Liity verkostomme!

Venäjä

Putin sanoo, että Venäjän laivasto voi tarvittaessa tehdä "ennalta ehkäisemättömän lakon"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjän laivasto voi havaita vihollisen ja tarvittaessa käynnistää "ennalta ehkäisemättömän lakon", presidentti Vladimir Putin sanoi sunnuntaina (25. heinäkuuta) viikkoja sen jälkeen, kun Yhdistyneen kuningaskunnan sotalaiva suuttui Moskovaan ohittamalla Krimin niemimaan. kirjoittaa Andrey Ostroukh, Reuters.

"Pystymme havaitsemaan kaikki vedenalaiset, vedenalaiset, ilmassa olevat viholliset ja tarvittaessa suorittamaan ennaltaehkäisemättömän iskun sitä vastaan", Putin sanoi puhuessaan merivoimien paraati Pietarissa.

Putinin sanat ovat seurausta Mustanmeren kesäkuussa sattuneesta tapauksesta, jolloin Venäjä ilmoitti ampuneensa varoituslaukkuja ja pudottaneita pommeja Ison-Britannian sotalaivan polulle jahdatakseen sen pois Krimin vesiltä.

Mainos
Venäjän laivaston sota-alukset nähdään valmiina merivoimien päiväparaatille Pietarissa, Venäjällä 25. heinäkuuta 2021. Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Kremli REUTERSin kautta
Venäjän presidentti Vladimir Putin, puolustusministeri Sergei Šoigu ja Venäjän laivaston komentaja Nikolai Yevmenov osallistuvat merivoimien paraateihin Pietarissa, Venäjällä 25. heinäkuuta 2021. Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Kremli REUTERSin kautta

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja puolustusministeri Sergei Šoigu osallistuvat merivoimien paraateihin Pietarissa, Venäjällä 25. heinäkuuta 2021. Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Kremli REUTERSin kautta

Iso-Britannia hylkäsi Venäjän kertomuksen tapahtumasta sanoen uskovansa, että mahdolliset laukaukset olivat ennalta ilmoitettu Venäjän "tykkitreeni", eikä pommeja ollut pudonnut.

Venäjä liittää Krimin Ukrainasta vuonna 2014, mutta Iso-Britannia ja suurin osa maailmasta tunnustavat Mustanmeren niemimaan osana Ukrainaa, ei Venäjää.

Mainos

Putin sanoi viime kuussa, että Venäjä olisi voinut upottaa brittiläisen sota-aluksen HMS Defender, jonka se syytti laittomasta pääsystä aluevesilleen aloittamatta kolmatta maailmansotaa, ja sanoi Yhdysvaltojen osallistuneen "provokaatioon". Lue lisää.

Venäjä

Eurooppa tuomitsee Venäjän vaalien ympäröimän pelon ilmapiirin

Julkaistu

on

Asked about this week’s Duma and regional elections in the Russian federation, Peter Stano, the EU’s External Action Service spokesman said that the elections had taken place in an atmosphere of fear. The EU has noted that independent and reliable sources have reported serious violations of electoral law.

Stano said that elections, wherever they are taking place in the world, should be run in a free and fair way. He said the elections had taken place without any credible international observation and that the EU regretted Russia’s decision to severely reduce and restrict the size and format of the OSCE - Office for Democratic Institutions and Human Rights mission thereby preventing its deployment.  

Stano said the crackdown on opposition politicians, civil society organizations, civil society activists, human rights activists, independent media outlets and against journalists ahead of the election was aimed at silencing critical opposition and removing competition. 

Mainos

The European Commission calls on the Russian Federation to abide by its commitments taken within the UN and Council of Europe framework in terms of protection of human rights and democratic values, which includes also organizing free and fair elections. 

Ukraina

The spokesperson added that the European Commission will never recognize the elections in illegally annexed Crimea and also expressed concern that citizens of Ukraine in the Ukrainian territories which are currently occupied were given passports and allowed to vote. Stanton said that this ran counter to the spirit of the Minsk agreements.

Mainos

When asked if the EU will recognize the election results, Stano said that this was a national competence and up to individual member states, but added that it might be something that EU foreign affairs ministers discuss when they meet this evening in New York, where they are meeting for the UN General Assembly. EU High Representative Josep Borrell will be meeting again with his Russian counterpart Sergey Lavrov, at one of many bilateral meetings planned for this week.

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Venäjän Putin-puolue voitti enemmistön tukahduttamisen jälkeen: viholliset huutavat pahaa

Julkaistu

on

By

Venäjän hallitseva Yhtenäinen Venäjä -puolue, joka tukee presidentti Vladimir Putinia (Kuvassa), säilytti parlamentaarisen enemmistönsä vaalien ja kriitikkojen laajamittaisen tukahduttamisen jälkeen, mutta vastustajat väittivät laajaa petosta, kirjoittaa Andrew Osborn, Gabrielle Tétrault-Farber, Maria Tsvetkova, Polina Nikolskaya ja Tom Balmforth.

Kun 85% äänestyksistä on laskettu tänään (20. syyskuuta), keskusvaalilautakunta sanoi, että Yhtenäinen Venäjä on voittanut lähes 50% äänistä, ja lähin kilpailija, kommunistinen puolue, on vajaat 20%.

Vaikka tämä merkitsee painavaa virallista voittoa, se on Yhtenäiselle Venäjälle hieman heikompi suoritus kuin viime eduskuntavaaleissa vuonna 2016, jolloin puolue sai hieman yli 54% äänistä.

Mainos

Kremlin vangitun kriitikon Aleksei Navalnyn vuosien huonontunut elintaso ja epäilyt korruptiosta ovat saaneet jonkin verran tukea, jota pahentaa Navalnyn liittolaisten järjestämä taktinen äänestyskampanja.

Kremlin kriitikot, jotka väittivät laajamittaista äänestystä, sanoivat, että vaalit olivat joka tapauksessa huijauksia.

Yhtenäinen Venäjä olisi pärjännyt paljon huonommin reilussa kilpailussa, koska Navalnyn liike kiellettiin vaaleja edeltävillä tukahduttamistoimilla, jotka estävät hänen liittolaisiaan toimimasta ja kohdistamasta kriittisiä tiedotusvälineitä ja kansalaisjärjestöjä.

Mainos

Vaaliviranomaiset sanoivat mitätöineenään kaikki tulokset äänestyspaikoilla, joissa oli ilmennyt ilmeisiä sääntöjenvastaisuuksia ja että kilpailu oli kokonaisuudessaan oikeudenmukainen.

Tulos ei näytä todennäköisesti muuttavan poliittista maisemaa, sillä presidentti tai pääministeri vuodesta 1999 lähtien ollut Putin on edelleen hallitseva ennen seuraavia presidentinvaaleja vuonna 2024.

Putin ei ole vielä sanonut, lähteekö ehdolle. Hänen piti puhua tänään 1000 GMT jälkeen.

68-vuotias johtaja on edelleen suosittu hahmo monien venäläisten keskuudessa, jotka arvostavat häntä lännen vastustamisesta ja kansallisen ylpeyden palauttamisesta.

Lähes täydelliset tulokset osoittivat, että kommunistinen puolue sijoittui toiseksi, jota seurasi nationalistinen LDPR -puolue ja oikeudenmukainen Venäjä -puolue kumpikin hieman yli 7 prosentilla. Kaikki kolme osapuolta tukevat yleensä Kremliä useimmissa keskeisissä kysymyksissä.

Uusi puolue nimeltä "Uudet ihmiset" näytti puristuneen parlamenttiin hieman yli 5 prosentilla.

Moskovan pormestari Sergei Sobyanin, Venäjän johtajan liittolainen, huusi juhlallisessa mielenosoituksessa Yhtenäisen Venäjän päämajassa valtiontelevisiossa: "Putin! Putin! Putin!" lippua heiluttavalle yleisölle, joka toisti hänen laulunsa.

Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet tyhjentävät äänestyslaatikon ennen äänestyksen laskemista kolmen päivän eduskuntavaaleissa Kaukoidän kaupungissa Vladivostokissa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. REUTERS/Tatiana Meel EI MYYNTIA. EI ARKISTOJA
Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet tyhjentävät äänestyslaatikon äänestyspaikkojen sulkeutuessa kolmen päivän pituisten parlamenttivaalien aikana Kazanskin rautatieaseman sisällä Moskovassa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. Äänestyspaikalla. REUTERS/Evgenia Novozhenina
Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet laskevat äänestyksiä Kazanskyn rautatieterminaalin äänestyspaikalla sen jälkeen, kun äänestykset suljettiin kolmen päivän pituisten parlamenttivaalien aikana Moskovassa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. REUTERS/Evgenia Novozhenina

Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet tyhjentävät äänestyslaatikon äänestyspaikkojen sulkeutuessa kolmen päivän pituisten parlamenttivaalien aikana Kazanskin rautatieaseman sisällä Moskovassa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. Äänestyspaikalla. REUTERS/Evgenia Novozhenina

Navalnyin liittolaiset, jotka suorittavat vankeusrangaistusta ehdonalaisista rikkomuksista, jotka hän kiistää, olivat kannustaneet taktiseen äänestykseen Yhtenäistä Venäjää vastaan. Lue lisää.

Monissa tapauksissa he olivat neuvoneet ihmisiä pitämään nenäänsä ja äänestämään kommunistiksi. Viranomaiset olivat yrittäneet estää aloitteen verkossa.

Keskusvaalilautakunta julkaisi hitaasti tietoja Moskovan verkkoäänestyksestä, jossa Yhtenäinen Venäjä ei perinteisesti pärjää yhtä hyvin kuin muilla alueilla, koska se on saattanut menettää joitakin paikkoja pääkaupungissa.

Golos, vaalitarkkailija, jota viranomaiset syyttävät ulkomaisesta agentista, kirjasi tuhansia rikkomuksia, mukaan lukien uhkailijat tarkkailijoita vastaan ​​ja äänestyslippujen täyttäminen, joista räikeitä esimerkkejä levisi sosiaalisessa mediassa. Jotkut henkilöt jäi kameraan tallentamaan äänipaketteja urneihin.

Keskusvaalilautakunta ilmoitti rekisteröineensä 12 äänestystapausta kahdeksalla alueella ja että kyseisten äänestyspaikkojen tulokset mitätöidään.

Yhtenäinen Venäjä omisti lähes kolme neljäsosaa eroavan valtion duuman 450 paikasta. Tämä valta -asema auttoi Kremliä viime vuonna muuttamaan perustuslaillisia muutoksia, jotka mahdollistivat Putinin presidenttiehdokkuuden vielä kahden kauden ajan vuoden 2024 jälkeen ja mahdollisesti vallan pysymisen vuoteen 2036 saakka.

Navalnyn liittolaisia ​​estettiin osallistumasta vaaleihin sen jälkeen, kun hänen liike kiellettiin kesäkuussa ääriliikkeinä. Muut oppositiomiehet väittävät, että he olivat saaneet likaisia ​​temppukampanjoita. Lue lisää.

Kreml kiistää poliittisesti ajautuneet väkivaltaisuudet ja sanoo, että yksittäisiä ihmisiä syytetään lain rikkomisesta. Sekä se että Yhtenäinen Venäjä kielsivät roolinsa ehdokkaiden rekisteröintiprosessissa.

"Jonain päivänä asumme Venäjällä, jossa on mahdollista äänestää hyviä ehdokkaita eri poliittisilla alustoilla", Navalnyn liittolainen Leonid Volkov kirjoitti Telegram -viestissä ennen äänestysten sulkeutumista sunnuntaina.

Eräs Moskovan eläkeläinen, joka antoi nimensä vain Anatolyksi, sanoi äänestäneensä Yhtenäistä Venäjää, koska hän oli ylpeä Putinin pyrkimyksistä palauttaa Venäjän oikeutettu suurvalta-asema.

"Yhdysvaltojen ja Britannian kaltaiset maat kunnioittavat meitä enemmän tai vähemmän nyt kuin kunnioittivat Neuvostoliittoa 1960- ja 70-luvuilla. ... Anglosaksit ymmärtävät vain voimakielen", hän sanoi.

Virallisen äänestysprosentin mukaan vain 47%oli merkkejä laajasta apaattisuudesta.

"En näe järkeä äänestää", sanoi eräs Moskovan kampaaja, joka antoi nimensä Irinaksi. "Se on joka tapauksessa päätetty meidän puolestamme."

Continue Reading

Venäjä

Yves Bouvier vapautui täysin kaikista syytteistä kiistassaan Venäjää vastaan ​​oligarkki Dmitri Rybolovlev

Julkaistu

on

Geneven syyttäjävirasto on luopunut viimeisestä oikeustapauksesta, jonka venäläinen oligarkki Dmitri Rybolovlev aloitti sveitsiläistä taidekauppaa Yves Bouvieria vastaan (Kuvassa). Lopullisessa tuomiossaan syyttäjä vahvistaa, että toisin kuin Rybolovlevin asianajajat ovat väittäneet, ei tapahtunut petoksia, huonoa hallintaa, luottamuksen rikkomista eikä rahanpesua. Tammikuusta 2015 lähtien Rybolovlev ja hänen asianajajansa ovat hävinneet kaikki yhdeksän Bouvier'a vastaan ​​nostetun oikeudenkäynnin välivuotena, mukaan lukien Singaporessa, Hongkongissa, New Yorkissa, Monacossa ja Genevessä.

"Tänään päättyy kuuden vuoden painajainen", sanoi Bouvier. "Syistä, joilla ei ollut mitään tekemistä taidetoimintani kanssa, oligarkki yritti ja ei onnistunut tuhoamaan minua, mobilisoi hänen poikkeukselliset taloudelliset voimavaransa ja vaikutusvallansa. tukahduttaa minut taloudellisesti käynnistämällä vääriä oikeudenkäyntejä ympäri maailmaa. Hän käytti miljoonia kuluja ja määräsi suuria viestintäyrityksiä tuhoamaan maineeni, ja yksityiset tiedustelupalvelut seurasivat minua kaikkialla. Hyökkäyksensä aikana kaikki lailliset yritykset, joiden kanssa työskentelin, ja minä koordinoituja ja hienostuneita sähköpostin hakkerointeja. Hän yritti tuhota yritykseni, maineeni ja elämäni. Mutta hän epäonnistui. Kaikki tuomioistuimet ovat vahvistaneet viattomuuteni. Totuus voitti, kuten sanoin hänen hyökkäyksensä ensimmäisestä päivästä lähtien. Tämä on täydellinen voitto. ”

"Rybolovlevin hyökkäykset minua vastaan ​​eivät liittyneet taiteen myyntiin", Bouvier selitti. "Ensinnäkin hän oli puolivälissä historian kalleinta avioeroa ja halusi alentaa taidekokoelmansa arvoa. Toiseksi hän halusi rangaista minua siitä, että olin kieltäytynyt korruptoimasta sveitsiläisiä tuomareita erittäin kalliista avioeroistaan. Kolmanneksi hän halusi varastaa Singaporessa sijaitsevan freeport -liiketoimintani ja rakentaa oman Venäjän federaatioon Vladivostokissa. "

Mainos

Bouvier, joka joutui lopettamaan melkein kaikki taide-, logistiikka- ja kuljetustoimintansa puolustautuakseen viimeisten kuuden vuoden aikana tapahtuneilta massiivisilta hyökkäyksiltä, ​​kärsii valtavia vahinkoja. Taulukot ovat nyt kääntyneet: Rybolovlev (ja hänen asianajajansa Tetiana Bersheda) joutuvat kolmen rikostutkinnan kohteeksi Monacossa, Sveitsissä ja Ranskassa, ja häntä epäillään välineistetyistä ja korruptoituneista virkamiehistä Bouvier'n hyökkäyksissään. Kymmenen ihmistä, mukaan lukien useita entisiä ministereitä, tutkitaan osana Monacogatea, joka on Monacon historian suurin korruptioskandaali.

David Bitton, Bouvier'n lakimies Genevessä, kommentoi seuraavaa: "Tänään päättyy Rybolovlevin vuonna 2015 aloittama skandaalinen kauppa ja täydellinen ja ehdoton voitto asiakkaallemme."

Bouvieria edustivat hänen tapauksissaan: David Bitton ja Yves Klein (Monfrini Bitton Klein); Alexandre Camoletti (Amuruso & Camoletti); Frank Michel (MC Etude d'Avocats); Charles Lecuyer (Ballerio & Lecuyer); Luc Brossolet (AAB Avocats); Ron Soffer (Soffer -avokatsit); LEHDISTÖTIEDOTE Francois Baroin ja Francis Spziner (Stas & Associés); Edwin Tong, Kristy Tan Ruan, Peh Aik Hin (Allen & Glendhill); Pierre-Alain Guillaume (Walder Wyss), Daniel Levy (McKool Smith), Mark Bedford (Zhong Lun).

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa