapuivat 31. joulukuuta 2020 Tšadiin.

Vierailun virallisena tavoitteena oli "kunnioittaa Barkhan-operaation aikana vuodesta 2013 kuolleiden sotilaiden ja upseerien muistoa".

Mutta paikalliset tiedotusvälineet kertoivat, että Ranskan valtuuskunta tapasi Tšadin presidentin Idris Debin keskustelemaan "kahdenvälisestä yhteistyöstä", mukaan lukien Keski-Afrikan tasavallan aihe.

Huolimatta CAR-armeijan järjestelmällisistä ilmoituksista Tšadin palkkasotureiden hyökkäyksistä CAR: n asukkaita vastaan, Tšadin hallitus kiistää osallistumisensa tähän konfliktiin.

On huomionarvoista, että virallisella tasolla ja tiedotusvälineiden lausunnoissa Pariisi osoitti tukea Keski-Afrikan tasavallan presidentille Faustin-Arсhange Touaderalle.

Analysoitaessa Keski-Afrikan tasavallan tapahtumia historiallisesta takautuvasta näkökulmasta on kuitenkin selvää, että Pariisilla on ollut merkittävä rooli sotilaallisten ja poliittisten ryhmien syntymisessä Keski-Afrikan tasavallassa.

Lähes kaikki Keski-Afrikan tasavallan presidentit tulivat valtaan vallankaappauksen seurauksena. Menetelmä on yksinkertainen, mutta tehokas - heti kun Keski-Afrikan tasavallan johtaja alkoi ilmaista kansallismielisiä tunteita, jotka voisivat teoriassa vahingoittaa Ranskan kolonialistisen vallan etuja, hän "vapaaehtoisesti" tai väkisin jätti tehtävänsä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa