Liity verkostomme!

Venäjä

Venäjän kuvernööri sanoi, että ukrainalaiset "sabotoijat" ylittävät rajan ja saapuvat Venäjän alueelle

SHARE:

Julkaistu

on

Venäjän Belgorodin alueen kuvernööri kertoi maanantaina (22. toukokuuta), että ukrainalainen "sabotaasiryhmä" oli saapunut Venäjän alueelle Graivoronin alueella Ukrainan rajalla, ja Venäjän turvallisuusjoukot torjuivat sen.

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin vahvistamattomia raportteja puolenyön jälkeen tehdyistä hyökkäyksistä Ukrainan raja-alueen pääkaupunkiin. Joidenkin kanavien raportit kertoivat, että kohteena oli sisäministeriön ja FSB:n turvallisuuspalvelun paikallinen päämaja.

Ukrainalainen uutislehti Hromadske mainitsi Ukrainan sotilastiedustelun sanoneen, että kaksi aseellista venäläistä oppositioryhmää, Liberty of Russia Legion ja Venäjän vapaaehtoisjoukko (RVC), jotka suorittivat hyökkäyksen.

Hromadske sanoi, että molemmat koostuivat Venäjän kansalaisista, jotka ovat sitoutuneet taistelemaan Kremlin viranomaisia ​​vastaan. Ukrainan presidentin neuvonantaja Mykhailo Podolyak twiittasi, että Kiova "seuraa Belgorodin alueen tapahtumia", mutta ei ollut mukana.

Liberty of Russia Legion on Ukrainassa toimiva venäläinen miliisi, jota johtaa Venäjän oppositiohahmo Ilja Ponomarev ja joka sanoo työskentelevänsä Venäjällä Putinin kaatamisen puolesta.

Se kertoi Twitterissä vapauttaneensa "täysin" rajakaupungin Kozinkan ja hyökkääjät olivat saavuttaneet Graivoronin piirikeskuksen kauempana itään.

"Eteenpäin. Venäjä on vapaa!" se kirjoitti.

Belgorodin alueen kuvernööri Vjatšeslav Gladkov määräsi "terrorismin vastaisen hallinnon", joka antoi viranomaisille suuremmat valtuudet rajoittaa ihmisten liikkumista ja viestintää.

Mainos

Myöhäisillan viestissä Telegramissa Gladkov sanoi, että kahdessa erillisessä hyökkäyksessä talot ja hallintorakennukset vaurioituivat kahdessa alueen kaupungissa, Borisovkassa ja Graivoronissa.

Venäjän sotilaallista toimintaa seuraavat telegram-kanavat, mukaan lukien blogi Rybar, jolla on yli miljoona tilaajaa, sanoivat, että sisäministeriön ja FSB:n turvallisuuspalvelun rakennukset olivat joutuneet hyökkäyksen kohteeksi alueen pääkaupungissa, joka tunnetaan myös nimellä Belgorod.

Gladkov ei maininnut väitetystä hyökkäyksestä Belgorodiin.

Telegram-kanava Baza, jolla on linkkejä Venäjän turvallisuuspalveluihin, oli aiemmin julkaissut ilmakuvaa, jossa ilmeisesti näkyy ukrainalainen panssaroitu ajoneuvo etenevän Graivoronin rajatarkastusasemalla.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että presidentti Vladimir Putinille on ilmoitettu ja että "sabotoijien" karkottaminen on käynnissä, kertoi valtion ylläpitämä uutistoimisto RIA Novosti.

Gladkov sanoi Telegram-lähetyksessä aiemmin päivällä Venäjän armeijan, rajavartiolaitoksen, presidentin vartiolaitoksen ja FSB:n olevan mukana operaatiossa. Hän sanoi, että ainakin kahdeksan ihmistä on haavoittunut ja kolme taloa ja hallintorakennus vaurioituivat.

Sosiaalisessa mediassa lähetetyssä tiedotustilaisuudessa hän sanoi, että monet asukkaat olivat lähteneet, joko busseilla tai omilla ajoneuvoillaan, ja että hän oli ottanut käyttöön "terrorismin vastaisen operaation" järjestelmän.

Laajennettujen toimivaltuuksien mukaisesti viranomaisilla oli valtuudet rajoittaa toimintaa ja liikkumista sekä keskeyttää tai rajoittaa viestintäpalveluita, mukaan lukien matkapuhelinverkot ja internet.

VIDEO KUVAilee vangittua ajoneuvoa, sotilaita

Venäjän vapaaehtoisjoukko julkaisi myöhään maanantaina videomateriaalia, joka osoitti sen mukaan hävittäjän tarkastamassa vangittua panssaroitua ajoneuvoa. Toinen video osoitti, mitä sen sanottiin käyttävän panssaroitua ajoneuvoa maantiellä.

Muissa Venäjän ja Ukrainan sosiaalisen median kanavilla julkaistuissa videoissa oli kuvia ja videoita vangituista venäläissotilaista ja heidän henkilöllisyystodistuksistaan.

Baza sanoi, että Venäjälle johtavan päätien varrella oli merkkejä taisteluista kolmessa siirtokunnassa. "Open Belgorod" Telegram -kanava kertoi, että sähköt ja vesi oli katkaistu useista kylistä.

Liberty of Russia -legioona julkaisi videon, jossa näkyy viisi aseistautunutta taistelijaa.

"Olemme venäläisiä, kuten te. Olemme ihmisiä kuten sinä. Haluamme, että lapsemme kasvavat rauhassa", yksi sanoi kameraan päin. "On aika tehdä loppu Kremlin diktatuurille."

Hromadske lainasi Ukrainan sotilastiedustelun tiedottajaa Andri Jusovia sanoneen, että operaatio luo "turvavyöhykkeen" ukrainalaisten suojelemiseksi Venäjän hyökkäyksiltä.

Kreml sanoi, että hyökkäyksen tarkoituksena oli kääntää huomio pois Itä-Ukrainassa sijaitsevasta Bakhmutin kaupungista, jonka Venäjän joukot väittävät vallanneensa kokonaisuudessaan yli yhdeksän kuukautta kestäneiden taisteluiden jälkeen.

"Ymmärrämme erittäin hyvin tällaisen ohjauksen tavoitteen - kääntää huomio Bahmutin suunnasta ja minimoida Bakhmutin menetyksen poliittinen vaikutus Ukrainan puolelle", Peskov sanoi.

FSB kertoi maaliskuun alussa tunkeutuminen Ukrainasta Venäjän Brjanskin alueelle.

Tuolloin verkossa levinneillä videoilla aseistetut miehet, jotka kertoivat kuuluvansa RVC:hen, kertoivat ylittäneensä rajan taistellakseen "veristä putinistilaista ja Kremlin hallintoa vastaan".

RVC:n perusti viime elokuussa ukrainalainen venäläinen nationalisti Denis Kapustin, ja se ilmoitti 17. toukokuuta yhdistävänsä voimansa Liberty of Russia Legionin kanssa, joka kutsuu itseään englanniksi Freedom of Russia Legioniksi.

RVC kertoo tehneensä ainakin kolme tunkeutumista Brjanskin alueelle maaliskuun jälkeen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa