Liity verkostomme!

Venäjä

"Tuomitsemme tämän barbaarisen hyökkäyksen ja kyyniset perustelut sen oikeuttamiseksi" von der Leyen 

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi yhteisessä lausunnossaan EU:n korkean edustajan Josep Borrellin kanssa:

"Venäjän joukot hyökkäsivät Ukrainaan, vapaaseen ja suvereeniin maahan. Taas kerran Euroopan keskustassa viattomia naisia, miehiä ja lapsia kuolee tai he pelkäävät henkensä puolesta. Tuomitsemme tämän barbaarisen hyökkäyksen ja sen oikeuttavat kyyniset perustelut. Presidentti Putin on se, joka tuo sodan takaisin Eurooppaan. 

”Näinä pimeinä aikoina Euroopan unioni ja sen kansa seisovat Ukrainan ja sen kansan puolella. Edessämme on Venäjän johdon ennennäkemätön hyökkäys suvereenia, itsenäistä maata vastaan. Venäläisten kohteena ei ole vain Donbass, kohde ei ole vain Ukraina, kohteena on vakaus Euroopassa ja koko kansainvälinen rauhanjärjestys. Tuomme presidentti Putinin vastuuseen siitä. 

"Myöhemmin tänään esitämme massiivinen ja kohdennettu pakotepaketin Euroopan johtajille hyväksyttäväksi. Tällä paketilla kohdistamme tavoitteemme Venäjän talouden strategisille sektoreille. Estämällä pääsyn Venäjälle tärkeille teknologioille ja markkinoille. Heikennämme Venäjän taloudellista pohjaa ja modernisointikykyä. Ja lisäksi jäädytämme venäläiset varat Euroopan unionissa ja pysäytämme venäläisten pankkien akselin Euroopan rahoitusmarkkinoille. 

”Kuten ensimmäinen pakotepaketti, olemme tiiviisti linjassa kumppaneidemme ja liittolaistemme, Yhdysvaltojen, Iso-Britannian, Kanadan, mutta myös esimerkiksi Japanin ja Australian kanssa. Nämä pakotteet on suunniteltu rasittamaan raskaasti Kremlin etuja ja niiden kykyä rahoittaa sotaa. 

"Tiedämme, että miljoonat venäläiset eivät halua sotaa. Presidentti Putin yrittää kääntää kelloa takaisin Venäjän imperiumin aikoihin. Mutta tehdessään niin hän vaarantaa Venäjän kansan tulevaisuuden. Kehotan Venäjää lopettamaan välittömästi väkivallan ja vetämään joukkonsa Ukrainan alueelta. Emme anna presidentti Putinin purkaa turvallisuusarkkitehtuuria, joka on antanut meille rauhan ja vakauden vuosikymmenien ajan. Emme anna presidentti Putinin korvata oikeusvaltiota voiman ja häikäilemättömyyden periaatteella. Hänen ei pitäisi aliarvioida demokratioiden päättäväisyyttä ja voimaa. 

"Historia on osoittanut, että luottamukseen ja vapauteen perustuvat yhteiskunnat ja liittoumat ovat kestäviä ja menestyviä. Ja juuri sitä autokraatit pelkäävät. Euroopan unioni on Ukrainan ja sen kansan rinnalla. Tuemme heitä jatkossakin. Ukraina voittaa."

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa