Liity verkostomme!

NATO

Venäjä varoittaa Natoa, että kaikilla Ukrainaa koskevilla toimilla on seurauksia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Naton logoa sisältävät bannerit sijoitetaan Naton päämajan sisäänkäynnille muuton aikana Brysseliin, Belgiaan. REUTERS/Yves Herman/Tiedostokuva

Moskova on varoittanut Natoa, että kaikilla toimenpiteillä kohti Ukrainan liittymistä blokkiin on seurauksia, uutistoimisto RIA lainasi Venäjän varaulkoministeri Andrei Rudenkoa torstaina. (21 lokakuu), kirjoittavat Maxim Rodionov ja Olzhas Auyezov, Reuters.

RIA sanoi, että Rudenkolta oli kysytty Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austinin kommentteja Ukrainan-vierailusta tällä viikolla, kun hän sanoi, että Washington tukee Kiovan pyrkimystä liittyä transatlanttiseen liittoumaan ja ettei mikään maa voisi veto-oikeuttaan tällaiseen siirtoon.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

NATO

Putin varoittaa Venäjän ryhtyvän toimiin, jos Nato ylittää punaiset linjansa Ukrainassa

Julkaistu

on

By

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja VTB-pankin toimitusjohtaja Andrei Kostin osallistuvat VTB Capital Investment Forumin "Russia Calling!" videokonferenssipuhelun kautta Moskovassa, Venäjällä 30. Sputnik/Mihail Metzel/Pool REUTERSin kautta

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi tiistaina (30. marraskuuta), että Venäjän on pakko toimia, jos Nato ylittää sen "punaiset linjat" Ukrainaa vastaan, ja sanoi, että Moskova näkee tiettyjen hyökkäysohjuskapasiteetin sijoittamisen Ukrainan maaperälle laukaisevana. kirjoittaa Anastasia Lyrchikova, Gleb Stolyarov, Oksana Kobzeva, Andrew Osborn, Vladimir Soldatkin että Andrew Osborn.

Puhuessaan Moskovassa pidetyssä investointifoorumissa Putin sanoi toivovansa terveen järjen voittavan kaikilta osapuolilta, mutta että hän haluaa Naton olevan tietoinen Venäjän omista turvallisuushuoleista Ukrainan ympärillä ja siitä, miten se reagoisi, jos länsi jatkaa Kiovan auttamista laajentamaan armeijaansa. infrastruktuuria.

"Jos Ukrainan alueelle ilmestyy jonkinlaisia ​​iskujärjestelmiä, lentoaika Moskovaan on 7-10 minuuttia ja viisi minuuttia, jos yliääniase on käytössä. Kuvittele vain", Putin sanoi.

"Mitä meidän tulee tehdä tällaisessa skenaariossa? Meidän on sitten luotava jotain vastaavaa suhteessa niihin, jotka uhkaavat meitä tällä tavalla. Ja voimme tehdä sen nyt."

Mainos

Putin sanoi, että Venäjä oli juuri onnistuneesti testannut uutta meripohjaista hypersonic-ohjusta, joka olisi käytössä uuden vuoden alussa. Hän sanoi, että sen lentoaika oli viisi minuuttia yhdeksän kertaa äänennopeudella.

Venäjän johtaja, joka kysyi, miksi Nato oli jättänyt huomiotta Venäjän toistuvia varoituksia ja laajentanut sotilaallista infrastruktuuriaan itään, nosti esiin Aegis Ashore -ohjuspuolustusjärjestelmän sijoittamisen Puolaan ja Romaniaan.

Hän teki selväksi, ettei halua nähdä samoja laukaisujärjestelmiä, joita Venäjä on pitkään valittanut, että niitä voidaan käyttää myös hyökkäävien Tomahawk-risteilyohjusten laukaisemiseen Ukrainassa.

Mainos

"Tällaisten uhkien luominen (Ukrainassa) olisi meille punaisia ​​linjoja. Mutta toivon, että se ei johda siihen. Toivon, että terve järki, vastuu sekä maistamme että maailmanyhteisöstä voittaa", sanoi Putin. .

Aiemmin tiistaina Yhdysvallat ja Britannia varoittivat Venäjää uusista sotilaallisista hyökkäyksistä Ukrainaa vastaan, kun Nato kokoontui keskustelemaan siitä, miksi Venäjä oli siirtänyt joukkojaan lähemmäs eteläistä naapuriaan. Lue lisää.

Kreml liitti Mustanmeren Krimin niemimaan Ukrainalta vuonna 2014 ja tuki sitten kapinallisia, jotka taistelivat hallituksen joukkoja vastaan ​​maan itäosassa. Konfliktissa on kuollut Kiovan mukaan 14,000 XNUMX ihmistä, ja se kiehuu edelleen.

Kaksi Venäjän joukkojen kerääntymistä Ukrainan rajoilla tänä vuonna on hälyttänyt länttä. Länsiviranomaiset kertovat, että toukokuussa venäläisten joukkojen määrä oli 100,000 XNUMX, mikä on suurin Krimin valtauksen jälkeen.

Moskova on hylännyt länsimaiset ehdotukset, joiden mukaan se valmistautuisi hyökkäykseen, kiihottavina, sanoi, ettei se uhkaa ketään ja puolusti oikeuttaan sijoittaa joukkoja omalle alueelleen haluamallaan tavalla.

Putin sanoi tiistaina, että Venäjä on huolestunut Naton laajamittaisista harjoituksista rajojen lähellä, mukaan lukien suunnittelemattomat harjoitukset. Hän nosti esimerkkinä sanomansa Yhdysvaltojen äskettäin harjoittaman ydiniskun Venäjää vastaan. Lue lisää.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Puolustus

Kreml testaa EU:n ja Naton puolustusjärjestelmää

Julkaistu

on

Venäjä ohjasi äskettäisen siirtolaiskriisin Valko-Venäjän ja Puolan rajalla käyttämällä Valko-Venäjän Lukašenkon hallintoa luodakseen uuden epävakauden pisteen Itä-Eurooppaan. Aiemmin Venäjä on käyttänyt samankaltaisia ​​pelikirjoja saavuttaakseen geopoliittisia tavoitteitaan ja houkuttelee Euroopan maita tekemään myönnytyksiä Venäjälle, kuten pakotteiden poistamiseen. Esimerkiksi vuonna 2015, kun Venäjä oli puuttunut Syyrian sotilaalliseen konfliktiin, valtava siirtolaisvirta aiheutti humanitaarisen katastrofin Euroopassa. kirjoittaa James Wilson.

Tämä jakoi eurooppalaiset kansalliset yhteisöt ja lisäsi maahanmuuttovastaista mielipidettä Isossa-Britanniassa, mikä johti lopulta Brexitiin. Nykyään, kun samanlaisia ​​pelkoja ilmaistaan ​​Puolassa, Ranskassa ja Unkarissa, on syytä olla huolissaan tarpeesta vastata yhteisesti ja oikea-aikaisesti Moskovan aggressiivisiin toimiin alueella.

Valko-Venäjän ja Puolan rajalla vallitseva siirtolaiskriisi on yksi Kremlin välineistä, joilla EU kehotetaan neuvottelemaan Venäjän kanssa sen strategisista tavoitteista. Näihin tavoitteisiin kuuluu Nord Stream 2:n käynnistäminen, Venäjän vastaisten pakotteiden lieventäminen, sen hallitsemien terroristijärjestöjen L-DNR:n tunnustaminen (Donetskin ja Luhanskin alueet). Muita Venäjän tavoitteita ovat liitetyn Krimin alueen ja Sevastopolin kaupungin tunnustaminen Venäjän alueiksi. Samanaikaisesti Venäjä painostaa paluuta Minskin neuvottelumuotoon neuvotellakseen uusista ehdoista; he myös yrittävät oikeuttaa Venäjän armeijan leviämisen länteen (tämä koskee ilmatukea ja iskukoulutusta Pohjois-Ukrainan kaupunkeihin) ja paljon muuta. Venäjällä on monimutkainen strategia, joka sisältää toimintaa monilla eri rintamilla, heikentyneen EU:n ja Naton sekä lännen epäonnistumisen tunnustaa hybridihyökkäystä avoimeksi.

EU:n länsirajan äskettäinen kriisi tapahtui Venäjän ja Valko-Venäjän yhdentymisen jatkamisesta yhdeksi valtioksi tehtyjen sopimusten (28 liitto-ohjelmaa) allekirjoittamisen taustalla, mikä on synnyttänyt käsitteen yhteisestä maahanmuuttopolitiikasta ja hyväksynyt päivitetyn sotilaallinen oppi. Naton länsirajan läpi uhkaavalla laajamittaisella operaatiolla Moskova suunnitteli legitimoivansa pariapresidentti Lukašenkon hallituksen käynnistämällä Minskin ja Brysselin väliset neuvottelut tilanteen ratkaisemiseksi diplomaattisesti ja hallinnon poistamiseksi poliittisesta eristäytymisestä.

Mainos

Tärkeä elementti Venäjän hybridityökalujen käytössä on sen roolin piilottaminen tai vääristäminen tuhoisassa toiminnassa. Venäjän tiedustelupalvelut hallitsivat siirtolaiskriisiä Euroopan unionin rajoilla samankaltaisella strategialla kuin Venäjän Krimillä vuonna 2014 ja edelleen Itä-Ukrainassa.

Bloombergin viimeaikaisten artikkeleiden mukaan Yhdysvallat on varoittanut liittolaisiaan Euroopassa Venäjän federaation suunnitelmista aloittaa sotilaallinen operaatio Ukrainan hyökkäystä varten, ehkä jo 1. joulukuuta. Tällaiset huolenaiheet perustuvat todisteisiin, jotka osoittavat venäläisten joukkojen kerääntymisen Ukrainan rajan lähelle, ja suuntauksiin, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Venäjän valmistautuminen Krimin vuoden 2014 laittomaan miehitykseen ja liittämiseen.

Yhdysvaltain asiainhoitaja Courtney Ostrien kertoi Etyjin pysyvälle neuvostolle aiemmin tässä kuussa, että Venäjä on suurin este Moskovan johtaman aseellisen konfliktin rauhanomaiselle ratkaisemiselle Itä-Ukrainassa ja että Kremlin retoriikka on perusteetonta ja vaarallisen provosoivaa. Venäjän on sallittava ETYJ SMM:n (Special Monitoring Mission) suorittaa tehtävänsä laadukkaasti ja valvoa kaikkialla Venäjän hallinnassa olevaa TOT:ta (tilapäisesti miehitettyä aluetta) Ukrainassa. Mutta malttit nousevat, ja kaikki osapuolet valmistautuvat kriisin mahdolliseen eskaloitumiseen pian.

Mainos

Lännen ja Venäjän välisten suhteiden sovinto tai vakauttaminen ei voi olla yhteisymmärryksen tai kompromissin pohjalta, koska Venäjän geopolitiikka perustuu vastakkainasetteluun, ei yhteistyön kautta tapahtuvaan kehittämiseen. Putinin kanssa on mahdotonta tehdä sopimusta yksinkertaisesti siksi, että hänen vaatimuksensa ovat yhä röyhkeämpiä. Georgiassa vuonna 2008 tapahtuneen sotilaallisen hyökkäyksen jälkeen Ukraina joutui uhriksi vuonna 2014. Jos Krimin ja Itä-Ukrainan miehitetyistä alueista tehdään lisää myönnytyksiä, niin muutaman vuoden kuluttua on vasta uusi aggressioteatteri. Vaarassa eivät ole vain Kaukasus ja Itä-Eurooppa, vaan myös itse Euroopan unioni. Venäjä alkaa näyttää hajoamisen merkkejä. Olisi globaali katastrofi osoittaa heikkoutta Kremlin aggression edessä. Pakotteet purevat, kansan kannatus hiipuu, maailman kilpailukyky heikkenee ja Venäjää ajetaan tasaisesti nurkkaan.

Venäjän Valko-Venäjän ja Puolan rajalle tarkoituksella luoman muuttoliikekriisin taustalla Moskova osoitti edelleen vahvuuttaan ja vaikutusvaltaansa alueen turvallisuustilanteeseen järjestämällä Venäjän ja Valko-Venäjän suunnittelemattomia lentolentoharjoituksia Grodnon alueella ja siten koetella lännen mahdollisuuksia. vastaus tilanteeseen. Vaikka useita laskuvarjovarjojoukkoja kuoli harjoitusten aikana, mikä osoittaa jälleen kerran venäläisten vakavan valmiuden sotaan. He näyttävät olevan valmiita käyttämään kunnostettua vanhentunutta Neuvostoliiton aseistusta nykyaikaisia ​​eurooppalaisia ​​ja amerikkalaisia ​​järjestelmiä vastaan. Suurin huolenaihe ei ole 40 vuotta vanhojen lentokoneiden koulutus tai uudelleenasennus, vaan kyky iskeä strategisiin kohteisiin. Kuten haavoittunut peto, Venäjä voi olla tuomittu, mutta se on erittäin vaarallinen, eikä sitä pidä aliarvioida.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Afganistan

Naton liittolaiset kamppailevat pitämään Kabulin lentokentän avun saannissa vetäytymisen jälkeen

Julkaistu

on

By

Yleiskuva ihmisjoukkoista lähellä lentokenttää Kabulissa, Afganistanissa 23. elokuuta 2021. ASVAKA NEWS REUTERSin kautta

Näkymä ihmisistä, jotka odottavat jonossa noustakseen C-17 Globemaster III -koneeseen Hamid Karzain kansainvälisellä lentokentällä, Kabulissa, Afganistanissa 27. elokuuta 2021. Satelliittikuva 2021 Maxar Technologies/moniste REUTERin kautta

Naton liittolaiset kamppailevat varmistaakseen, että Afganistanin pääportti, Kabulin lentoasema, pysyy avoinna kiireellisesti tarvittaville humanitaarisen avun lennoille ensi viikolla, kun he lopettavat evakuointikoneensa ja luovuttavat sen Talebanille, kirjoittaa Stephanie Nebehay että Orhan Coskun.

Lentokenttä, joka on pelastusrengas kymmenille tuhansille pakolaisille, jotka ovat paenneet Taleban -taistelijoita viimeisten kahden viikon aikana, sekä avun, joka saapuu kuivuuden ja konfliktien vaikutusten lievittämiseksi, iski tappava itsemurhaisku porttiensa ulkopuolella torstaina (26. elokuuta).

Turkki sanoi neuvottelevansa edelleen Talebanin kanssa teknisen avun tarjoamisesta lentoaseman käyttämiseksi sen jälkeen, kun joukot lähtivät Afganistanista 31. elokuuta, mutta pommitukset korostivat tarvetta turkkilaisille joukkoille, jotka suojelevat siellä olevia asiantuntijoita.

Mainos

Turkki ei ole sanonut, hyväksyisivätkö Talebanit tällaisen ehdon, ja presidentti Tayyip Erdogan sanoi perjantaina, että hänen maallaan ei "ole kiire aloittaa lentoja" uudelleen Kabuliin.

Mutta avustusryhmät sanoivat, että humanitaarisia toimituksia on jatkettava kiireellisesti maahan, joka kärsii toista kuivuuttaan neljään vuoteen ja jossa 18 miljoonaa ihmistä, lähes puolet väestöstä, on riippuvaisia ​​hengenpelastamisesta.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Ned Price sanoi perjantaina, että Yhdysvaltain ja liittoutuneiden lentoliikenteen asiantuntijat olivat arvioineet Kabulin lentokentän "kyvykkyydeltään, jotka tukisivat kaupallisen toiminnan jatkamista, kun lähdemme" ja että Yhdysvallat tekee yhteistyötä kaikkien osapuolten kanssa helpottaakseen sujuvaa siirtää".

Mainos

Hän kuitenkin huomautti: "Koska Yhdysvaltain armeija lähtee 31. elokuuta mennessä, mielestäni on luultavasti kohtuutonta odottaa, että normaalit lentoasemat toimivat 1. syyskuuta."

Price sanoi, että myös Taleban halusi toimivan lentokentän ja korosti, että lentoaseman toiminta 31. elokuuta jälkeen "ei ole meidän tehtävämme". Pentagonin mukaan useat maat ovat valmiita työskentelemään Talebanin kanssa lentoaseman toiminnan jatkamiseksi.

YK: n humanitaarista lentoliikennettä johtava Maailman elintarvikeohjelma aikoo aloittaa lennot viikonloppuna humanitaarisen ilmasillan luomiseksi Afganistaniin, YK: n tiedottaja Stephane Dujarric kertoi toimittajille New Yorkissa.

"Tämä edellyttää lentoja Pakistanista eri lentoasemille, Kabulin ulkopuolelle, Kandahariin ja Mazar-i-Sharifiin", Dujarric sanoi. "WFP pyytää noin 18 miljoonaa dollaria matkustajaliikenteestä ja 12 miljoonaa dollaria rahtisillasta."

Dujarric sanoi, että on epäselvää, mitä tapahtuisi Kabulin lentokentällä 31. elokuuta jälkeen. Hän kuvaili lentokenttää kriittiseksi Yhdistyneiden kansakuntien työlle, ja se on korostanut aikovansa jäädä Afganistaniin auttamaan hädässä olevia.

"Talebanin velvollisuutena on varmistaa, että Kabulilla on toimiva lentokenttä ja turvallisuusjärjestelmä käytössä", Dujarric sanoi.

Maailman elintarvikeohjelma sanoi tällä viikolla, että miljoonat ihmiset Afganistanissamarssivat nälkään"COVID-19-pandemian ja tämän kuun mullistuksen vuoksi nykyiset vaikeudet saavat maan katastrofiin.

Maailman terveysjärjestö kertoi perjantaina, että Afganistanin lääkinnälliset tarvikkeet loppuvat päivissä, eikä niitä ole juurikaan mahdollista varastoida uudelleen.

"Tällä hetkellä turvallisuusongelmien ja useiden muiden toiminnallisten näkökohtien vuoksi Kabulin lentoasema ei ole vaihtoehto ainakin ensi viikolle", WHO: n alueellinen hätäjohtaja Rick Brennan sanoi.

Kun avustusryhmillä on vaikeuksia pitää syöttöreittejä maassa avoinna 31. elokuuta ulkomaisten joukkojen lähdön jälkeen, Afganistanista yrittävät lähteä maasta löytävät muutamat jäljellä olevat uloskäynnit.

Useat Euroopan unionin maat ovat ilmoittaneet lopettaneensa evakuointioperaatiot Kabulista, ja Yhdysvallat on ilmoittanut, että se asettaa tänään (30. elokuuta) etusijalle viimeisten joukkojensa ja sotilastarvikkeidensa poistamisen.

Afganistanit, joilla on voimassa olevat asiakirjat, voivat matkustaa tulevaisuudessa milloin tahansa, Talebanin korkea virkamies sanoi perjantaina (27. elokuuta).

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa