Liity verkostomme!

Venäjä

"Se, mitä Euroopan unioni on tehnyt muutaman viikon aikana, on yksinkertaisesti merkittävää", Blinken

SHARE:

Julkaistu

on

Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken sanoi tänään Brysselissä 4. maaliskuuta pidetyssä ylimääräisessä ulkoasiainneuvostossa, että presidentti Bidenin virkaanastumisen jälkeen hänen ensisijaisena tavoitteenaan oli elvyttää USA:n liittoutumia ja kumppanuuksia Euroopan unionista alkaen. 

"Käytännössä kaikki, mitä yritämme tehdä ympäri maailmaa ja joka vaikuttaa kansalaistemme elämään, on tehokkaampaa, kun teemme sen yhdessä", Blinken sanoi. ”Se, mitä Euroopan unioni on tehnyt parin viikon aikana, on yksinkertaisesti merkittävää. Se nopeus, jolla se toimi, toimet, joihin se ryhtyi, sekä pakotteiden että myös Ukrainan tukemisen suhteen, ovat mielestäni historiallisia, ei liioittelua. Ja se vain vahvistaa meille tämän kumppanuuden tärkeyttä."

Blinken kuvaili Ukrainan hyökkäystä presidentti Putinin valitsemana sodana, sekä provosoimattomana että perusteettomana. Hän korosti, että panokset ovat korkeat ja että jos Putin menestyisi, se avaa Pandoran vaikeuksien lippaan koko maailmalle. 

EU-ministereihin liittyivät myös Kanadan ulkoministeri Melanie Joly, Britannian ulkoministeri Liz Truss ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa