Liity verkostomme!

general

Ukraina kertoo saaneensa kiinni palkkamurhaajia Venäjän huippuvirkamiesten tappamiseen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukraina pidätti kaksi Venäjän tiedustelupalvelussa työskentelevää henkilöä, jotka suunnittelivat Ukrainan puolustusministerin ja sen sotilastiedusteluviraston johtajan, Ukrainan sisäisen turvallisuuspalvelun SBU:n, johtajan tappamista maanantaina (8. elokuuta).

Ukrainan turvallisuuspalvelu teki tyhjäksi Venäjän sotilastiedustelun GRU:n juonen käyttää sabotaasiryhmää kolmeen murhaan, mukaan lukien merkittävän ukrainalaisen aktivistin murha, virasto sanoi lausunnossaan.

Moskovan tai Venäjän valtionhallinnon tiedotusvälineet eivät reagoineet välittömästi Ukrainan lausuntoon.

SBU sanoi, että epäillyille, joista toinen on Venäjän tukemien separatistien vangittuna itäisen Luhanskin alueen asukas ja toinen Ukrainan pääkaupungissa Kiovan asukas, venäläiset käsittelijät lupasivat jopa 150,000 XNUMX dollaria kunkin kohteensa murhasta.

Luhanskin alueelta kotoisin oleva mies saapui Ukrainaan Valko-Venäjältä, ja hänet pidätettiin Kovelin kaupungissa Luoteis-Ukrainassa yhdessä kiovalaisen kanssa, lausunnossa kerrotaan.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta ja korkeimpien virkamiesten turvallisuus on erittäin tiukka. Kiovan hallintoalue on eristetty aseistettujen miesten miehittämillä tarkastuspisteillä. Hallitusrakennusten ikkunoihin ja sisäänkäyntiin on kasattu hiekkasäkkejä.

SBU on ollut valokeilassa viime viikkoina sen jälkeen, kun presidentti Volodymyr Zelenski pakotti sen päällikön ja valtion yleisen syyttäjän viime kuussa vedoten kymmeniin tapauksiin, joissa virastojensa viranomaiset ovat tehneet yhteistyötä Venäjän kanssa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa