Liity verkostomme!

Venäjä

Britannia sanktioi Venäjän laittomien näennäisten kansanäänestysten yhteistyökumppaneita

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Britannia ilmoittaa 92 pakotteesta vastauksena Venäjän hallinnon määräämään näennäisiä kansanäänestyksiä neljällä Ukrainan alueella. Ulkoministeri on ilmoittanut 92 pakotteesta vastauksena Venäjän hallinnolle, joka määräsi näennäiset kansanäänestykset neljällä Ukrainan alueella – mikä on selvä rikkomus kansainvälistä oikeutta, mukaan lukien YK:n peruskirja, Ulkomaiset, kansainyhteisö- ja kehitysvirasto ja Rt Hon James Cleverly kansanedustaja.

Venäjän hallinto on järjestänyt nämä näennäiset kansanäänestykset epätoivoisena yrityksenä napata maata ja oikeuttaa laiton sota. Prosessi heijastaa heidän lähestymistapaansa Krimillä vuonna 2014, ja siinä yhdistyvät disinformaatio, pelottelu ja väärennetyt tulokset. Nämä kansanäänestykset eivät edusta Ukrainan kansan osoittamaa tahtoa ja loukkaavat vakavasti Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja poliittista riippumattomuutta.

Ulkoministeri James Cleverly sanoi:

Aseen piipussa järjestetyt näennäiset kansanäänestykset eivät voi olla vapaita tai oikeudenmukaisia, emmekä koskaan tunnusta niiden tuloksia. He noudattavat selkeää väkivallan, pelottelun, kidutuksen ja pakkosiirtojen mallia Ukrainan alueilla, joihin Venäjä on ottanut haltuunsa.

Tämän päivän pakotteet kohdistuvat näiden näennäisten äänien takana oleviin henkilöihin sekä henkilöihin, jotka jatkavat Venäjän hallinnon hyökkäyssodan tukemista. Seisomme Ukrainan kansan puolella ja tukemme jatkuu niin kauan kuin sen suvereniteetin palauttaminen kestää.

Näiden väärennettyjen kansanäänestysten toteuttamiseksi Venäjän hallinto on lähettänyt virkamiehiä ja yhteistyökumppaneita jokaiselle näille väliaikaisesti valvotuille alueille - 33 näistä henkilöistä on tänään sanktioitu. Nämä sisältävät:

  • Sergei Jelisejev: Khersonin hallituksen päämies, Venäjän hallituksen äskettäin asettama ja Venäjän laivaston vara-amiraali. Sen jälkeen kun Jelissejev loikkasi Ukrainan laivastosta vuonna 2014, hän on edelleen horjuttanut Ukrainan itsenäisyyttä
  • Ivan Kusov: niin sanotun Luhanskin kansantasavallan opetus- ja tiedeministeri, jonka tehtävänä on "auttaa oppilaitoksiamme sulautumaan saumattomasti Venäjän koulutusjärjestelmään" Pasechnik - LPR:n johtaja
  • Jevhen Balytskyi: Venäjä asetti Zaporizhzhiaan niin sanotun hallituksen päällikön, joka on tukenut Venäjän hyökkäystä maaliskuusta lähtien julkisilla kannanottoilmoituksilla. Balytskyin kerrottiin allekirjoittaneen elokuussa asetuksen, jolla sallittiin kansanäänestys Zaporizhzhian liittymisestä Venäjän federaatioon.
  • Jevgeni Solntsev: niin kutsutun Donetskin kansantasavallan varapuheenjohtaja

Myös "Putinin suosikki PR-toimistoksi" leimattu IMA Consulting on saanut sanktioita. IMA on kuulemma saanut sopimuksen näiden näennäisten kansanäänestysten julkisten kampanjoiden hallinnasta – sekä tukeakseen niiden toteuttamista neljällä väliaikaisesti valvotulla alueella ja kääntääkseen niiden väärän legitiimiyden takaisin Venäjälle.

Mainos

Goznak, turvallisuusasiakirjayhtiö, joka tunnetaan monopolistaan ​​"kymmenien miljoonien" valtion asiakirjojen, mukaan lukien pikapassien, tuottamiseen väliaikaisesti valvotuilla alueilla, on myös saanut sanktioita.

Putin luottaa edelleen oligarkkien ja valikoitujen eliittien salaliittoon rahoittaakseen sodansa. Nykyään neljä muuta oligarkkia, joiden yhteenlaskettu maailmanlaajuinen nettovarallisuus on arviolta 6.3 miljardia puntaa, on myös saanut rangaistuksia Venäjän hallituksen tukemisesta tai edun saamisesta sekä strategisesti merkittävillä aloilla toimimisesta. Nämä sisältävät:

  • God Nisanov ja Zarakh Iliev: "Venäjän kiinteistöjen kuninkaina" tunnetut pariskunnat, joiden yhteinen maailmanlaajuinen nettovarallisuus on 2 miljardia puntaa, omistavat ja hallitsevat Kievskaya Ploshchad Groupia, joka on suuri rakennusyhtiö, joka toimii eri puolilla Venäjää.
  • Iskander Makhmudov: Ural Mining and Metallurgic Companyn toimitusjohtaja ja perustaja. Suuri metallimagnaatti, Makhmudovin maailmanlaajuinen nettovarallisuus on arviolta 2.7 miljardia puntaa
  • Igor Makarov: ARETI International Groupin toimitusjohtaja ja omistaja, öljy- ja kaasusektorilla merkittävä sijoittaja ja Iteran, Venäjän ensimmäisen itsenäisen kaasuyhtiön, perustaja ennen kuin valtion omistama Rosneft osti sen. Makarovin arvo on arviolta 1.6 miljardia puntaa

Paketissa on myös 55 hallituksen jäsentä valtion sidoksissa olevista organisaatioista, jotka jatkavat Venäjän sotakoneiston rahoittamista – mikä on jyrkkä muistutus Putinin operaation tukemisen kustannuksista. Rangaistettujen joukossa ovat:

  • 23 henkilöä Gazprombankin hallituksesta ja johtoryhmästä
  • 16 Sberbankin hallintoneuvoston, johtokunnan ja muiden johtajien jäsentä
  • Sovcombankista 10 henkilöä, mukaan lukien varapuheenjohtaja sekä hallintoneuvoston ja johtokunnan jäsenet

Britannia ei koskaan tunnusta minkään näennäisen kansanäänestyksen tai Ukrainan suvereenin alueen liittämisyritysten tuloksia. Ukraina äänesti ylivoimaisella enemmistöllä itsenäistymisen puolesta Neuvostoliitosta vuonna 1991, ja sen jatkuva rohkea vastustus Venäjän hyökkäystä vastaan ​​osoittaa selvästi heidän halunsa pysyä itsenäisenä suvereenina valtiona.

Olemme yhtenäisiä kansainvälisten kumppaneidemme rinnalla tuomitsemassa Venäjän hallituksen räikeät toimet. Jatkamme kumppaneiden kanssa kohdennettuja pakotteita ja olemme sitoutuneet jatkuvaan taloudelliseen ja poliittiseen painostukseen Venäjää kohtaan.

Tähän päivään mennessä Yhdistynyt kuningaskunta on määrännyt pakotteita yli 1,200 120 henkilölle ja yli 120 yhteisölle, mukaan lukien yli 130 oligarkkia, joiden arvioitu yhteenlaskettu nettovarallisuus on yli XNUMX miljardia puntaa.

Lue Ulkoministerin julkilausuma Ukrainasta YK:n turvallisuusneuvostossa. Voit myös katsoa koko Yhdistyneen kuningaskunnan pakoteluettelo.

Tausta

Omaisuuden jäädyttäminen

Omaisuuden jäädyttäminen estää Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisia ​​tai kaikkia Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevaa yritystä käsittelemästä varoja tai taloudellisia resursseja, jotka ovat nimetyn henkilön omistuksessa, hallussa tai määräysvallassa. Yhdistyneen kuningaskunnan taloudelliset pakotteet koskevat kaikkia henkilöitä Yhdistyneen kuningaskunnan alueella ja aluemerellä sekä kaikkia Yhdistyneen kuningaskunnan henkilöitä riippumatta siitä, missä päin maailmaa he ovat. Se myös estää varojen tai taloudellisten resurssien toimittamisen nimetylle henkilölle tai hänen hyödykseen.

matkustuskielto

Matkustuskielto tarkoittaa, että nimetyltä henkilöltä on evättävä lupa tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan tai jäädä sinne edellyttäen, että henkilö on vuoden 8 Immigration Actin 1971B pykälän mukaisesti suljettu pois.

Liikennepakotteet

Äskettäin käyttöönotetut valtuudet tekevät venäläisten ilma-alusten lennon tai laskeutumisen Yhdistyneessä kuningaskunnassa rikokseksi ja antavat hallitukselle valtuudet poistaa nimetyille venäläisille henkilöille ja yhteisöille kuuluvia lentokoneita Yhdistyneen kuningaskunnan lentokonerekisteristä, vaikka pakotteen kohteena oleva henkilö ei olisi lentokoneessa. Myös venäläiset laivat on kielletty Ison-Britannian satamista.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa