Liity verkostomme!

Latvia

Latvia lähtee äänestämään Latvian enemmistön ja venäläisen vähemmistön välisen kuilun lisääntyessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Latvialaisten odotettiin äänestävän parlamenttivaaleissa lauantaina (1. lokakuuta). Mielipidemittaukset ennustavat, että pääministeri Krisjanis Karainsin keskustaoikeistolainen Uusi Yhtenäisyys -puolue voittaa eniten ääniä. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden säilyttää liittonsa konservatiivisen National Alliancen kanssa.

Karinsin voitto saattaa kasvattaa kuilua Latvian enemmistön ja Latvian venäjänkielisen vähemmistön välillä heidän asemassaan yhteiskunnassa.

Karins, ensimmäinen Latvian hallituksen päämies, joka selviytyi täydestä neljän vuoden kaudesta, on hyötynyt ajaessaan maan haukkaavaa asennetta Venäjää kohtaan laajalle levinneen kansallisen vihan vuoksi Moskovan hyökkäyksestä Ukrainaan.

Vaikka kansalliset identiteetti- ja turvallisuuskysymykset hallitsivat vaalikampanjaa, kiireelliset asiat, kuten korkeat energian hinnat ja korkea inflaatio, jätettiin enimmäkseen huomiotta.

Karins sanoi tiistaina (27.), että hän uskoo, että Ukrainan sota on vahvistanut Naton ja Euroopan unionin 1.9 miljoonan kansakuntia. Hän sanoi myös, että jos hänet valitaan uudelleen, hän integroisi neljänneksen Venäjän väestöstä antamalla Latvian kouluttaa lapsensa latviaksi.

Hän sanoi: "Keskitymme kaiken huomiomme nuoriin varmistaaksemme, että riippumatta siitä puhutaanko kieltä kotona, lapsi kasvaa tuntemaan kielemme ja kulttuurimme."

Ennen kuin Moskova hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta "erityisesti sotilaaksi" kutsutussa operaatiossa, tuhannet venäjänkieliset Latviasta kokoontuivat muistomerkin ympärille Riiassa joka 9. toukokuuta muistelemaan Neuvostoliiton voittoa toisen maailmansodan aikana.

Mainos

Hyökkäyksen jälkeen heidän kokoontumisensa kiellettiin ja 84 metriä korkea rakennelma tuhoutui puskutraktorilla. Tämä tapahtui hallituksen määräyksestä. Hallitusta hallitsevat etniset latvialaiset, jotka mieluummin unohtaisivat olla osa Neuvostoliittoa vuoteen 1991 asti.

Venäjänkieliset lähetykset televisiossa on kielletty. Valtion kielilautakunta ehdotti Riian keskustassa sijaitsevan kadun nimeämistä uudelleen venäläisen runoilijan Aleksanteri Puškinin kunniaksi. Karinsin hallitus suunnittelee vaihtavansa kaiken koulutuksen latvialaiseksi ja lopettavansa sen jälkeen nopeasti venäläisen opetuksen.

Latvian venäjänkielisten vähemmistöjen historiallisesti tukema sosiaalidemokraattinen Harmony sai vuoden 19.8 vaaleissa 2018 % äänistä ja nousi parlamentin suurimmaksi oppositiopuolueeksi. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan Harmonyn kannatus on 7.3 prosenttia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa