Liity verkostomme!

Venäjä

Venäjä ja Ukraina lisäävät sotilaallista valmiutta taisteluharjoituksilla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukrainan asevoimien sotilas osallistuu sotilasharjoituksiin Venäjän liittämän Krimin rajan tuntumassa Khersonin alueella Ukrainassa, tässä Ukrainan puolustusvoimien pääesikunnan lehdistöpalvelun julkaisemassa monistekuvassa 17. 2021. Ukrainan puolustusvoimien kenraalin lehdistöpalvelu/moniste REUTERSin kautta/tiedostokuva

Venäjä järjesti sotaharjoituksia Mustallamerellä, Ukrainan eteläpuolella keskiviikkona (24. marraskuuta) ja sanoi, että sen on terävöitettävä tavanomaisten ja ydinjoukkojensa taisteluvalmiutta Naton toiminnan lisääntymisen vuoksi rajojen lähellä. kirjoittaa Maxim Rodionov, Mark Trevelyan, Aleksanteri Marrow että Pavel Polityuk.

Ukraina, joka liittolaisensa Yhdysvaltojen kanssa on sanonut uskovansa Venäjän valmistelevan hyökkäystä, järjesti omia harjoituksia Valko-Venäjän rajan lähellä. Lue lisää.

Sotilaallisen toiminnan lisääntyminen molemmilla puolilla on seurausta viikkoja kestäneestä kohonneesta jännitteestä, joka on nostanut sota naapurimaiden välillä, vaikka Venäjä kiistää aggressiiviset aikeet ja länsimaiset tiedustelulähteet ovat kertoneet Reutersille, etteivät he näe minkäänlaista hyökkäystä välittömänä. Lue lisää.

Yhdysvallat ja Nato ovat ilmaisseet tukensa Ukrainalle tavoilla, joita Moskova pitää provosoivina, mukaan lukien sota-alukset tässä kuussa Mustallamerellä ja Yhdysvaltain partioveneiden toimittaminen Ukrainan laivastolle.

Mainos

Britannian ulkoministeri Liz Truss sanoi Reutersille keskiviikkona, että Ukrainaan hyökkääminen olisi "Venäjältä vakava virhe". Lue lisää.

Venäläiset hävittäjät ja laivat harjoittelivat ilmaiskujen torjumista laivastotukikohtiin ja ilmaiskuilla keskiviikkona Mustallamerellä pidetyissä sotilasharjoituksissa, Interfax raportoi.

Erikseen uutistoimisto lainasi puolustusministeri Sergei Shoigun sanoneen, että Venäjän tarve kehittää edelleen asevoimiaan johtui "maailman monimutkaisista sotilaallisista ja poliittisista olosuhteista ja NATO-maiden kasvavasta toiminnasta Venäjän rajojen lähellä".

Mainos

Hän sanoi, että asevoimien valmiuksien nostaminen, ydinvoimien taisteluvalmiuden tukeminen ja ei-ydinpelotteen potentiaalin vahvistaminen olivat painopisteitä.

Shoigu valitti tiistaina, että yhdysvaltalaiset pommittajat olivat harjoitelleet ydiniskua Venäjälle kahdesta eri suunnasta aiemmin tässä kuussa, ja valitti, että koneet olivat tulleet liian lähelle Venäjän rajaa, harjoituksissa, joissa Pentagon sanoi noudattaneen kansainvälisiä pöytäkirjoja.

Ukraina järjesti keskiviikkona "erikoisoperaation" Valko-Venäjän rajalla, mukaan lukien drone-harjoitukset ja sotilasharjoitukset panssarintorjunta- ja ilmavoimien yksiköille.

Se on lähettänyt 8,500 XNUMX ylimääräistä sotilasta Valko-Venäjän rajalleen ja pelkää joutuvansa joutumaan siirtolaiskriisiin, joka on nähnyt Euroopan unionin syyttäneen Minskiä ihmisten lentämisestä Lähi-idästä ja työntämisestä naapurimaahan Puolaan. Valko-Venäjä kiistää johtaneensa kriisiin. Lue lisää.

Kiova on myös huolissaan siitä, että Venäjä voisi käyttää rajaa Venäjän läheisen liittolaisen Valko-Venäjän kanssa sotilaallisen hyökkäyksen järjestämiseen.

Ukrainan sotilastiedustelun päällikkö kertoi Military Times -lehdelle tänä viikonloppuna, että Venäjällä oli yli 92,000 XNUMX sotilasta Ukrainan rajojen ympärillä ja se valmistautui hyökkäykseen tammikuun lopussa tai helmikuun alussa.

Moskova on hylännyt tällaiset ehdotukset sytyttävinä, sanonut, ettei se uhkaa ketään ja puolustanut oikeuttaan sijoittaa joukkojaan haluamallaan tavalla.

Tiedustelulähteet, diplomaatit ja analyytikot sanovat, että Moskova saattaa käyttää jännityksen kärjistymistä Ukrainan kanssa osana laajempaa strategiaa painostaakseen Euroopassa muun muassa tukemalla Valko-Venäjää siirtolaiskriisissä ja käyttämällä sen vaikutusvaltaa maanosan tärkeimpänä kaasuntoimittajana painostaakseen nopea viranomaishyväksyntä sen uudelle Nord Stream 2 -putkilinjalle Saksaan.

"Se tuntuu... enemmänkin toiselta pakkokeinolta, jota venäläiset kasaavat tähän strategiseen tilanteeseen Itä-Euroopassa", sanoi Samir Puri, hybridisodan asiantuntija International Institute for Strategic Studies -instituutista.

"Sillä voi hyvinkin olla arvoa jo pelkästään sen sijaan, että sitä joutuisi seuraamaan täysimittaisella hyökkäyksellä, joka olisi poliittisesti tuhoisa Putinille."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa