Liity verkostomme!

Venäjä

Kremlin kriitikko Aleksei Navalnyn verkkosivusto, jonka sääntelyviranomainen on estänyt ennen vaaleja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjän oppositiopoliitikko Aleksei Navalny osallistuu oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhan viidennen vuosipäivän kunniaksi järjestettävään mielenosoitukseen Moskovassa, Venäjällä 5. helmikuuta 29. REUTERS / Shamil Zhumatov / File Photo

Venäjän viranomaiset estivät pääsyn vangittuun Kremlin kriitikkoon Aleksei Navalnyyn (Kuvassa) verkkosivuilla maanantaina (26. heinäkuuta) eduskuntavaalien lähestyessä, heidän viimeisintä yritystään sivuuttaa Kremlin liittolaiset Yhdysvaltain tukemina ongelmantekijöinä, kirjoittaa Maxim Rodionov, Alexander Marrow, Olzhas Auyezov, Andrew Osborn että Vladimir Soldatkin.

Siirtymä, joka on viimeinen luku presidentti Vladimir Putinin merkittävimmälle kotimaiselle vastustajalle pitkään kohdistuneessa torjunnassa, esti myös 48 muun Navalnyyn liittyvän henkilön ja organisaation verkkosivustot Venäjällä.

Mainos

Venäjän Internet-sääntelyviranomainen Roskomnadzor ilmoitti Reutersille antamassaan lausunnossa toimineensa estääkseen navalny.comin - yhden Navalnyn liikkeen pääverkkosivustoista - ja muut pääsyyttäjän pyynnöstä.

Venäjän tuomioistuin päätti viime kuussa, että Navalnyyn liittyvät organisaatiot olivat "ääriliikkeitä" Moskovan ylimmän syyttäjän syytösten perusteella, jotka sanoivat yrittävänsä aikaansaada vallankumousta pyrkimällä horjuttaa Venäjän sosiaalipoliittista tilannetta.

Voimassa oleva päätös kielsi heidät ja esti Navalnyn liittolaisia ​​osallistumasta syyskuun vaaleihin valtion duumaan, parlamentin alahuoneeseen.

Mainos

Roskomnadzor sanoi, että sen estämät sivustot olivat auttaneet tuomioistuimen kiellon piiriin kuuluvia liikkeitä levittämään propagandaa ja jatkamaan laitonta toimintaa.

Navalnyn tiimi sanoi tuomitessaan muutoksen sosiaalisessa mediassa odottavansa, että viranomaiset suunnittelevat pian sen niin kutsutun älykkään äänestyksen verkkosivuston, joka neuvoo ihmisiä, kuinka äänestää taktisesti syyskuussa yrittääkseen poistaa ehdokkaita hallitsevasta Yhtenäinen Venäjä -puolueesta.

Se sanoi myös, että sen resurssit YouTubessa, jossa se tutkii Venäjän hallitsevan eliitin väitettyä korruptiota, olivat paineessa.

Google ei vastannut välittömästi kysymykseen, oliko Roskomnadzor pyytänyt sitä poistamaan Navalnyyn liittyvää materiaalia ja miten se voisi käsitellä tällaisen pyynnön. Google Inc: n aakkoset (GOOGL.O) omistaa YouTuben.

Maria Pevchikh, joka on työskennellyt joissakin Navalnyn korkean profiilin tutkimuksissa, sanoi, että Venäjän viranomaisten toimet olivat kohdistuneet yksittäisten Navalny-liittolaisten sivustoihin, jotka ovat jo lakkauttaneet kampanjan päämajan, sekä sivustoja, jotka on suunniteltu paljastamaan korruptio aloilla kuten tienrakennus.

"He ovat estäneet kaikki meille linkitetyt sivustot", Pevchikh kirjoitti Twitterissä. "He ovat yksinkertaisesti päättäneet puhdistaa meidät Venäjän Internetistä."

Navalny -liittolaiset korostivat, mitkä heidän verkkosivustoistaan ​​vielä toimivat, ja kehottivat ihmisiä lataamaan älykkään äänestyssovelluksen.

Putinin merkittävin kotimainen kriitikko Navalny suorittaa 2-1 / 2 vuoden vankeusrangaistuksen ehdonalaiseen rikkomiseen, jonka hänen mielestään rikottiin. Hänen vangitsemisensa on lisännyt jännitteitä Venäjän suhteissa länteen, mikä on vaatinut hänen vapauttamistaan.

Yhdysvallat ja Iso-Britannia ovat tuominneet Navalnyn liittolaisten vastaiset toimenpiteet perusteettomana iskuna Venäjän poliittiselle oppositiolle.

Venäjä

Eurooppa tuomitsee Venäjän vaalien ympäröimän pelon ilmapiirin

Julkaistu

on

EU: n ulkosuhdehallinnon tiedottaja Peter Stano, joka kysyi tämän viikon duumasta ja Venäjän federaation aluevaaleista, sanoi, että vaalit ovat sujuneet pelon ilmapiirissä. EU on pannut merkille, että riippumattomat ja luotettavat lähteet ovat ilmoittaneet vakavista vaalilainsäädännön rikkomuksista.

Stano sanoi, että vaalit on järjestettävä vapaasti ja oikeudenmukaisesti kaikkialla maailmassa, missä niitä tapahtuu. Hän sanoi, että vaalit on järjestetty ilman mitään uskottavaa kansainvälistä havaintoa, ja että EU pahoittelee Venäjän päätöstä vähentää ja rajoittaa voimakkaasti Etyjin demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimiston operaation kokoa ja muotoa, mikä estää sen lähettämisen.  

Stano sanoi, että oppositiopoliitikkoja, kansalaisyhteiskunnan järjestöjä, kansalaisyhteiskunnan aktivisteja, ihmisoikeusaktivisteja, riippumattomia tiedotusvälineitä ja toimittajia vastaan ​​kohdistettujen tukahduttamistoimien tarkoituksena oli vaientaa kriittinen oppositio ja poistaa kilpailu. 

Mainos

Euroopan komissio kehottaa Venäjän federaatiota noudattamaan YK: n ja Euroopan neuvoston puitteissa tehtyjä sitoumuksiaan ihmisoikeuksien ja demokraattisten arvojen suojelemiseksi, mukaan lukien vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien järjestäminen. 

Ukraina

Tiedottaja lisäsi, että Euroopan komissio ei koskaan tunnusta vaaleja laittomasti liitetyssä Krimissä, ja ilmaisi myös huolensa siitä, että Ukrainan kansalaisille Ukrainan alueilla, jotka ovat tällä hetkellä miehitettyjä, annettiin passi ja he saivat äänestää. Stanton sanoi, että tämä oli vastoin Minskin sopimusten henkeä.

Mainos

Kun häneltä kysyttiin, tunnustaako EU vaalitulokset, Stano sanoi, että tämä on kansallista toimivaltaa ja riippuu yksittäisistä jäsenvaltioista, mutta lisäsi, että EU: n ulkoasiainministerit saattavat keskustella tapaamisesta tänä iltana New Yorkissa, missä he kokoontuvat YK: n yleiskokoukseen. EU: n korkea edustaja Josep Borrell tapaa jälleen venäläisen kollegansa Sergei Lavrovin kanssa yhdessä monista tällä viikolla suunnitelluista kahdenvälisistä kokouksista.

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Venäjän Putin-puolue voitti enemmistön tukahduttamisen jälkeen: viholliset huutavat pahaa

Julkaistu

on

By

Venäjän hallitseva Yhtenäinen Venäjä -puolue, joka tukee presidentti Vladimir Putinia (Kuvassa), säilytti parlamentaarisen enemmistönsä vaalien ja kriitikkojen laajamittaisen tukahduttamisen jälkeen, mutta vastustajat väittivät laajaa petosta, kirjoittaa Andrew Osborn, Gabrielle Tétrault-Farber, Maria Tsvetkova, Polina Nikolskaya ja Tom Balmforth.

Kun 85% äänestyksistä on laskettu tänään (20. syyskuuta), keskusvaalilautakunta sanoi, että Yhtenäinen Venäjä on voittanut lähes 50% äänistä, ja lähin kilpailija, kommunistinen puolue, on vajaat 20%.

Vaikka tämä merkitsee painavaa virallista voittoa, se on Yhtenäiselle Venäjälle hieman heikompi suoritus kuin viime eduskuntavaaleissa vuonna 2016, jolloin puolue sai hieman yli 54% äänistä.

Mainos

Kremlin vangitun kriitikon Aleksei Navalnyn vuosien huonontunut elintaso ja epäilyt korruptiosta ovat saaneet jonkin verran tukea, jota pahentaa Navalnyn liittolaisten järjestämä taktinen äänestyskampanja.

Kremlin kriitikot, jotka väittivät laajamittaista äänestystä, sanoivat, että vaalit olivat joka tapauksessa huijauksia.

Yhtenäinen Venäjä olisi pärjännyt paljon huonommin reilussa kilpailussa, koska Navalnyn liike kiellettiin vaaleja edeltävillä tukahduttamistoimilla, jotka estävät hänen liittolaisiaan toimimasta ja kohdistamasta kriittisiä tiedotusvälineitä ja kansalaisjärjestöjä.

Mainos

Vaaliviranomaiset sanoivat mitätöineenään kaikki tulokset äänestyspaikoilla, joissa oli ilmennyt ilmeisiä sääntöjenvastaisuuksia ja että kilpailu oli kokonaisuudessaan oikeudenmukainen.

Tulos ei näytä todennäköisesti muuttavan poliittista maisemaa, sillä presidentti tai pääministeri vuodesta 1999 lähtien ollut Putin on edelleen hallitseva ennen seuraavia presidentinvaaleja vuonna 2024.

Putin ei ole vielä sanonut, lähteekö ehdolle. Hänen piti puhua tänään 1000 GMT jälkeen.

68-vuotias johtaja on edelleen suosittu hahmo monien venäläisten keskuudessa, jotka arvostavat häntä lännen vastustamisesta ja kansallisen ylpeyden palauttamisesta.

Lähes täydelliset tulokset osoittivat, että kommunistinen puolue sijoittui toiseksi, jota seurasi nationalistinen LDPR -puolue ja oikeudenmukainen Venäjä -puolue kumpikin hieman yli 7 prosentilla. Kaikki kolme osapuolta tukevat yleensä Kremliä useimmissa keskeisissä kysymyksissä.

Uusi puolue nimeltä "Uudet ihmiset" näytti puristuneen parlamenttiin hieman yli 5 prosentilla.

Moskovan pormestari Sergei Sobyanin, Venäjän johtajan liittolainen, huusi juhlallisessa mielenosoituksessa Yhtenäisen Venäjän päämajassa valtiontelevisiossa: "Putin! Putin! Putin!" lippua heiluttavalle yleisölle, joka toisti hänen laulunsa.

Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet tyhjentävät äänestyslaatikon ennen äänestyksen laskemista kolmen päivän eduskuntavaaleissa Kaukoidän kaupungissa Vladivostokissa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. REUTERS/Tatiana Meel EI MYYNTIA. EI ARKISTOJA
Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet tyhjentävät äänestyslaatikon äänestyspaikkojen sulkeutuessa kolmen päivän pituisten parlamenttivaalien aikana Kazanskin rautatieaseman sisällä Moskovassa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. Äänestyspaikalla. REUTERS/Evgenia Novozhenina
Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet laskevat äänestyksiä Kazanskyn rautatieterminaalin äänestyspaikalla sen jälkeen, kun äänestykset suljettiin kolmen päivän pituisten parlamenttivaalien aikana Moskovassa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. REUTERS/Evgenia Novozhenina

Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet tyhjentävät äänestyslaatikon äänestyspaikkojen sulkeutuessa kolmen päivän pituisten parlamenttivaalien aikana Kazanskin rautatieaseman sisällä Moskovassa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. Äänestyspaikalla. REUTERS/Evgenia Novozhenina

Navalnyin liittolaiset, jotka suorittavat vankeusrangaistusta ehdonalaisista rikkomuksista, jotka hän kiistää, olivat kannustaneet taktiseen äänestykseen Yhtenäistä Venäjää vastaan. Lue lisää.

Monissa tapauksissa he olivat neuvoneet ihmisiä pitämään nenäänsä ja äänestämään kommunistiksi. Viranomaiset olivat yrittäneet estää aloitteen verkossa.

Keskusvaalilautakunta julkaisi hitaasti tietoja Moskovan verkkoäänestyksestä, jossa Yhtenäinen Venäjä ei perinteisesti pärjää yhtä hyvin kuin muilla alueilla, koska se on saattanut menettää joitakin paikkoja pääkaupungissa.

Golos, vaalitarkkailija, jota viranomaiset syyttävät ulkomaisesta agentista, kirjasi tuhansia rikkomuksia, mukaan lukien uhkailijat tarkkailijoita vastaan ​​ja äänestyslippujen täyttäminen, joista räikeitä esimerkkejä levisi sosiaalisessa mediassa. Jotkut henkilöt jäi kameraan tallentamaan äänipaketteja urneihin.

Keskusvaalilautakunta ilmoitti rekisteröineensä 12 äänestystapausta kahdeksalla alueella ja että kyseisten äänestyspaikkojen tulokset mitätöidään.

Yhtenäinen Venäjä omisti lähes kolme neljäsosaa eroavan valtion duuman 450 paikasta. Tämä valta -asema auttoi Kremliä viime vuonna muuttamaan perustuslaillisia muutoksia, jotka mahdollistivat Putinin presidenttiehdokkuuden vielä kahden kauden ajan vuoden 2024 jälkeen ja mahdollisesti vallan pysymisen vuoteen 2036 saakka.

Navalnyn liittolaisia ​​estettiin osallistumasta vaaleihin sen jälkeen, kun hänen liike kiellettiin kesäkuussa ääriliikkeinä. Muut oppositiomiehet väittävät, että he olivat saaneet likaisia ​​temppukampanjoita. Lue lisää.

Kreml kiistää poliittisesti ajautuneet väkivaltaisuudet ja sanoo, että yksittäisiä ihmisiä syytetään lain rikkomisesta. Sekä se että Yhtenäinen Venäjä kielsivät roolinsa ehdokkaiden rekisteröintiprosessissa.

"Jonain päivänä asumme Venäjällä, jossa on mahdollista äänestää hyviä ehdokkaita eri poliittisilla alustoilla", Navalnyn liittolainen Leonid Volkov kirjoitti Telegram -viestissä ennen äänestysten sulkeutumista sunnuntaina.

Eräs Moskovan eläkeläinen, joka antoi nimensä vain Anatolyksi, sanoi äänestäneensä Yhtenäistä Venäjää, koska hän oli ylpeä Putinin pyrkimyksistä palauttaa Venäjän oikeutettu suurvalta-asema.

"Yhdysvaltojen ja Britannian kaltaiset maat kunnioittavat meitä enemmän tai vähemmän nyt kuin kunnioittivat Neuvostoliittoa 1960- ja 70-luvuilla. ... Anglosaksit ymmärtävät vain voimakielen", hän sanoi.

Virallisen äänestysprosentin mukaan vain 47%oli merkkejä laajasta apaattisuudesta.

"En näe järkeä äänestää", sanoi eräs Moskovan kampaaja, joka antoi nimensä Irinaksi. "Se on joka tapauksessa päätetty meidän puolestamme."

Continue Reading

Venäjä

Yves Bouvier vapautui täysin kaikista syytteistä kiistassaan Venäjää vastaan ​​oligarkki Dmitri Rybolovlev

Julkaistu

on

Geneven syyttäjävirasto on luopunut viimeisestä oikeustapauksesta, jonka venäläinen oligarkki Dmitri Rybolovlev aloitti sveitsiläistä taidekauppaa Yves Bouvieria vastaan (Kuvassa). Lopullisessa tuomiossaan syyttäjä vahvistaa, että toisin kuin Rybolovlevin asianajajat ovat väittäneet, ei tapahtunut petoksia, huonoa hallintaa, luottamuksen rikkomista eikä rahanpesua. Tammikuusta 2015 lähtien Rybolovlev ja hänen asianajajansa ovat hävinneet kaikki yhdeksän Bouvier'a vastaan ​​nostetun oikeudenkäynnin välivuotena, mukaan lukien Singaporessa, Hongkongissa, New Yorkissa, Monacossa ja Genevessä.

"Tänään päättyy kuuden vuoden painajainen", sanoi Bouvier. "Syistä, joilla ei ollut mitään tekemistä taidetoimintani kanssa, oligarkki yritti ja ei onnistunut tuhoamaan minua, mobilisoi hänen poikkeukselliset taloudelliset voimavaransa ja vaikutusvallansa. tukahduttaa minut taloudellisesti käynnistämällä vääriä oikeudenkäyntejä ympäri maailmaa. Hän käytti miljoonia kuluja ja määräsi suuria viestintäyrityksiä tuhoamaan maineeni, ja yksityiset tiedustelupalvelut seurasivat minua kaikkialla. Hyökkäyksensä aikana kaikki lailliset yritykset, joiden kanssa työskentelin, ja minä koordinoituja ja hienostuneita sähköpostin hakkerointeja. Hän yritti tuhota yritykseni, maineeni ja elämäni. Mutta hän epäonnistui. Kaikki tuomioistuimet ovat vahvistaneet viattomuuteni. Totuus voitti, kuten sanoin hänen hyökkäyksensä ensimmäisestä päivästä lähtien. Tämä on täydellinen voitto. ”

"Rybolovlevin hyökkäykset minua vastaan ​​eivät liittyneet taiteen myyntiin", Bouvier selitti. "Ensinnäkin hän oli puolivälissä historian kalleinta avioeroa ja halusi alentaa taidekokoelmansa arvoa. Toiseksi hän halusi rangaista minua siitä, että olin kieltäytynyt korruptoimasta sveitsiläisiä tuomareita erittäin kalliista avioeroistaan. Kolmanneksi hän halusi varastaa Singaporessa sijaitsevan freeport -liiketoimintani ja rakentaa oman Venäjän federaatioon Vladivostokissa. "

Mainos

Bouvier, joka joutui lopettamaan melkein kaikki taide-, logistiikka- ja kuljetustoimintansa puolustautuakseen viimeisten kuuden vuoden aikana tapahtuneilta massiivisilta hyökkäyksiltä, ​​kärsii valtavia vahinkoja. Taulukot ovat nyt kääntyneet: Rybolovlev (ja hänen asianajajansa Tetiana Bersheda) joutuvat kolmen rikostutkinnan kohteeksi Monacossa, Sveitsissä ja Ranskassa, ja häntä epäillään välineistetyistä ja korruptoituneista virkamiehistä Bouvier'n hyökkäyksissään. Kymmenen ihmistä, mukaan lukien useita entisiä ministereitä, tutkitaan osana Monacogatea, joka on Monacon historian suurin korruptioskandaali.

David Bitton, Bouvier'n lakimies Genevessä, kommentoi seuraavaa: "Tänään päättyy Rybolovlevin vuonna 2015 aloittama skandaalinen kauppa ja täydellinen ja ehdoton voitto asiakkaallemme."

Bouvieria edustivat hänen tapauksissaan: David Bitton ja Yves Klein (Monfrini Bitton Klein); Alexandre Camoletti (Amuruso & Camoletti); Frank Michel (MC Etude d'Avocats); Charles Lecuyer (Ballerio & Lecuyer); Luc Brossolet (AAB Avocats); Ron Soffer (Soffer -avokatsit); LEHDISTÖTIEDOTE Francois Baroin ja Francis Spziner (Stas & Associés); Edwin Tong, Kristy Tan Ruan, Peh Aik Hin (Allen & Glendhill); Pierre-Alain Guillaume (Walder Wyss), Daniel Levy (McKool Smith), Mark Bedford (Zhong Lun).

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa