Liity verkostomme!

Venäjä

Putin sanoo lännen ottavan Venäjän "punaiset linjat" liian kevyesti

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistuu Gazprom-yhtiön hallinnoiman Amurin kaasunkäsittelylaitoksen käynnistämisseremoniaan videolinkin kautta Moskovan ulkopuolella, Venäjällä 9. Sputnik/Sergei Ilyin/Kremlin REUTERSin kautta

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina (18. marraskuuta), että länsi suhtautuu liian kevyesti Venäjän varoituksiin olla ylittämättä sen "punaisia ​​linjoja" ja että Moskova tarvitsee vakavia turvallisuustakeita länneltä. kirjoittaa Tom Balmforth että Vladimir Soldatkin.

Kremlin johtaja kuvaili laajassa ulkopoliittisessa puheessaan suhteita Yhdysvaltoihin "epätyydyttäväksi", mutta sanoi, että Venäjä pysyi avoimena vuoropuhelulle Washingtonin kanssa.

Kreml sanoi syyskuussa, että Nato ylittää Venäjän punaisen linjan, jos se laajentaa sotilaallista infrastruktuuriaan Ukrainassa, ja Moskova on sittemmin syyttänyt Ukrainaa ja Natoa epävakautta aiheuttavasta käytöksestä myös Mustallamerellä. Lue lisää.

Televisioidussa puheessaan Putin valitti, että länsimaiset strategiset pommikoneet, jotka kantavat "erittäin vakavia aseita", lensivät 20 kilometrin (12.5 mailia) etäisyydellä Venäjän rajoista.

Mainos

"Me ilmaisemme jatkuvasti huolemme tästä, puhumme punaisista viivoista, mutta ymmärrämme, että kumppaneillamme - kuinka sanoisin lievästi sanoen - on erittäin pinnallinen suhtautuminen kaikkiin varoituksiin ja puheisiin punaisista viivoista", Putin sanoi.

Nato, jonka kanssa Moskova katkaisi siteet viime kuussa, oli tuhonnut kaikki vuoropuhelumekanismit, Putin sanoi.

Hän kertoi ulkoministeriön virkamiehille, että Venäjän on haettava lännestä pitkäaikaisia ​​takeita turvallisuudelleen, vaikka hän sanoi tämän olevan vaikeaa, eikä hän kertonut, missä muodossa takeet tulisi antaa.

Mainos

Venäjän ja lännen suhteet ovat olleet kylmän sodan jälkeisten alhaisimmillaan vuosia, mutta sävy on terävöitynyt viime viikkoina, kun Ukraina ja Nato-maat ovat herättäneet pelkoa Venäjän joukkojen liikkeistä Ukrainan rajojen lähellä ja yrittäneet arvata Moskovan todellisia aikomuksia.

Mutta huolimatta lisääntyvästä kiistaluettelosta Kreml on ylläpitänyt korkean tason yhteyksiä Washingtoniin ja puhunut toistuvasti Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin välisestä mahdollisesta huippukokouksesta seuratakseen heidän ensimmäistä tapaamistaan ​​Genevessä kesäkuussa. Putin sanoi avanneen tilaa. siteiden parantamiseksi.

Uutistoimisto RIA lainasi Putinin tiedottajaa Dmitri Peskovia, joka sanoi, että presidentit voisivat pitää verkkotapaamisen ennen vuoden loppua.

Peskov kertoi aiemmin, että Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrushev ja Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan keskustelivat kyberturvallisuudesta, Ukrainasta ja siirtolaiskriisistä Valko-Venäjän rajalla keskiviikkona puhelussa.

Hän sanoi, että puhelu oli osa presidenttien välisen "korkean tason kontaktin" valmistelua. Lue lisää.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa