Liity verkostomme!

Venäjä

"Presidentti Putinin on lopetettava tämä järjetön aggressio", Borrell

SHARE:

Julkaistu

on

EU:n korkea edustaja Josep Borrell sanoi yhteisessä lausunnossaan Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa: 

"Nämä ovat synkimpiä hetkiä Euroopalle toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Suuri ydinvoima on hyökännyt naapurimaahan ja uhkaa kostotoimilla kaikkia muita valtioita, jotka voivat tulla pelastamaan. Tämä ei ole vain pahin kansainvälisen oikeuden rikkomus, vaan se on vastoin ihmisten rinnakkaiselon perusperiaatteita. Se maksaa monia ihmishenkiä ja edessämme on tuntemattomia seurauksia. 

”Euroopan unioni vastaa mahdollisimman tiukasti. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja, puheenjohtaja Michel on kutsunut Eurooppa-neuvoston koolle tänä iltana. Ja he sopivat ja antavat poliittista ohjausta vahvimman pakotepaketin, ankarimman koskaan toteuttamamme pakotepaketin hyväksymiseksi. 

"Aion olla yhteydessä kumppaneihimme ympäri maailmaa varmistaakseni, että kansainvälinen yhteisö ymmärtää täysin tämän hetken vakavuuden ja vaatia vahvaa ja yhtenäistä kehotusta Venäjälle lopettaa välittömästi tämä, sietämätön käytös. Venäjän johto joutuu kohtaamaan ennennäkemättömän eristäytymisen. 

"Tämä ei ole lohkokysymys. Tämä ei ole kysymys diplomaattisista valtapeleistä. Se on elämän ja kuoleman kysymys, ja se koskee globaalin yhteisömme tulevaisuutta. Puolustamme tätä kantaa yhtenäisenä transatlanttisten kumppaneidemme ja kaikkien Euroopan kansojen kanssa. 

”Olemme yhtenäisiä sanoessamme ei väkivallalle ja tuholle keinona saada poliittisia voittoja. Me, Euroopan unioni, olemme edelleen maailman vahvin kansakuntien ryhmä, eikä tätä pidä aliarvioida. 

– Suunnittelemme välittömästi kiireellistä apua Ukrainalle. Tässä vaikeassa tilanteessa. Tulemme myös aktiivisesti tukemaan evakuointioperaatioita, mukaan lukien oma henkilökuntamme alueilla, joihin tämä Venäjän hyökkäys vaikuttaa. 

Mainos

”Euroopan unioni yhdessä transatlanttisten ja samanhenkisten kumppaneiden kanssa on tehnyt ennennäkemättömiä ponnisteluja saavuttaakseen diplomaattisen ratkaisun Venäjän aiheuttamaan turvallisuuskriisiin. Mutta Venäjä ei ole vastannut näitä ponnisteluja, vaan on yksipuolisesti pyrkinyt sotaan johtavaan vakavaan ja harkittuun eskaloitumiseen. Presidentti Putinin on lopetettava tämä järjetön aggressio. Ja tänään ajatuksemme ovat Ukrainan kansan kanssa. Me seisomme heidän kanssaan."

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa