Liity verkostomme!

NATO

Pakotteet haittaavat Venäjän kykyä valmistaa kehittyneitä aseita, NATO sanoo

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Länsimaiset pakotteet alkavat vahingoittaa Venäjän kykyä valmistaa kehittyneitä aseita Ukrainan sotaa varten, Naton sotilaallinen neuvonantaja kertoi Reutersille perjantaina (16. syyskuuta), vaikka hän lisäsi, että Venäjän teollisuus voisi silti valmistaa "paljon ammuksia".

Yhdysvallat, Euroopan unioni ja muut maat ilmoittivat useista Moskovan sanktiopaketeista sen 24. helmikuuta hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan, joihin sisältyi kehittyneen teknologian myyntikielto.

"Pakotteet vaikeuttavat heitä yhä enemmän - koska osa asejärjestelmiinsä tarvitsemista komponenteista tulee länsimaisesta teollisuudesta", NATOn sotilaskomitean puheenjohtajana toimiva hollantilainen amiraali Rob Bauer sanoi haastattelussa.

"Näemme nyt ensimmäiset vakavat merkit siitä niiden kyvyssä tuottaa esimerkiksi risteilyohjuksia ja kehittyneempiä aseita", hän lisäsi.

EU:n ulkopoliittinen päällikkö Josep Borrell sanoi tiistaina (13. syyskuuta), että EU:n pakotteiden aiheuttama teknologian menetys haittasi vakavasti Moskovan kykyä ylläpitää asetuotantoa.

Sodan molemmat osapuolet kohtaavat haasteita, koska perinteinen konflikti on vaatinut sotilastarvikkeiden kuluttamista vuosikymmeniin ennennäkemättömällä nopeudella, Bauer sanoi.

– Tietojemme mukaan venäläisillä on edelleen huomattava teollisuuspohja ja ne pystyvät valmistamaan paljon ammuksia. Ja heillä on vielä paljon ammuksia”, hän lisäsi puhuessaan Virossa myöhemmin perjantaina alkavaa kaksipäiväistä Naton puolustuspäälliköiden kokousta.

Moskova sanoo, että se, mitä se kutsuu "erityissotilaaksi operaatioksi", oli välttämätön, jotta Ukrainaa ei käytettäisi länsimaisen hyökkäyksen alustana ja venäjänkielisten puolustamiseksi. Kiova ja sen länsimaiset liittolaiset hylkäävät nämä väitteet perusteettomina tekosyinä imperial-tyyliselle hyökkäyssodalle.

Mainos

Presidentti Vladimir Putin sanoi 12. syyskuuta, että Venäjä kestää hyvin läntisten pakotteiden edessä. "Taloudellinen blitzkrieg-taktiikka, hyökkäys, johon he uskoivat, eivät toimineet", hän sanoi valtion televisiossa johtaessaan talouskokousta.

Bauer sanoi, että noin 85 % venäläisjoukoista taistelee jo Ukrainassa, mikä rajoittaa Venäjän kykyä laajentaa sotilaallista läsnäoloaan, koska se ei voi ilmoittaa yleisestä mobilisaatiosta ilman sodan julistamista.

"Näemme rajallisen määrän uusia joukkoja saapuvan. Ja yksi asia, josta olemme varmoja, on, että näiden joukkojen koulutustaso ei ole kovin korkea", sanoi Bauer.

Tässä kuussa Ukraina on hämmästyttänyt Venäjää vastahyökkäyksellä Koillis-Harkovan alueella, ja Ukrainan viranomaiset sanovat, että 9,000 3,400 neliökilometriä (XNUMX XNUMX neliökilometriä) on vallattu takaisin, noin Kyproksen saaren kokoinen.

Bauer sanoi, että eteneminen onnistui suurelta osin NATO-standardin mukaisen ukrainalaisten joukkojen koulutuksen ansiosta vuodesta 2014 lähtien, minkä ansiosta sen yksiköt ovat tehneet aloitteen.

"Yksi syy siihen, miksi he ovat niin menestyviä tällä hetkellä, on se, että venäläiset taistelevat hyvin vanhanaikaisella tavalla", hän sanoi.

”Jokainen venäläinen yksikkö saa ohjauksensa ylemmiltä viranomaisilta, joten jos jokin muuttuu, he odottavat uutta käskyä. Ukrainalaiset etenivät niin nopeasti, että venäläiset eivät saaneet (uusia käskyjä) ja heidän piti vetäytyä ja vetäytyä."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa