Liity verkostomme!

Ruanda

25 vuotta vankeutta Paul Rusesabaginalle, Hotel Ruandan sankarille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20. syyskuuta 67-vuotiaan Belgian/ Ruandan kansalaisen Paul Rusesabaginan näyttelyoikeudenkäynti päättyi syylliseen tuomioon kahdeksasta yhdeksästä syytteestä ja hänet tuomittiin 25 vuodeksi vankeuteen. Syyllistä tuomiota odotettiin alusta alkaen. Ruandan hallinto arvioi Paavalia vuosia sitten ihmisoikeuskriitikkoksi ja valtion viholliseksi. Ainoa kysymys oli, yrittäisikö Ruandan hallitus saada itsensä näyttämään paremmalta toteamalla, että hän ei ole syyllinen joihinkin syytteisiin, vai rajoittamalla tuomiota, kirjoittaa HRWF.

Viaton mies, siepattu ja pidetty poliittisena vankina, tuomittiin virheellisesti. Rusesabagina -perhe julkaisi tuomion julkistamisen jälkeen seuraavan lausunnon: "Miehemme ja isämme Paul Rusesabagina kidnapattiin, kidutettiin ja pidettiin eristyssellissä. Hänet pakotettiin näyttelykokeeseen viime vuonna. Tiesimme siitä päivästä lähtien, kun hän siepattiin, että tuomio olisi "syyllinen" joihinkin tai kaikkiin vääriin syytöksiin. Olemme iloisia siitä, että oikeudenkäynti on loppumassa. Paul Rusesabagina on humanitaarinen, joka ristiretkillä Ruandan kansan ihmisoikeuksien ja vapauksien puolesta. on kritisoinut jokaista Ruandan hallintoa, kun se on loukannut ihmisoikeuksia. Hän on arvostellut Paul Kagamen ihmisoikeusloukkauksia lähes kahden vuosikymmenen ajan. Kagame teki tuolloin selväksi, että yksi hänen päätavoitteistaan ​​oli hiljentää isämme. diktaattorin kynnet. He ovat lopettaneet tämän huijauksen toteamalla hänet syylliseksi tänään. Olemme kertoneet maailmalle kerta toisensa jälkeen, että Ruandassa ei ole oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä, ja viime kuukaudet ovat osoittaneet sen. Ei ole itsenäistä j oikeusviranomaiset, eikä isämme saa oikeudenmukaisuutta. Kaikki mitä voimme tehdä, on tehdä tämä selväksi kaikille - diktaattori vangitsee humanitaarisen avun tällä viikolla. Jos kansainvälinen yhteisö ei puutu asiaan, hän on todennäköisesti vankilassa loppuelämänsä. ”

Väitteitä terroristiryhmien perustamisesta, tukemisesta ja rahoittamisesta ei koskaan todistettu oikeudessa. Mitään uskottavaa näyttöä ei esitetty mistään syytteestä. Valitettavasti tämä on verrattavissa Ruandan kurssiin, jossa riippumatonta oikeuslaitosta ei ole korkean profiilin asioissa. Siellä ei ole oikeusvaltiota. Paavali todettiin syylliseksi politiikan, ei oikeudenkäyntien tai todisteiden vuoksi. Ja Ruandan politiikka on sellaista, että kukaan ei maan sisällä tai sen ulkopuolella uskalla haastaa hallituksen tai presidentti Paul Kagamen ennätyksiä tai toimia.

Mainos

Rusesabaginan lakitiimi ei ollut yllättynyt tuomiosta. Amerikkalainen asianajaja Peter Choharis toteaa seuraavaa: ”Itse asiassa tuomio annettiin kauan sitten: oikeudenkäynti on ollut pohjimmiltaan epäoikeudenmukainen eikä siitä ole toimitettu asianmukaisesti. Siitä huolimatta syyttäjä ei vieläkään esittänyt mitään todisteita, jotka olisivat yhdistäneet Paavalin kyseisiin hyökkäyksiin. ” Australialainen asianajaja Kate Gibson sanoi: ”Paul Rusesabaginan väistämätön vakaumus on käsikirjoituksen loppu, joka kirjoitettiin jo ennen kuin hänet siepattiin elokuussa 2020. Ainoa asia, joka on ollut yllättävää katsomassa tämän kauhuesityksen edistymistä viime vuonna, on ollut sitä röyhkeyttä ja avoimuutta, jolla Ruandan viranomaiset ovat olleet halukkaita rikkomaan järjestelmällisesti kaikkia Paavalin oikeuksia oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin. ”

Kanadalainen asianajaja Philippe Larochelle totesi tuomiota pohtiessaan, että "tämä oikeudenkäynti alkoi sieppauksella, kidutuksella ja laillisen edustuksen epäämisellä. Kun paikalliset asianajajat oli nimitetty, heillä ei ollut aikaa valmistautua oikeudenkäyntiin. Jotkut syytetyt kertoivat yksityiskohtaisesti, miten heidät oli pakotettu todistajia, jotka olivat esittäneet vääriä syytöksiä Victoire Ingabirea vastaan ​​käydyssä vale -oikeudenkäynnissä, yksinkertaisesti kierrätettiin tässä oikeudenkäynnissä. Koko Ruandan opus nosti lopulta vain yhden kysymyksen: miksi siepata, kiduttaa ja kieltää oikeudenmukainen oikeudenkäynti Onko sinulla luotettavaa näyttöä syytettyä vastaan ​​esitettyjen syytösten tueksi? Vastaus on aivan ilmeinen: luotettavaa näyttöä ei ole olemassa. Ei ole muuta selitystä asianmukaisen menettelyn puuttumiselle ja Rusesabaginan perusoikeuksien täydelliselle huomiotta jättämiselle. "

GainJet -oikeusjutun asianajaja Bob Hilliard sanoi: ”Kengurutuomioistuimet voivat vain tuomita kenguruita. Paavalin rohkeus Ruandassa oli kiistaton. Kuitenkin nyt ylpeä elämäntyö vahvaa miestä vastaan ​​lepää pahimman johtajan turmeltuneissa käsissä, jonkun, joka on muukalainen totuudelle ja hallitsee oman tekemänsä joutomaata. Paavali olisi vapautettava välittömästi ja maailma yhdistettävä tuomitakseen tämän nukkeoikeuden ja sen valheellisen nukketeatterin. ”

Mainos

Tuomion yksityiskohdat: Tuomarit lukivat tänään Kigalin tuomioistuimessa pitkän tuomion Paavalia ja muita syytettyjä vastaan. Ainoat yllätykset tulivat, kun tuomiossa valmistettiin muita "todisteita", joita ei kuultu ennen tuomioistuimessa, mukaan lukien oikeudenkäynnin aikana toimitettu asiakirja tai lausunnot. Tämä esitti useita syytöksiä siitä, että Paavali rahoitti terroritoimintaa, josta ei ole aiemmin keskusteltu. Erityisesti oli uusi väite, että Paul -rahasto keräsi yli 300,000 XNUMX euroa FLN: lle.

Syyllisten syytösten osalta valtaosa tuomioistuimen mainitsemista "todisteista" tuli kahdesta lähteestä: Paavalin väkivaltaiset lausunnot elokuun lopulla ja syyskuun alussa sekä belgialainen asiakirja -aineisto. Paavali väitti, että nämä lausunnot tehtiin pian sen jälkeen, kun hänet oli kidutettu, eikä hän saanut mitään neuvoja. Paavalin ensimmäiset lausunnot avoimessa oikeudenkäynnissä sisälsivät todistuksen paikkansapitävyyden kiistämisen ja selvensi hänen pakottaneen allekirjoittamaan asiakirjat. Tuomioistuin esitti myös erilaisia ​​väitteitä todisteista, jotka ne saivat Belgiasta "belgialaisessa asiakirja -aineistossa". Tämä oli johtopäätös Belgian Paavalin toimintaa koskevasta tutkimuksesta, joka tehtiin Ruandan pyynnöstä alkaen vuodesta 2019. Syytökset sisälsivät WhatsApp -viestejä ja sähköpostiviestejä, joiden mukaan tuomioistuimen väitetään osoittavan Paavalin syyllisyyden. Paavalin tiimillä on pääsy tähän asiakirjaan ja se on tarkistettu. Kuten odotettiin, mitään tuomioistuimen tuomiossa mainituista oletetuista "todisteista" ei ole olemassa.

Ruandan hallitus ei ilmeisesti odota muiden lukevan tätä asiakirja -aineistoa, ja näin ollen se vaatii todisteita, jotka ovat täysin keksittyjä. Koko tämän tapauksen taustalla on se tosiasia, että Ruandan syyttäjät väittävät, että FLN on tehnyt kolme hyökkäystä Ruandan siviilejä vastaan, ja yhdistys syyttää niitä MRCD: stä ja Paul Rusesabaginasta. Hyökkäyksiä ei ole koskaan dokumentoitu oikeudessa. Mitään uskottavia todisteita näiden hyökkäysten tapahtumisesta ei ole koskaan esitetty. Mitään todisteita ei esitetty lainkaan syyttäjien lausuntojen ulkopuolelle ilman asiakirjoja ja joitakin pakotettuja lausuntoja syytetyiltä. Nämä ovat samat hyökkäykset, jotka Paavali ja MRCD: n johto kielsivät, kun ne tapahtuivat.

MRCD väitti vuoden 2019 lopulla voimakkaasti, että Ruandan hallitus oli hyökkäysten takana, ja kehotti YK: ta tekemään kansainvälisiä tutkimuksia totuuden löytämiseksi. Oikeudenkäynnin aikana uhrit kuvailivat hyökkäystä, mutta eivät koskaan tunnistaneet hyökkääjiä. Kukaan ei tunnistanut Paavalia ja muita syytettyjä hyökkääjiksi. Ja FLN: ää ei tunnistettu hyökkäysten tekijäksi. Kaikki syytteet tässä tapauksessa perustuvat näiden väitettyjen hyökkäysten olemassaoloon. Ei esitetty uskottavia todisteita siitä, että näitä hyökkäyksiä olisi koskaan tapahtunut. Jos niitä ei tapahtunut, koko oikeudenkäynti on petos. Taustaa oikeudenkäynnistä.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Oikeudenkäynnin päätyttyä Rusesabaginan perhe ja tiimi odottavat innolla seuraavia vaiheita, joita tarvitaan Paavalin vapauttamiseen. Kuten belgialainen asianajaja Vincent Lurquin toteaa: ”Paul on poliittinen vanki, joten ratkaisun on oltava poliittinen.” Paul Rusesabaginan tapauksessa ei ollut oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä. Jokainen, joka ymmärtää Ruandan politiikkaa, tiesi alusta asti, että tämä ei ole koskaan mahdollista. Oikeus Ruandassa presidentti Paul Kagamen korkean tason arvostelijoille on poliittinen prosessi, ja kaikki vastaukset kulkevat presidentin toimiston kautta. Maailmanyhteisön on nyt aika tehostaa ja puolustaa Ruandan ihmisoikeuksia.

Maailma hylkäsi Paul Rusesabaginan ja muun Ruandan kansan kansanmurhan aikana vuonna 1994. Paavalin perhe kehottaa maailmaa olemaan hylkäämättä häntä uudelleen. Nyt kun oikeudenkäynti on päättynyt, viaton mies istuu vankilassa odottaen maailman pitävän Ruandan vastuussa hänen ihmis- ja laillisten oikeuksiensa kauhistuttavista ja syvällisistä loukkauksista. Vuonna 1994 Rusesabagina tavoitti kansainvälisen yhteisön auttaakseen kansanmurhan lopettamisessa. He olivat hiljaa. Hiljenevätkö he jälleen vai puolustavatko he ihmisoikeuksia ja todellista oikeudenmukaisuutta?

Myanmar

Ihmisoikeusloukkaukset Myanmarissa ja Ruandassa

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti on hyväksynyt kaksi päätöslauselmaa Myanmarin ja Ruandan ihmisoikeustilanteesta, TÄYSISTUNTO DISASTERDROI.

Myanmarin ihmisoikeustilanne, mukaan lukien uskonnollisten ja etnisten ryhmien tilanne

Parlamentti tuomitsee Burman armeijan (Tatmadaw) laajamittaisen väkivaltaisen vastauksen kaikenlaisiin mielenosoituksiin ja vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin, joita se jatkaa Myanmarin väestöä vastaan. vallankaappaus tämän vuoden 1 päivänä helmikuuta. Mepit sanovat, että nämä jatkuvat väärinkäytökset ja toimet ovat rikoksia ihmisyyttä vastaan.

Mainos

He tuomitsevat myös nimenomaan maan etnisten ja uskonnollisten vähemmistöjen kohteeksi kohdistamisen hyökkäämällä usein kirkoihin, moskeijoihin, kouluihin ja lääketieteellisiin laitoksiin sekä pidättämällä uskonnolliset johtajat.

Lisäksi Euroopan parlamentin jäsenet ovat kauhistuneita Myanmarin terveydenhuollon työntekijöiden hyökkäyksistä, häirinnästä, pidätyksistä ja kidutuksesta ja ilmaisevat pelkoa siitä, miten humanitaarinen kriisi on pahentanut maan kolmas COVID-19-aalto.

Päätöslauselmassa vaaditaan presidentti Win Myintin, valtionneuvos Aung San Suu Kyin ja kaikkien muiden Tatmadawin pidättämien perusteettomien syytösten aikana vallankaappauksen aikana ja sen jälkeen vapauttamista välittömästi ja ehdoitta.

Mainos

Lopuksi siinä kehotetaan EU -maita neuvoston kautta jatkamaan kohdennettujen ja tiukkojen EU: n pakotteiden määräämistä Burman juntan taloudellisten elinehtojen katkaisemiseksi sekä vaatimaan jäsenvaltioita jatkamaan kohdennettuja rajoittavia toimenpiteitä vallankaappaus.

Teksti hyväksyttiin äänin 647 puolesta, 2 vastaan ​​ja 31 tyhjää. Jos haluat lisätietoja, koko versio on saatavilla tätä.

Paul Rusesabaginan tapaus Ruandassa

Parlamentti tuomitsee jyrkästi ihmisoikeuksien puolustajan Paul Rusesabaginan laittoman pidätyksen, pidätyksen ja tuomion Ruandassa, mikä heidän mukaansa rikkoo kansainvälistä ja Ruandan lakia.

Rusesabagina, Belgian kansalainen ja Yhdysvaltain asukas, jonka tarina kerrottiin vuoden 2004 elokuvassa Hotelli Ruanda, tuomittiin ja tuomittiin 25 vuoden vankeuteen Ruandan tuomioistuimessa 29. syyskuuta. Hänet todettiin syylliseksi yhdeksään terrorismiin liittyvään syytteeseen ja hänet asetettiin rikosoikeudelliseen vastuuseen toiminnasta, joka johtuu Ruandan demokraattisen muutoksen liikkeen / kansallisen vapautusrintaman (MRCD-FLN), oppositiopuolueiden liittouman ja sen sotilaallisen siiven toiminnasta.

Parlamentti pitää Rusesabaginan tapausta esimerkkinä Ruandassa tapahtuneista ihmisoikeusloukkauksista, ja parlamentin jäsenet kyseenalaistavat tuomion oikeudenmukaisuuden ja vaativat hänen välitöntä vapauttamistaan ​​humanitaarisista syistä.

Euroopan parlamentin jäsenten vaatiman Ruandan hallituksen on taattava Rusesabaginan fyysinen koskemattomuus ja psyykkinen hyvinvointi sekä annettava hänelle mahdollisuus ottaa tarvitsemansa lääkkeet. Ruandan hallituksen on kunnioitettava Belgian hallituksen oikeutta tarjota konsuliapua Rusesabaginalle hänen terveytensä ja asianmukaisen puolustuksensa varmistamiseksi.

Teksti hyväksyttiin äänin 660 puolesta, 2 vastaan ​​ja 18 tyhjää. Se on saatavilla kokonaisuudessaan tätä (07.10.2021).

Lisätietoja

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa