Liity verkostomme!

Venäjä

Neljän muun venäläisen median lähetyskielto EU:ssa

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan unionin neuvosto on päättänyt keskeyttää neljän muun tiedotusvälineen lähetystoiminnan Euroopan unionissa syyttämällä niitä propagandan levittämisestä ja Ukrainan vastaisen sodan tukemisesta. Ne ovat Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia ja Rossiyskaya Gazeta, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Neuvosto luokittelee nämä tiedotusvälineet Venäjän federaation johdon pysyvän suoran tai välillisen valvonnan alaisiksi. Se kuvailee niitä "olennaisiksi ja välineiksi Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käydyn hyökkäyssodan edistämisessä ja tukemisessa sekä sen naapurimaiden epävakauttamisessa".

Toimenpiteet eivät perusoikeuskirjan mukaisesti estä kohdemediaa ja niiden henkilöstöä keräämästä uutisia tutkimusten ja haastattelujen avulla tai harjoittamasta muuta toimintaa EU:ssa lähetyksen lisäksi. Neuvosto mainitsee Venäjän "järjestelmällisen kansainvälisen tiedotusvälineiden ja tietojen manipuloinnin, puuttumisen ja tosiasioiden vääristelyn kampanjan oikeuttaakseen ja tukeakseen täysimittaista hyökkäystään Ukrainaa vastaan ​​ja vahvistaakseen sen strategiaa naapurimaidensa ja EU:n horjuttamiseksi. ja sen jäsenvaltiot.

”Erityisesti propaganda-, tiedonmanipulaatio- ja häirintätoiminta on toistuvasti ja johdonmukaisesti kohdistunut Ukrainan valtioon ja sen viranomaisiin, Ukrainan kansalaisiin sekä eurooppalaisiin poliittisiin puolueisiin, erityisesti vaaliaikoina, sekä kansalaisyhteiskuntaan, turvapaikanhakijoihin, Venäjän etniset vähemmistöt, sukupuolivähemmistöt ja demokraattisten instituutioiden toiminta EU:ssa ja sen jäsenvaltioissa.

Eurooppa-neuvosto vahvisti 21. ja 22. maaliskuuta 2024 antamissaan päätelmissä EU:n vankkumattoman tuen Ukrainan itsenäisyydelle, suvereniteettille ja alueelliselle koskemattomuudelle sen kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisällä sekä sen laillisen itsepuolustusoikeuden Venäjän hyökkäystä vastaan. Se vaati myös lisätoimia Venäjän kykyä jatkaa hyökkäyssotaa heikentää, mukaan lukien pakotteiden vahvistaminen.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa