Liity verkostomme!

Venäjä

Nato vaatii joukkojen ja raskaan kaluston vetäytymistä

SHARE:

Julkaistu

on

Naton puolustusministerit kokoontuvat tänään (16. helmikuuta) keskustelemaan Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan "vakavimpana turvallisuuskriisinä, jonka olemme kohdanneet Euroopassa vuosikymmeniin". 

Stoltenberg sanoi, että Moskovasta on saatu merkkejä diplomatian jatkamisesta, mikä antaa aihetta varovaiseen optimismiin. Hän kuitenkin sanoi, että Nato ei ole toistaiseksi nähnyt merkkejä deeskaloitumisesta kentällä, jossa Venäjä on koonnut taistelujoukkoja Ukrainaan ja sen ympärille, mikä on ennennäkemätöntä kylmän sodan jälkeen. 

Pyydettynä määrittelemään, mitä Nato pitää deeskaloitumisena, Stoltenberg sanoi, että se vaatisi huomattavaa joukkojen vetäytymistä, mutta myös varusteita: "Olemme nähneet aiemmin, että he menevät sisään raskaan kaluston kanssa ja joukot ottavat pois joitain joukkoja, ja sitten he voivat helposti siirtää ne takaisin sisään muutaman päivän kuluttua erittäin lyhyellä varoitusajalla. Meidän on siis nähtävä joukkojen ja raskaan kaluston merkittävä vetäytyminen."

"Lopeta sotaan valmistautuminen ja aloita työskentely rauhanomaisen ratkaisun puolesta"

Vaikka kaikki on nyt paikallaan uutta hyökkäystä varten, Stoltenberg pyysi Venäjää lopettamaan sotaan valmistautumisen ja ryhtymään työskentelemään rauhanomaisen ratkaisun puolesta.

Nato on edelleen valmis keskustelemaan suhteistaan ​​Venäjään, mukaan lukien tilanne Ukrainassa ja sen ympäristössä, sekä riskien vähentämisestä, avoimuudesta ja asevalvonnasta, mutta se ei ole valmis tinkimään ydinperiaatteistaan: ”Jokaisella kansalla on oikeus valita oma tiensä . Naton jäseniä ei tule koskaan olemaan ensimmäisen ja toisen luokan jäseniä. Olemme kaikki Naton liittolaisia, Stoltenberg sanoi. 

Sillä välin liitto lisäsi valmiusjoukkojensa valmiutta ja vahvisti taisteluryhmiä Itämeren alueella. Stoltenberg suhtautui myönteisesti ranskalaisten tarjoukseen johtaa Naton uutta taisteluosastoa Romaniassa.

Mainos

Puolustusministerit tapaavat kollegansa Ukrainasta ja Georgiasta keskustellakseen Mustanmeren alueen turvallisuustilanteen heikkenemisestä. He tapaavat myös Suomen, Ruotsin ja Euroopan unionin edustajia vahvistaakseen edelleen Naton EU-yhteistyötä. 

Ministerit tarkastelevat taakanjakoa allianssin kesken ja osoittivat investointitarpeen. "Olemme tyytyväisiä siihen, että viimeisimmät lukumme osoittavat seitsemän peräkkäisen vuoden puolustusmenojen lisääntymistä Euroopassa ja Kanadassa 270 miljardilla dollarilla ylimääräisellä vuodesta 2014", Stoltenberg sanoi. 

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa