Liity verkostomme!

Venäjä

Uudella pakotepaketilla on "valtavia ja vakavia" seurauksia Venäjälle

SHARE:

Julkaistu

on

EU:n ulkoministerit hyväksyivät tänään (25. helmikuuta) uuden rajoittavan toimenpidepaketin, jolla on massiiviset ja vakavat seuraukset Venäjälle. Toimenpiteet kattavat rahoitussektorin, energia- ja liikennesektorit, kaksikäyttötuotteet, viennin valvonnan ja viennin rahoituksen, viisumipolitiikan, lisäpakotteet venäläisille henkilöille ja uudet listautumiskriteerit.

"Välittömän tuen merkiksi Ukrainalle olemme hyväksyneet pakotepaketin, josta jäsenmaiden johtajat sopivat eilen illalla", sanoi EU:n korkea edustaja Josep Borrell. ”Tämä on ennennäkemätön paketti – sekä nopeudeltaan että laajuudeltaan. Nämä pakotteet ovat kovimmat koskaan toteuttamamme paketti. Niiden tarkoituksena on lamauttaa Venäjän kyky jatkaa aggressiota ja rahoittaa [Ukrainan] miehitystä.

Ministerit sopivat tehostavansa diplomaattisia toimia varmistaakseen Venäjän laittoman ja provosoimattoman hyökkäyksen mahdollisimman laajan kansainvälisen tuomitsemisen. Myös Ukrainan tukemisen jatkamisesta ja ponnistelujen tehostamisesta disinformaation torjumiseksi vallitsi selvä yksimielisyys.

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa