Liity verkostomme!

Venäjä

Mitä tapahtuu Venäjän ydinuhan jälkeen?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin uhkaukset ydinaseiden käytöstä, jos Ukraina yrittää estää suunnitelmat Venäjän hallinnassa olevien Etelä- ja Itä-Ukrainan alueiden liittämisestä miehitettyinä, ovat saaneet maailman valppaaseen ydinselkkauksen mahdollisuudesta. Ydinsodan skenaario ei ole enää vain epätodennäköinen hypoteesi, kirjoittaa Salem AlKetbi, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien poliittinen analyytikko ja entinen liittovaltion kansallisneuvoston ehdokas.

Nyt näyttää tarpeelliselta ottaa se huomioon arvioitaessa Ukrainan kriisin kehitystä. Olisi erittäin väärin jättää tämä skenaario huomiotta sen todennäköisyydestä riippumatta. Putin ei enää tee vain vihjeitä, vaan on huolissaan mahdollisesta sotilaallisesta tappiosta, jota hän ei ole millään tavalla valmis hyväksymään.

Hän ei epäröi turvautua mihinkään aseeseen sen tuhollisuudesta ja seurauksista huolimatta, jos hän kokee, että hänen joukkonsa ovat kärsineet varman tappion Ukrainan maaperällä ja Moskova on vakuuttunut mahdollisuudesta käyttää ydinaseita.

Tämän vahvistivat lausunnot, joiden mukaan Venäjän ydindoktriini sallii ydinaseiden käytön, jos kansallinen turvallisuus on eksistentiaalisesti uhattuna, ja Valko-Venäjän presidentin Aleksanteri Lukašenkon väite, jonka mukaan maailma ei ole koskaan ollut niin lähellä ydinsotaa kuin nyt. On muitakin tekijöitä, jotka ruokkivat ydinvoiman välienselvittelyn pelkoa.

Näitä ovat rauhan, odotuksen ja emotionaalisen vakauden puute päätöksenteossa Venäjällä, joka näyttää olevan suuressa hermostuneessa ja jännittyneessä tilassa, etenkin uutisten jälkeen Ukrainan sotilaallisen vastahyökkäyksen ja Venäjän joukkojen onnistumisesta. ' vetäytyminen.

Kreml tekee jatkuvasti emotionaalisia liikkeitä, jotka heijastavat kasvavaa vihaa ja asteittaista päätöksenteon hallinnan menetystä. Putin, entinen tiedusteluvakoilija, joka on usein ylpeä oveluudestaan, provosoituu helposti länsimaisten provokaatioiden vuoksi. Hän ei voi osoittaa tällaista pidättyväisyyttä välttääkseen joutumasta Ukrainan konfliktin laajentamisen ansaan.

Häneltä puuttuu diplomaattinen joustavuus hallita tätä monimutkaista kriisiä tavalla, joka sallii hänen maansa saada suurimman strategisen hyödyn, kuten Kiina teki Taiwanin kriisin hallinnassa. Tämä johtuu suurelta osin Kiinan historiallisesta viisaudesta, josta Kiinan johtajat ammentaa ja oppia hallitsemaan suuria kriisejä ja selviytymään niistä pienin tappioin.

Mainos

Kovan luonteensa vuoksi Putin valitsee yksisuuntaisen kadun. Hän ei jätä muille Venäjän viranomaisille liikkumavaraa, vaikka hänellä on yksi maailman menestyneimmistä diplomaateista, ulkoministeri Lavrov, joka ei ole esittänyt sitä vaikutusvaltaista roolia, jota häneltä odotettiin parantamaan maansa asemaa tässä kriisissä. tarvitaan hänen runsaasti diplomaattista kokemustaan.

Presidentti Putinin päätös mobilisoida ja kutsua osittain takaisin noin kolmesataatuhatta reservijoukkoa ruokkii Atlantin johtajien innostusta saada "nöyryyttävä tappio" Venäjälle Ukrainassa. Venäjän sotilasosaston koon kasvattaminen on implisiittinen tunnustus Venäjän armeijan tehottomuudesta Ukrainassa.

Sen väitetään myös vetäytyvän ja voitettavan useissa Ukrainan kaupungeissa. Venäjän ilmavoimien huonosta suorituskyvystä on objektiivisia raportteja; sen kyvyttömyys valvoa ilmasuvereniteettiaan on yksi syy, miksi sotaa ei ole vielä ratkaistu Venäjän hyväksi.

Venäjän ilmavoimat eivät ole onnistuneet hallitsemaan Ukrainan ilmatilaa ja osuneet kohteisiin huipputeknisten lentokoneiden ja hävittäjien käytöstä huolimatta. Ajan myötä Venäjän nykyaikaisten lentokoneiden varastot ehtyvät. Nyt Kremlin on ratkaistava pitkän aikavälin sodankäynnin hallinnan ongelma tällaisten sotilaallisten tappioiden keskellä.

Tämä puolestaan ​​liittyy kykyyn tarjota tarvittavat resurssit, erityisesti inhimillisellä tasolla. Lisäksi Venäjän aseiden ja ampumatarvikkeiden strategiset varastot ympäröivät epäilyksiä. Kaikki tämä selittää osittain hermostuneisuuden, joka liittyy ydinkoston uhkaan, jos Venäjän suunnitelmat Ukrainassa estetään.

Uskon, että seuraavassa vaiheessa Venäjä laajentaa sotateatteria kentällä yrittääkseen päättää sodan edukseen. Ottaen huomioon useimpien EU-maiden vaikean tilanteen ja raivoamisen päätöksestä sulkea kaasuhana näissä maissa, seuraava skenaario on eskaloituminen ja eskaloituminen kaikissa muodoissaan.

Sota on kehittynyt rajallisesta sotilaallisesta operaatiosta Ukrainassa avoimeksi sodaksi, jota Espanjan pääministeri Pedro Sancher on kutsunut sodaksi koko Eurooppaa vastaan, ja Yhdysvaltojen ylivoimaiseen haluun uuvuttaa Venäjä rajoittaakseen sen kykyä tukea Kiinaa mahdollisessa yhteenotossa. Taiwan ja häiritä Putinin pyrkimyksiä muuttaa olemassa olevan maailmanjärjestyksen rakennetta ja heikentää Yhdysvaltojen hegemoniaa sen suhteen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa