Liity verkostomme!

NATO

Ukraina hakee Nato-jäsenyyttä, sulkee pois Putinin neuvottelut

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Presidentti Volodymyr Zeleski teki yllätystarjouksen Nato-jäsenyydestä perjantaina (30. syyskuuta). Hän sulki pois keskustelut presidentti Vladimir Putinin kanssa. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Moskova väitti liittäneensä neljä Ukrainan provinssia.

Online-videolla Zelenski allekirjoitti Nato-hakemuspaperit selkeästi väkivaltaisena vastalauseena Kremliä vastaan. Tämä tapahtui ilmeisesti sen jälkeen, kun Putin piti seremonian julistaakseen neljä osittain miehitettyä aluetta liitetyiksi Venäjän alueiksi.

Zelenskiy sanoi Telegram-videolla: "Otamme ratkaisevia askeleita allekirjoittamalla Ukrainan hakemuksen nopeutetusta Natoon liittymisestä."

Zelenskiy, joka oli pukeutunut taisteluväsymyksiin, ilmoitti jäsenhakemuksensa ja allekirjoitti asiakirjan. Hänen rinnallaan oli pääministeri ja parlamentin puhemies.

Tämä ilmoitus saattoi koskettaa Moskovan hermoa, mikä heittää Naton kotonaan vihamieliseksi sotilaallistukseksi, joka pyrkii tunkeutumaan Moskovan sfääriin.

Ennen kuin Venäjä lähetti asevoimansa Ukrainaan helmikuussa 2018, Moskova vaati oikeudellisesti sitovia takeita siitä, ettei Ukrainaa oteta mukaan Yhdysvaltain johtamaan Transatlanttiseen puolustusliittoon.

Sekä länsi että Kiova väittävät, että Moskova käytti tätä tekosyytä aloittaakseen ennalta suunnitellun sotilaallisen kampanjan Ukrainaa vastaan. Zelenski haki nopeasti Naton jäsenyyttä, oletettavasti osoittaakseen, että Putin ei saavuta tärkeintä sodan tavoitettaan - estää Ukrainaa liittymästä Natoon.

Mainos

EI PUHUA PUTININ KANSSA

Zelenskiy syytti videopuheessaan Venäjää historian uudelleenkirjoittamisesta ja rajalinjojen uudelleen piirtämisestä "murhien, kiristyksen, pahoinpitelyn ja valheiden avulla", mitä hän väitti Kiivan kieltävän.

Hän kuitenkin totesi, että Kiova on sitoutunut yhteiseloon Venäjän kanssa "tasa-arvoisissa, rehellisissä, ihmisarvoisissa ja oikeudenmukaisissa olosuhteissa".

"On selvää, että se on mahdotonta Venäjän presidentin kanssa. Hän ei tiedä, mitä rehellisyys ja arvokkuus ovat. Olemme siksi valmiita vuoropuheluun Venäjän, mutta toisen Venäjän presidentin kanssa", Zelenski totesi.

Zelenski totesi, että Ukraina odottaa edelleen yksimielisyyttä Naton jäsenmailta, mutta sitä voidaan suojata Kiovan tarjoamilla turvallisuustakuilla, jotka tunnetaan myös nimellä Kiiv Safety Compact. Moskova hylkäsi sen ideana.

Hän sanoi: "Olemme tietoisia, että tämä vaatii konsensusta kaikilta liittouman jäseniltä..." ja siksi, kun se tapahtuu, aiomme toteuttaa ehdotuksemme Ukrainan ja koko Euroopan turvallisuustakuista Kiivan turvallisuussopimuksen mukaisesti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa