Liity verkostomme!

Venäjä


Wagner Group: Neuvosto lisää 11 henkilöä ja 7 yhteisöä EU:n pakoteluetteloihin

SHARE:

Julkaistu

on

Eurooppa-neuvosto päätti tällä viikolla ottaa käyttöön rajoittavia lisätoimenpiteitä Wagner-konserniin liittyvät henkilöt ja yhteisöt Ottaen huomioon ryhmän toiminnan kansainvälisen ulottuvuuden ja vakavuuden sekä sen epävakauttavan vaikutuksen maihin, joissa se toimii.

Josep Borrell, ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja

Wagner-ryhmän toiminta on uhka toimintamaidensa ihmisille ja Euroopan unionille. Ne vaarantavat kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden, koska ne eivät toimi minkään lain puitteissa. EU on päättänyt jatkaa konkreettisia toimia kansainvälisen oikeuden rikkomuksia vastaan. Puolustamme ihmisoikeuksia kaikkialla. Josep Borrell, ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja

Wagner-ryhmä on a Venäjällä sijaitseva, rekisteröimätön yksityinen sotilasyksikkö, joka on läsnä useissa maissa, kuten Ukrainassa, Libyassa, Keski-Afrikan tasavallassa (CAR), Malissa ja Sudanissa.

Erityisesti neuvosto päätti luetteloida kahdeksan henkilöä ja seitsemän yksikköä alla EU: n maailmanlaajuinen ihmisoikeuksien pakotteiden järjestelmä on vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista Keski-Afrikan tasavallassa ja Sudanissa tai sekaantunut niihin yksi henkilö alla Malin pakotejärjestelmä vastuussa toimista, jotka uhkaavat Malin rauhaa, turvallisuutta tai vakautta. Kaksi henkilöä listattiin myös sellaisten toimien osalta, jotka heikentävät tai uhkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä.

Listattuihin henkilöihin kuuluu kaksi Wagner-ryhmän joukkojen komentajaa, jotka osallistuivat aktiivisesti Soledarin kaupungin valtaukseen vuonna Ukraina tammikuussa 2023 Wagner-konsernin johtaja Mali, jossa Wagnerin palkkasoturit ovat olleet osallisina väkivaltaisuuksissa ja useissa ihmisoikeusloukkauksissa, mukaan lukien laittomat murhat, sekä useita korkean profiilin ryhmän jäseniä AUTO. Jälkimmäisiin kuuluvat Keski-Afrikan tasavallan presidentin turvallisuusneuvonantaja, ryhmän tiedottaja maassa sekä ryhmän merkittäviä jäseniä operatiivisissa tehtävissä tai ohjaamassa Wagneria tukevia propaganda- ja disinformaatiokampanjoita.

Ryhmätoimintaa sisällä sudan ovat myös kohteena, sillä listaukset kattavat muun muassa Meroe Goldin ja M-Investin sekä jälkimmäisen johtajan. Nämä yritykset yhdessä Lobaye Invest Sarlun ja Diamvillen kanssa AUTO on rangaistava heidän roolinsa paikallisten kauppiaiden voimalla ryöstetyn kullan ja timanttien laittomassa kaupassa.

Myös Wagner-ryhmän PR-osasto FDNV (Säätiö Kansallisten arvojen puolustamiseksi) on listattu, samoin kuin sen johtaja. Keskiafrikkalainen radioasema Lengo Sengo on listattu osallistumaan online-vaikutusoperaatioihin Venäjän ja Wagner-ryhmän puolesta yleisen mielipiteen manipuloimiseksi.

Mainos

Kaikkiin tänään lueteltuihin sovelletaan an omaisuuden jäädyttäminen ja EU:n kansalaiset ja yritykset ovat kiellettyä asettamasta varoja saataville heille. Luonnollisiin henkilöihin sovelletaan lisäksi a matkustuskielto, mikä estää heitä saapumasta EU:n alueelle tai kulkemasta niiden kautta.

EU on edelleen syvästi huolissaan Wagner-ryhmän toteuttamista vakavista ihmisoikeusloukkauksista ja -loukkauksista, kuten kidutuksesta ja muusta julmasta, epäinhimillisestä tai halventavasta kohtelusta tai rangaistuksesta sekä laittomista, lyhyistä tai mielivaltaisista teloituksista ja murhista.

Tausta

Tänään sovitut rajoittavat toimenpiteet täydentävät neuvoston joulukuussa 2021 hyväksymiä toimenpiteitä kahdeksaa henkilöä ja kolmea Wagner-ryhmään liittyvää yhteisöä, mukaan lukien Wagner-konsernia, vastaan.

Neuvosto loi 13. joulukuuta 2021 itsenäiset kehykset Malin rauhan, turvallisuuden tai vakauden uhkaamisesta tai Malin poliittisen siirtymävaiheen toteuttamisen estämisestä vastuussa oleville sanktioille.

Neuvosto perusti 7. joulukuuta 2020 maailmanlaajuisen ihmisoikeuspakotteen järjestelmän, jota sovelletaan sellaisiin tekoihin kuin kansanmurha, rikokset ihmisyyttä vastaan ​​ja muut vakavat ihmisoikeusloukkaukset tai -loukkaukset (esim. kidutus, orjuus, laittomat murhat, mielivaltaiset pidätykset tai pidätykset). EU:n maailmanlaajuinen ihmisoikeuspakotejärjestelmä korostaa unionin päättäväisyyttä vahvistaa rooliaan vakavien ihmisoikeusloukkausten ja -loukkausten torjumisessa maailmanlaajuisesti. Unionin strateginen tavoite on varmistaa, että jokainen voi tehokkaasti nauttia ihmisoikeuksista. Ihmisarvon kunnioittaminen, vapaus, demokratia, tasa-arvo, oikeusvaltioperiaate ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat unionin ja sen yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan perusarvoja.

Rajoittavat toimenpiteet, jotka koskevat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä heikentäviä tai uhkaavia toimia, otettiin käyttöön ensimmäisen kerran 17. maaliskuuta 2014.

Asiaan liittyvät säädökset, mukaan lukien asianomaisten henkilöiden ja yhteisöjen nimet, on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa