Liity verkostomme!

Venäjä

Venäjän jatkuva uhka tuleville vaaleille ja globaaleille tapahtumille

SHARE:

Julkaistu

on


Vanhempi ukrainalainen kansanedustaja on yhdistänyt voimansa entisten Euroopan parlamentin jäsenten kanssa ja vaatinut "paljon valppaampaa" Venäjän mahdollisia yrityksiä vastaan ​​vaikuttaa tuleviin vaaleihin ja muihin maailman tapahtumiin. Ukrainan parlamentti (parlamentti) Juri Kameltšuk puhui henkilökohtaisesti lehdistötilaisuudessa Brysselissä maanantaina (17. kesäkuuta).

Hänen Bryssel-vierailunsa on erityisen ajankohtainen, koska se tulee sen jälkeen, kun lähes 80 maata vaati sunnuntaina Ukrainan "alueellista koskemattomuutta" perustaksi kaikelle rauhansopimukselle Venäjän kaksivuotisen sodan lopettamiseksi. Yhteinen tiedonanto päätti kaksipäiväisen konferenssin Sveitsissä, johon Venäjä ei osallistunut. Monet osallistujat toivoivat, että Venäjä voisi liittyä rauhan tiekarttaan tulevaisuudessa.

Kameltšukin kommentit osuvat myös samaan aikaan EU:n jäsenvaltioiden maanantaina tekemän päätöksen kanssa uudistaa EU:n pakotteet vastauksena Krimin ja Sevastopolin kaupungin liittämiseen Venäjän federaatioon 23 asti.

Tällä hetkellä voimassa olevat rajoittavat toimenpiteet otettiin käyttöön ensimmäisen kerran kesäkuussa 2014, ja ne sisältävät kieltoja, jotka kohdistuvat Krimiltä tai Sevastopolista peräisin olevien tuotteiden tuontiin EU:hun.

Kameltšuk, Ukrainan parlamentin jäsen viimeiset viisi vuotta, puhui täyteläisessä kokouksessa Brysselin lehdistöklubissa, ja sanoi, että maailma "elää erityistä aikaa" ja että 17. kesäkuuta oli 845 päivää "Venäjän aggressiosta".

Hän sanoi, että tänä aikana Venäjä "on riistänyt ukrainalaisilta heidän terveyden ja kyvyn elää rauhassa vanhuuteen asti".

Hän myös syytti Venäjää yrityksistä vaikuttaa äskettäisiin EU-vaaleihin sanoen: "He yrittivät kaikin keinoin vaikuttaa tuloksiin, ja tutkimukset osoittivat, että he kaksinkertaisti ponnistelunsa tulokseen, levittivät propagandakampanjoita ja valeuutisia.

Mainos

"Venäjän vaikutusvalta Yhdysvaltain vaaleissa on jo alkanut ja se yrittää laajentaa vaikutusvaltaansa kirjaimellisesti kaikkialle."

Hän sanoi, että huippukokouksessa tänä viikonloppuna Sveitsissä "koko maailma ilmaisi tukensa Ukrainalle tässä kriittisessä vaiheessa.

"Nyt on mahdotonta keskustella mistään maailman asioista ilman viittausta Venäjään, joka on myös aloittanut uuden vaiheen horjuttamaan asioita sekä EU:ssa että Yhdysvalloissa. Olemme tottuneet disinformaatioon ja valeuutisiin, mutta nämä pyrkimykset kasvavat ja tavalla, jota vapaa maailma ei vielä tunne ja joka voi huijata arvostettujakin instituutioita.

Hän syytti Venäjää "päivittäisestä disinformaatiosta ja hyökkäyksestä Ukrainaa ja sen energiainfrastruktuuria vastaan" ja lisäsi: "Jos annamme tämän Venäjän vaikutuksen sietää, se antaa sävyn, emmekä saa antaa tämän tapahtua".

Toinen puhuja, entinen saksalainen Euroopan parlamentin jäsen Viola von Cramon-Taubadel yhtyi laajasti hänen kommentteihinsa, joka oli samaa mieltä siitä, että maailma "elää supervaikeita aikoja".

Hän tuomitsi "hienotetut" vaaleihin liittyvät disinformaatiokampanjat, jotka hänen mukaansa "heikentävät instituutioiden uskottavuutta vakavalla tavalla".

Hän sanoi, että itäisissä Saksan osavaltioissa luotetaan nyt enemmän itsevaltaisiin valtioihin kuin Saksassa ja lisäsi "ja se on erittäin hälyttävää".

 "Tämä tilanne osissa Saksaa on jotain, jota en olisi odottanut siinä määrin."

Hän huomautti, että hän oli EU-vaalikampanjan aikana "ymmärtänyt amerikkalais- ja kapitalisminvastaisen viestinnän alakontekstin", jonka hän sanoi tapahtuneen.

Hän lisäsi: "Venäjä on nyt vääristänyt kertomusta sanomalla, että oli välttämätöntä hyökätä Ukrainaan ja puolustaa itseään ennen kuin Ukraina hyökkäsi Venäjälle."

"Toivon vain, että EU ja Saksa heräävät mahdollisiin Venäjän yrityksiin heikentää demokratiaa Euroopassa, mukaan lukien Saksassa. Tarvitsemme tästä erityistutkimuksen ja lisää tiedustelutietoja."

"Tarvitsemme myös vahvaa tukea Ukrainalle ja kestävämpien instituutioiden rakentamiseen. Äskettäisissä vaaleissa meillä oli paljon vihaa ja negatiivisuutta, ja luottamus instituutioihimme on menetetty, ja meidän pitäisi oppia tästä."

Hän uskoo, että Pariisin olympialaiset voivat olla "toinen kohde" disinformaatiolle.

"Olen varma tästä. Meidän täytyy vain nähdä, mitä nämä niin sanotut neutraalit Venäjän urheilijat voivat saavuttaa ja miten Vladimir Putin käyttää tätä kaikkea.

"Toivon vain, että Ranskan turvallisuusjoukot ovat hyvin valmistautuneita tähän, mutta voitte hyvin kuvitella, että tämä on Venäjän perimmäinen tavoite: levittää entistä enemmän pelkoa siviilien keskuudessa."

Lisäkommentti tuli entiseltä Tanskan Renew-parlamentaarikkojäseneltä Karen Melchiorilta, joka uskoo, että Venäjän disinformaatio/aggressio Ukrainaa kohtaan alkoi vuonna 2014 Krimin hyökkäyksestä.

Tämän jälkeen hän sanoi, että tuki Ukrainalle oli hitaasti vähentynyt "mutta emme saa antaa tämän tapahtua uudestaan".

Hän totesi, että Tanskan EU-vaaleissa kahdella puolueella oli listallaan "Venäjä-mielisiä" ehdokkaita ja lisäsi: "Meidän on oltava valmiita tarkistamaan ehdokkaiden taustat huolellisesti ennen kuin he pääsevät listalle, ja organisaatioiden on oltava tietoisia tästä. Siksi meidän on parannettava demokraattista sietokykyämme."

Hän lisäsi: "Juuri tällä viikolla meille on ilmestynyt tarinoita Vladimir Putinin niin sanotusta rauhansuunnitelmasta, joka koski Ukrainan valtaamista entistä enemmän. Tämä toistettiin kuitenkin ilman kriittistä ajattelua."

Tanskalainen vaati myös "lisää sietokykyä" disinformaatiota vastaan ​​ja lisäsi, "emme myöskään saa antaa Ukrainalle antamamme tukemme mennä muualle".

Entinen kansanedustaja vaati myös parempia turvatarkastuksia EU-parlamentissa työskenteleville henkilökunnalle ja sanoi: "Meidän on otettava tämä vakavasti ja pidettävä silmällä palloa."

Tiedotustilaisuudessa, jonka nimi oli "Uusia hybridisodan välineitä ja Kremlin propagandaa EU:ssa", todettiin, että kun Vladimir Putin valittiin äskettäin uudelleen Venäjän federaation presidentiksi, hän saattaa nyt haluta keskittää huomionsa ja voimavaransa uuteen hyökkäykseen Ukrainassa. .

Se otti myös esiin kysymyksen Nobelin rauhanpalkinnon ehdokkuudesta sanoen, että ihmisiä, joilla on yhteyksiä Kremliin "tai sellaisiin hallintoihin", ei pitäisi asettaa ehdolle.

Tiedotustilaisuudessa nousi esiin myös tapaus venäläisestä miljardööristä, jonka sanotaan olevan armenialaista syntyperää ja jonka kerrotaan olevan ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Lehdistötilaisuudessa esiteltiin kirje, jonka sanotaan allekirjoittaneen yli 120 kansanedustajaa neljästä maasta. Se väittää vastustavansa jyrkästi Ruben Vardanyanin nimittämistä, jolle on tiedotusvälineiden mukaan ehdotettu palkintoa "hyväntekeväisyydestään ja humanitaarisesta" toiminnastaan.

Kameltšuk sanoi lehdistötilaisuutta seuranneessa Q&A-istunnossa, että venäläinen uutiskanava oli paljastanut henkilön, jolla hänen mukaansa "on yhteyksiä Kremliin". Kahden entisen Euroopan parlamentin jäsenen tukemana hän kuvaili nimitystä "naurettavaksi". Hän jakoi myös kopioita vahvasti muotoillusta parlamentin jäsenten allekirjoittamasta kirjeestä, jossa Norjassa sijaitsevaa Nobel-komiteaa kehotettiin hylkäämään ehdokkuuden.  

Melchior, lakimies, joka toimi europarlamentaarikkona vuodesta 2019 viime viikonloppuna pidettyihin EU-vaaleihin, jolloin hän ei asettunut ehdolle uudelleen, selitti toimittajille muodolliset kriteerit jonkun Nobel-ehdokkaaksi ja sanoi, että käytännössä kuka tahansa voi sellainen nimitys. 

On selvää, että jokainen, joka on ehdolla, voi vapaasti julkistaa saamansa nimityksen. Jotkut ovat väittäneet, että tämä on "porsaanreikä" nimitysprosessissa. Komitea on työelin, joka vastaa suurimmasta osasta Nobel-palkinnon saajien valintaan liittyvää työtä, eikä kukaan ollut heti käytettävissä kommentoitavaksi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa