Liity verkostomme!

general

Ukrainan voimalaitos pommitettiin jälleen, Zelenski joutuu Venäjän "ydinterroriin"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukraina väitti, että venäläisten pommitusten jatkuminen sunnuntaina (7. elokuuta) oli vahingoittanut kolmea säteilyanturia ja loukkaantunut Zaporizhzhian voimalaitoksen työntekijä. Tämä oli toinen peräkkäinen päivä iskuja Euroopan suurimpaan ydinvoimalaan.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski kutsui lauantain pommituksia "Venäjän ydinterrorismiksi". Tämä aiheutti lisää kansainvälisiä pakotteita Moskovan ydinsektorille. Kiova väitti, että Venäjä osui voimalaitokseen perjantaina.

Venäjän asettama viranomainen alueella totesi, että Ukraina hyökkäsi paikalle useilla raketinheittimillä aiheuttaen vaurioita hallintorakennuksille ja varaston lähellä olevalle alueelle.

Maailma on ollut huolestunut Zaporizhzhian tapahtumista.

Kansainvälisen atomienergiajärjestön johtaja Rafael Mariano Grossi varoitti lauantaina, että "(Se] korostaa ydinkatastrofin todellista vaaraa."

Sopimus Ukrainan elintarvikeviennin avaamisesta maailmalle ja maailmanlaajuisen pulan vähentämiseksi eteni, kun neljä uutta laivaa lähti Ukrainan Mustanmeren satamista, samalla kun ensimmäinen rahtilaiva Venäjän 24. helmikuuta tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen telakoitui.

Lähes 170,000 XNUMX tonnia maissia ja muuta ruokaa kuljetettiin neljällä laivalla, jotka lähtivät. Neljä alusta oli matkalla Turkkiin ja Yhdistyneisiin Kansakuntiin sopimuksen alentamisesta sodan aiheuttamia maailmanlaajuisesti nousevia elintarvikkeiden hintoja.

Mainos

Venäjän ja Ukrainan osuus maailman viljaviennistä oli yhteensä lähes kolmannes ennen Moskovan helmikuun 24. päivän hyökkäystä, jota Venäjän presidentti Vladimir Putin kutsui "erityissotilaallisiksi operaatioiksi". Joitakin osia maailmasta on tämän seurauksena uhannut nälänhätä.

Putinin joukot haluavat ottaa täyden hallintaansa Donbasin, Itä-Ukrainan alueen, jossa Moskova-mieliset separatistit ovat vallanneet alueita Kremlin vuonna 2014 tekemän Krimin liittämisen jälkeen sen eteläpuolella.

Ukrainan armeijan mukaan Venäjän joukot lisäsivät hyökkäystään Donetskiin pohjoiseen ja luoteeseen Donbasissa sunnuntaina. Siinä kerrottiin, että venäläiset hyökkäsivät Ukrainan asemiin lähellä linnoitettuja siirtokuntia Piski ja Avdiivka sekä pommittivat muita Donetskin alueen alueita.

Kiova väittää, että Venäjä on aloittanut joukkojoukkojen keräämisen Etelä-Ukrainaan pysäyttääkseen mahdollisen vastahyökkäyksen Hersonin lähellä.

Ukrainan sotarikosten pääsyyttäjä totesi, että lähes 26,000 135 sotarikosta on tutkittavana hyökkäyksen jälkeen. 15 henkilöä syytettiin ja XNUMX henkilöä pidätettiin. Venäjä kiistää hyökkäyksensä siviileihin.

Kansainvälisessä shakkiliitossa käytiin välitystaistelu, jossa Venäjän entinen varapääministeri Arkady Dvorkovich voitti toisen kauden kukistaen Andrii Baryshpoletsin.

Päivien kiistan jälkeen Amnesty International pahoitteli "levottomuutta ja vihaa", joka aiheutti, kun raportti väitti Ukrainan vaarantavan siviilejä. Tämä oli suututtanut Zelenskiyn, mikä sai Amnesty Internationalin Ukrainan-toimiston johtajan eroamaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa