Liity verkostomme!

Bosnia ja Hertsegovina

Venäjän Putin tapasi Bosnian serbijohtajan Dodikin ja tervehtii kaupan kasvua

SHARE:

Julkaistu

on

Venäjän presidentti Vladimir Putin keskusteli Bosnian serbijohtajan Milorad Dodikin kanssa (Kuvassa) Moskovassa tiistaina (23. toukokuuta) ja ylisti kaupan lisääntymistä kokouksessa, joka on suututtanut Euroopan unionia.

Kremlin julkaisemassa pöytäkirjassa Putin kertoi Dodikille, että kahdenvälinen kauppa Dodikin Bosnian serbitasavallan alueen kanssa, vaikkakin suhteellisen pieni, oli kasvanut 57 prosenttia viime vuonna.

"Tämä suuntaus on ehdottomasti säilytettävä", hän sanoi ja lisäsi, että Venäjän ja Bosnian serbiyhtiöt voisivat saavuttaa vielä parempia tuloksia.

Bosnia saa Venäjän kaasua Serbian ja Bulgarian kautta. Putinin tapaamisen jälkeen Dodik kertoi Venäjän televisiolle, että serbitasavallan kaasusta maksama hinta pysyisi alhaisena, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

1990-luvun tuhoisan etnisen sodan jälkeen Bosnia jaettiin kahdeksi autonomiseksi alueeksi - bosnialaisten ja kroaattien jakamaan federaatioon sekä serbitasavaltaan, joita yhdistää heikko keskushallinto. Bosnialla ei ole yhtenäistä ulkopolitiikkaa.

Putinin kanssa läheisiä suhteita ylläpitänyt serbi nationalisti Dodik sanoi, että Venäjä oli pakotettu hyökkäämään Ukrainaan turvallisuuden säilyttämiseksi. Putin kiitti häntä puolueettomasta kannasta konfliktiin.

Tapaaminen saattaa pilata Bosnian toiveet liittyä Euroopan unioniin. 27 maan blokin laajentamisesta vastaavan elimen päällikkö viime viikolla varoitti Sarajevo, että EU-liittolaiset eivät vieraile Venäjällä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa