Liity verkostomme!

Venäjä

EU:n korkea edustaja sanoo, että YK:n äänestys on oikea hetki testata Venäjän aggression "lämpötilaa"

SHARE:

Julkaistu

on

EU:n korkea edustaja Josep Borrell piti tämän iltapäivän ylimääräisen ulkoasiainneuvoston jälkeen lehdistötilaisuuden, jossa hän esitteli EU:n pakotteita. Hän korosti myös, että Venäjä joutuu kansainvälisesti tuomitsemaan laittoman ja aggressiivisen hyökkäyksensä Ukrainaan. 

"Saamme tukea Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston äänestykseen tänä iltana", Borrell sanoi. "Tiedämme, että Venäjä käyttää veto-oikeuttaan tämän ehdotuksen, mutta sitten se menee yleiskokoukseen ja siellä meillä on lämpötila. Saa nähdä kuinka moni tukee tätä Venäjän aggressiivisen asenteen tuomitsemista”

Prosessin valmistelemiseksi Borrell on keskustellut Kiinan, Intian ja muiden ulkoministerien kanssa. Hän on korostanut, että äänestys koskee kansainvälisten sääntöjen ja Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan kunnioittamista, ei vain Ukrainaa. 

"Putin käynnisti sodan naapuriaan vastaan ​​YK:n turvallisuusneuvoston hätäistunnossa. Se osoittaa Venäjän kunnioituksen näitä instituutioita kohtaan. Ja nyt he jopa hyökkäävät suullisesti YK:n pääsihteeriä vastaan, Venäjä hyökkää YK:n pääsihteeriä vastaan, koska hän puhuu rauhan ja kansainvälisten sääntöjen kunnioittamisen puolesta. Tämä koskee Yhdistyneitä Kansakuntia."

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa