Liity verkostomme!

Venäjä

Naton pääsihteerin mukaan Venäjä on tehnyt kauhean strategisen virheen

SHARE:

Julkaistu

on

Tämänpäiväisen Naton kokouksen jälkeen Jens Stoltenberg puhui toimittajille sanoen, että Venäjä oli rikkonut rauhan Euroopassa: "Ukrainan kansa taistelee vapaudestaan ​​Venäjän provosoimattoman hyökkäyksen edessä."

Venäjän paheksuttavaksi Nato kutsui huippukokoukseen lähikumppaninsa Suomen, Ruotsin sekä Euroopan unionin. 

"Valitamme traagisia ihmishenkien menetyksiä, valtavaa inhimillistä kärsimystä ja tuhoa", hän sanoi. "Kremlin tavoitteet eivät rajoitu Ukrainaan. Venäjä on vaatinut oikeudellisesti sitovia sopimuksia rajoittaakseen Naton laajentumista ja poistaakseen joukkoja ja infrastruktuuria vuoden 1997 jälkeen liittyneiltä liittolaisiltamme. Edessämme on uusi normaali Euroopan turvallisuudesta, jossa Venäjä vastustaa avoimesti Euroopan turvallisuusjärjestystä ja käyttää voimaa tavoitteidensa saavuttamiseksi. ”

Stoltenberg kuvaili tätä kauheaksi strategiseksi virheeksi. 

Naton liittolaiset aktivoivat puolustussuunnitelmamme eilen ja ottavat käyttöön Naton valmiusjoukkojen osia verkossa merellä ja ilmassa. Vahvistaa entisestään sen ryhtiä ja reagoida nopeasti kaikkiin tilanteisiin. 

Yhdysvallat, Kanada ja eurooppalaiset liittolaiset ovat nyt lähettäneet 1000 lisää joukkoja liiton itäosaan. Yli 100 suihkukonetta korkeassa valmiustilassa, jotka toimivat yli 30 eri paikassa ja yli 120 alusta korkealta pohjoiselta Välimerelle. Stoltenber sanoi: "Ei saa olla tilaa virheille tai väärinkäsityksille. Teemme kaikkemme suojellaksemme ja puolustaaksemme jokaista liittolaista ja jokaista NATO-alueen tuumaa."

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa