Liity verkostomme!

Venäjä

Euroopan komissio käynnistää ilmiantajien työkalun, joka helpottaa Venäjän pakotteiden rikkomuksista ilmoittamista

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tänään (4. maaliskuuta) ottanut käyttöön a ilmiantajan työkalu mahdollisista seuraamusrikkomuksista ilmoittamisen helpottamiseksi. Tämä on turvallinen online-alusta, jota ilmiantajat ympäri maailmaa voivat käyttää anonyymisti raportoidakseen aiemmista, nykyisistä tai suunnitelluista EU:n pakotteiden rikkomuksista. Ilmiantajien työkalua hallinnoiva Euroopan komissio on sitoutunut suojelemaan ilmiantajien identiteettiä, joka ottaa henkilökohtaisia ​​riskejä ilmoittaakseen pakotteiden rikkomisesta.

Työkalu julkistettiin tammikuussa 2021 Tiedonanto Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmän avoimuuden, vahvuuden ja sietokyvyn edistämisestä. Se vastaa komission pyrkimystä tukea täysimääräisesti EU:n pakotteiden tehokasta täytäntöönpanoa ja täytäntöönpanoa. EU:lla on käytössä yli 40 pakotejärjestelmää, ja niiden tehokkuus riippuu niiden asianmukaisesta täytäntöönpanosta ja täytäntöönpanosta, mukaan lukien pakotteiden kiertämisen ja kiertämisen estäminen.

EU:n perussopimusten valvojana Euroopan komissio vastaa EU:n pakotteiden täytäntöönpanon valvonnasta kaikkialla unionissa. Jos komissio katsoo, että ilmiantajien saamat tiedot ovat uskottavia, se jakaa anonymisoidun raportin ja kaikki tapauksen sisäisen tutkimuksen aikana kerätyt lisätiedot asianomaisen jäsenvaltion tai asianomaisten jäsenvaltioiden toimivaltaisten viranomaisten kanssa. Lisätietoja EU:n pakotteista sekä pääsystä ilmiantajien työkaluun on saatavilla täältä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa