Liity verkostomme!

Venäjä

"Vakaus on Euroopan ja koko kansainvälisen järjestyksen vakaus", von der Leyen

SHARE:

Julkaistu

on

Ennen G7-kokousta EU:n ja Naton johtajat tapasivat keskustellakseen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

"Olemme juuri keskustelleet Venäjän julmasta, provosoimattomasta jatkuvasta hyökkäyksestä Ukrainaa vastaan", Stoltenberg sanoi. "Tämä on barbaarista, ja tuomitsemme sen varauksetta. [...] Yhteisen puolustuksen sitoumuksemme, artikla 5, on rautainen. Nato ja Euroopan unioni ovat yhdistyneet puolustamaan arvojamme, vapautta, demokratiaa ja toistensa oikeutta valita oma polkunsa.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen korosti EU:n ja Naton vahvaa yhteistyötä: "Euroopan unioni ja Nato ovat työskennelleet tiiviisti toisiaan täydentävästi, ja tämä kriisi tuo meidät entistä lähemmäksi toisiaan. Meidän yhteinen velvollisuutemme on vastustaa suurinta hyökkäystekoa Euroopan maaperällä vuosikymmeniin. Yhtenäisyytemme on paras vahvuutemme. Kreml ymmärtää tämän erittäin hyvin, ja siksi he ovat yrittäneet parhaansa jakaa meidät, mutta he ovat saavuttaneet aivan päinvastaisen. Olemme yhtenäisempiä ja päättäväisempiä kuin koskaan. Olemme yksi liitto, yksi liitto, jonka tarkoitus on yhtenäinen."

Von der Leyen sanoi, että vaakalaudalla ei ole vain Donbas: "Se ei ole vain Ukraina. Vaakalaudalla on Euroopan ja koko kansainvälisen järjestyksen vakaus. Presidentti Putin päätti tuoda sodan takaisin Eurooppaan. Euroopan unioni tekee määrätietoisella ja yhtenäisellä vastauksella Kremlin mahdollisimman vaikeaksi jatkaa aggressiivista toimintaansa. Haluan olla hyvin selvä. Presidentti Putinin on selitettävä tämä kansalaisilleen. Tiedän, että venäläiset eivät halua tätä sotaa."

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa